Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Výměna budíku, záleží na nájezdu?
-
- Klubové ID: 3149
Zdravím,
omlouvám se, jestli to tu už někde je, hledal jsem... Chci na svém autě měnit "tuningové" budíky (navíc s téměř nefunkčním displejem) za originály. Záleží na tom, kolik mělo auto-dárce najeto? Aby mi to neukazovalo jiný údaj. Nebo displej ukazuje jen to, co mu řídící jednotka (?) pošle?
Díky moc.
omlouvám se, jestli to tu už někde je, hledal jsem... Chci na svém autě měnit "tuningové" budíky (navíc s téměř nefunkčním displejem) za originály. Záleží na tom, kolik mělo auto-dárce najeto? Aby mi to neukazovalo jiný údaj. Nebo displej ukazuje jen to, co mu řídící jednotka (?) pošle?
Díky moc.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3260
-
-
- Klubové ID: 3029
-
- Klubové ID: 3149
Takže auto se mi konečně vrátilo a po výměně jsem zjistil, že mají budíky dárce shodou okolností nalítáno jen asi o 10k víc, než moje původní
takže výměnou čipu se nemusím zatěžovat. Díky za pomoc.
Jen mám ještě malý problém... nevíte náhodou, proč mi současné budíky ukazují cca. o 600 otáček více a o cca. 5 litrů v okamžité spotřebě méně, než je realita? Díky moc.

Jen mám ještě malý problém... nevíte náhodou, proč mi současné budíky ukazují cca. o 600 otáček více a o cca. 5 litrů v okamžité spotřebě méně, než je realita? Díky moc.
-
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem s tím taky dost laboroval při přestavbě SMG na manuál. Měl jsem SMG budíky, ale ty nejdou přestavět na zobrazení teploty oleje (zkoušel jsem) ... Pak jsem sehnal M3 manuální budíky z UK verze, bohužel v ODO v mílích a nelze to normálním způsobem přehodit na km. Nicméně, když jsem tam tyto zapojil, tak se tečka rozsvítila (mělo to větší nájezd než moje auto). Čip se dá přehodit, je pod takovým krytem, který se musí vylomit (tudíž viditelně poškodit), ale je to na to vylomení připravené (viz. obrázek dole). Nicméně, když jsem přehodil čip, tak mi to sice ukázalo správné číslo v km, ale u toho "mil"
Pak jsem sehnal M3 budíky z EU manuálu a ty mají nižší nájezd než auto a tečka nesvítí ikdyž při testu budíků se rozsvítí, takže tady problém není. Jak to teda s tou tečkou je, fakt nevím ....

-
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz ja mel jeste e36, tak jsem si prosel peklem, protoze muj mily prodejce mi podstrcil budiky z sestivalu do ctyrvalu.... Nevim proc to udelal, protoze to auto tomu najezdu odpovidalo vzhledem, interierem, nebylo vyhrkane atd. By jsem s nim moc spokojeny ale kdyz uz zacal prichazet jeho cas a zacaly se ozyvat lemy, byl cas na upgrade. Po shaneni u vsech certu jsem mel snad patero budiku nez jsem sehnal ze 4 valce. Nikdy mi tecka nesvitila. A budiky mely vzdy vin darce a km darce. Az jednou jsem si nechal v BMW nakodovat tady svoje vin do budiku a od te doby se auto na disu prestalo automaticky hlasit a vin se musel zadavat manualne. Neco tam krapet dosrali

EDIT: Na tech poslednich budikach jsem natocil cca 60k nebo neco takoveho a tecka se nerozsvitila.

EDIT: Na tech poslednich budikach jsem natocil cca 60k nebo neco takoveho a tecka se nerozsvitila.