Na zaciatok: e46 motor M52B20 110kw r.v.1998 - 310.000km a je po smradovy debilovy a idiotovy
Zistil som nadherne zistenie ze motor zacal zrat olej a chladiacu kapalinu a navyse prestal tahat a spotreba ako tank - vsetci iste viete co to znamena.
Tak som sa rozhodol ze vymenim motor nepisem ako ho mam vymenit alebo co mam spravit - nato mam skusenosti dost
Ide mi oto ze: mam doma motor M52B28 z e46 original a sam som ho repasoval a dalej mam v hale e39 520i na ND s motorom M52B20 a neviem ktory znich tam mam narvat co je pre to auto najlepsie???
Dakujem za rady typy a postrehy - budem to robyt az nabuduci rok tak mozem rozmyslat co urobit
Ano a je to pre manzelku, kupil som to auto zadarmo ked si to tak zoberem a navise pokial ho nerozseka tak dotedy ho bude mat
Je to vcelku dobre vybavena e46ka a ked si spocitam kolko ma vo finalke vyde tak zato nekupim ani e36ku
Mam doma aj LPG system na R6 bezohladu na motorizaciu /povodne z 330i - predchdzajuca manzelkyna e46ka/ a preto som uvazoval ze tam dam tu 2,8mu este predtym nez odvarila to tesnenie pod hlavou.
Bude asi najlepsie to tam kopnut tak ako to mam postavene a naplanovane.
Tiez som rozmyslal prave otom motore z e39ny ale mam zato ze to neni az take jednoduche.
Raz bol umna manik na ND a ten mal motor z e46 v e39 a hovoril ze to neni prdel ze to nepasuje a to prehadzoval 2,3 za 2,3 a aj tak mu to neslo ako malo.
Odborník nejsem, ale řekl bych, že ŘJ z dvoulitra ti nepojede na 2.8l. Takže bych zkouknul bazary a prostě si ji dokoupil.. možná k tomu budeš potřebovat i spínačku a zámky kté jednotce, ale to si nejsem jistý.. to by ti řekl třeba FX.
EWS emulator + cip s klucom + magnet s RJ vsetko z rovnakeho auto je prenosna vec a da sa to dat kamkolvek aj do e36ky a ja to vsetko nechavam povodne v tej e46ke len prehodim motor - predtym ale nahodim povodnu prevodovku ktora je teraz v aute.
Alebo sa mylim a musim aj to dat nakodovat???
Nikto nevie ci mozem zachovat povodnu -RJmotora stym ze ju dam nakodovat alebo preinstalovat - alebo musim zohnat original z 2,8???
co já vím tak třeba M52 (nevím jak TU, ale jednovanos u e36) maji jednotky stejné, jen se liší jeden čip v ECU, myslím že na jednotce z 2.0 by se dalo dočasně jezdit
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Asi hodinu som HLADAL v sekci 3er VYMNENA MOTORU a vajca, vsetci len nezmyselne menia V8 alebo take tie malinke. Nikdo R6 za R6 silnejsi.
Nenajde sa nikto kto to robil osobne???
Ked mam mat tieto problemi ako kupovat prevodovku a kardan + preinstalovat RJ a stym volat nikoho kto mi to urobi to tam radsej kopnem ten motor z e39, je to sice len 110kw ale je kompletny a nemusim nic kupovat
zkus to ještě tady http://e46.bmwklub.cz/ a kdyby jsi tam nic nenašel, tak zkus kontaktovat na E46 klubu člena Jerremi, ten ti poradí, taky to tak zamýšlel
Právě, že pokud je to pro manželku, tak tam spíš stačí dát dvoulitr, kus za kus žádná komplikace a hlavně papíry budou sedět. Tu 2,8i dobře prodáš i v celku v inzerci.
mě se stal podobný problém.... koupil jsem e39 523i s vadným motorem (prasklá ojnice na 6válci) a sháněl jsem motor....když sjem po měsící sehnal ...tak jsem jel za týpkem do třince... označení motoru sedělo ptal sjem se ho je z e39 a on že jo a tak jsem ho vzal...v garáži jsme vytáhli motor z mého a co se nestane...na 6 válci jak byla ruplá ojnice rupla tak šikovnbě že rozbila i přírubu převodovky...tak hned druhý den jsem jel do třince zase pro převodovku ...přijedu a zjistím že má jinou...tak na to koukám a on mi řekne no to je z E46 a i ten motor je z E46 tak jsem podekoval obvolal par lidi a nic nezjistil o tom jestli tam převodovka pujde... takže nakonec prý zavolal kamarádům do bmw ostrava a tam mu řekly že to sedne do e39 ...tak fajn vzal jsem to a jel domu...
Přijedu a kuzlisa řazení o 2cm jinde než má být + držáky převodovky...
takže jsem jel do Sokolova pro převodoku a sehnal z e39 ...zkráceno a podtrženo- motor musel být odstrojen sání, vana jiná,držáky altík klima servo všechno prostě a zustal holej motor s hlavou...dat věci ze stareho motoru a převodku a cele do auta...když jsme auto měli v cajku startovalo a všechno bylo jak má...tak zjistím že na převodovce jsou držáky a jeden je víš a jeden je zmáčklej...z toho jsme si vyvodily pootočená převodovka a je to tím že v E46 oproti E39 je jinak pootočený motor (uložený do boku) a stalo se to že jsme museli trochu ohnout od kulisi převodovky táhlo řazení a všechno jinak v cajku