Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 kastlík u spolujezdce
Mám poface palubní desku, ale už mám nějakej vykvedlanej kastlík u spolujezdce, takže když ho otevřu, tak se dvířka velkou rychlostí otevřou až nadoraz, narazí dole o doraz a párkrát ještě poskočí nahoru a dolů...
Kámoš má taky E36 s poface palubkou a když otevře kastlík, tak mu to jede krásně pomalinku dolů až na doraz a zastaví se to... žádny nárazy ani ťukance o dorazy.. krásně plynulej chod... asi tak, jako když otevírám popelník.
nevíte jak toho mám docílit, aby ty dvířka nebyly tak volné a šly krásně pomalinku dolů?
Kámoš má taky E36 s poface palubkou a když otevře kastlík, tak mu to jede krásně pomalinku dolů až na doraz a zastaví se to... žádny nárazy ani ťukance o dorazy.. krásně plynulej chod... asi tak, jako když otevírám popelník.
nevíte jak toho mám docílit, aby ty dvířka nebyly tak volné a šly krásně pomalinku dolů?
je to sice blbost, ale když už nemáš moc co dolaďovat, tak řeším každou kravinu... mám v kupé už přes 150 tisíc za díly, tak už dolaďuju jen takové drbky, aby to bylo top... přecejen když někoho vezeš - třeba nějakou slečnu a otevře kastlík, tak to neudělá zrovna moc dobrý dojem, když to rázem spadne a bouchne o dorazxSAFA píše:Jo existoval i brzdící mechanismus, mě to taky padá, ale má smysl tohle řešit? Zmačknu, přidržuju rukou a hotovo.

pokud jsem to dobře pochopil, tak vyřízneš z duše nebo nějaké gumy kruh určityho průměru a do jeho středu vykrojíš nebo vyvrtáš díru... a nasuneš nebo nařízneš a nasadíš to mezi dvířka a pant aby to jakoby zpomalovalo otevírání těch dvířek.... logicky by to fungovat mělo no, tak uvidíme jak to bude v praxiroman320 píše:Tohle bylo aji v e36?:D to sem jeste nevidel a kastliku sem uz v rukach par mel... U e38 se me to libilo, pusobi to takovym luxusnejsim dojmem nez rana s odrazem:) pak dej vedet jak si to poresil, do toho bych se asi taky dal:) Jak myslels tu gumovou podlozku? Takovej zpusob jak je treba u loketky?
- Cawba
- Klubové ID: 2034
- Kontaktovat uživatele:
To jsou teda rady...
Kus gumy, WDcko... jeste doplnte silikon a nejakou dalsi hruzu a bude to dokonaly 
Aby ti to nepadalo, jako shnila hruska ze stromu, mel by tam byt brzdici mechanizmus viz. foto.

Shanel jsem ted posledni dobou celej kastlik v 100% stavu s timhle, ale zda se, ze je to nesehnatelny zbozi.
Co jsem jeste videl pri prehrabavani mnozstvi ruznych kastliku, ktery maji vetsinou packy na obou stranach ulamany, ze na prave strane muze byt misto brzdiciho mechanizmu "pouzdro" do kteryho je strceny neco jako pruzina (ohnuty kus predpruzenyho plechu) a cela ta packa ve tvaru pulmesice na dvirkach ma jakoby dva ruzny polomery, s malym odskokem, tzn. dvirka spadnou cca do 2/3, potom pruzina narazi na prechod, tim se zbrzdi pohyb dvirek a zbylou 1/3 chodu dojedou podstatne pomaleji. Blbe se to vysvetluje, chce to videt.
Koukni na svuj, mozna ti bude stacit pridat tam tu pruzinku a bude to OK.
Jeste ale zalezi, jestli mas packu na leve strane (doraz) OK, tzn. ze se ti dvirka zastavi ve vodorovne poloze (abys mohl postavit kafe do tech pseudodrzaku
)
Pokud ti spadnou az dolu, tak je vsechno spatne a muzes shanet celej kastlik...

Aby ti to nepadalo, jako shnila hruska ze stromu, mel by tam byt brzdici mechanizmus viz. foto.

Shanel jsem ted posledni dobou celej kastlik v 100% stavu s timhle, ale zda se, ze je to nesehnatelny zbozi.
Co jsem jeste videl pri prehrabavani mnozstvi ruznych kastliku, ktery maji vetsinou packy na obou stranach ulamany, ze na prave strane muze byt misto brzdiciho mechanizmu "pouzdro" do kteryho je strceny neco jako pruzina (ohnuty kus predpruzenyho plechu) a cela ta packa ve tvaru pulmesice na dvirkach ma jakoby dva ruzny polomery, s malym odskokem, tzn. dvirka spadnou cca do 2/3, potom pruzina narazi na prechod, tim se zbrzdi pohyb dvirek a zbylou 1/3 chodu dojedou podstatne pomaleji. Blbe se to vysvetluje, chce to videt.
Koukni na svuj, mozna ti bude stacit pridat tam tu pruzinku a bude to OK.
Jeste ale zalezi, jestli mas packu na leve strane (doraz) OK, tzn. ze se ti dvirka zastavi ve vodorovne poloze (abys mohl postavit kafe do tech pseudodrzaku

Pokud ti spadnou az dolu, tak je vsechno spatne a muzes shanet celej kastlik...