Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 kastlík u spolujezdce

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Mám poface palubní desku, ale už mám nějakej vykvedlanej kastlík u spolujezdce, takže když ho otevřu, tak se dvířka velkou rychlostí otevřou až nadoraz, narazí dole o doraz a párkrát ještě poskočí nahoru a dolů...

Kámoš má taky E36 s poface palubkou a když otevře kastlík, tak mu to jede krásně pomalinku dolů až na doraz a zastaví se to... žádny nárazy ani ťukance o dorazy.. krásně plynulej chod... asi tak, jako když otevírám popelník.

nevíte jak toho mám docílit, aby ty dvířka nebyly tak volné a šly krásně pomalinku dolů?
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od paveld »

Tohle pokud vim bylo jen u novějších pofacelift kaslíků, takže jedinně sehnat jiný.
Jamall
Klubové ID: 2933

#3 Příspěvek od Jamall »

Edy tak ten kastlík vyšroubuj a nelamentuj co s tím. Když ho budeš mít v ruce tak zjistíš, že jediná možnost je si z duše vystříhat a vybrousit gumovou podložku a tu vložit do rovnou do pantu mezi kastlík a dvířka...
EdyBoyS

#4 Příspěvek od EdyBoyS »

Jamall píše:Edy tak ten kastlík vyšroubuj a nelamentuj co s tím. Když ho budeš mít v ruce tak zjistíš, že jediná možnost je si z duše vystříhat a vybrousit gumovou podložku a tu vložit do rovnou do pantu mezi kastlík a dvířka...
OK, díky za radu
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Jo existoval i brzdící mechanismus, mě to taky padá, ale má smysl tohle řešit? Zmačknu, přidržuju rukou a hotovo.
EdyBoyS

#6 Příspěvek od EdyBoyS »

xSAFA píše:Jo existoval i brzdící mechanismus, mě to taky padá, ale má smysl tohle řešit? Zmačknu, přidržuju rukou a hotovo.
je to sice blbost, ale když už nemáš moc co dolaďovat, tak řeším každou kravinu... mám v kupé už přes 150 tisíc za díly, tak už dolaďuju jen takové drbky, aby to bylo top... přecejen když někoho vezeš - třeba nějakou slečnu a otevře kastlík, tak to neudělá zrovna moc dobrý dojem, když to rázem spadne a bouchne o doraz :-D
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

Mě se to taky líbilo a taky to chci řešit, já právě v autě mám ten kaslík s brzdou na otvírání, jen se mi nějak rozlámala :-(. Je to docela šikovný když má člověk volnou jen jednu ruku a kaslík plný věcí který pak letěj ven.
EdyBoyS

#8 Příspěvek od EdyBoyS »

já na to o víkendu mrknu a zkusím to kdyžtak tou gumovou podložkou
martas11
Klubové ID: 2434

#9 Příspěvek od martas11 »

paveld píše:Tohle pokud vim bylo jen u novějších pofacelift kaslíků, takže jedinně sehnat jiný.
Bylo to i u předface :-)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od paveld »

Tak to asi bylo za příplatek, já měl v ruce 2 kaslíky, jeden předface a jeden poface a ani jeden to neměl.
martas11
Klubové ID: 2434

#11 Příspěvek od martas11 »

paveld píše:Tak to asi bylo za příplatek, já měl v ruce 2 kaslíky, jeden předface a jeden poface a ani jeden to neměl.
Já to mám ve všech autech,ale jak píšeš,možná to bylo za příplatek :-)
roman320
Klubové ID: 2840

#12 Příspěvek od roman320 »

Tohle bylo aji v e36?:D to sem jeste nevidel a kastliku sem uz v rukach par mel... U e38 se me to libilo, pusobi to takovym luxusnejsim dojmem nez rana s odrazem:) pak dej vedet jak si to poresil, do toho bych se asi taky dal:) Jak myslels tu gumovou podlozku? Takovej zpusob jak je treba u loketky?
EdyBoyS

#13 Příspěvek od EdyBoyS »

roman320 píše:Tohle bylo aji v e36?:D to sem jeste nevidel a kastliku sem uz v rukach par mel... U e38 se me to libilo, pusobi to takovym luxusnejsim dojmem nez rana s odrazem:) pak dej vedet jak si to poresil, do toho bych se asi taky dal:) Jak myslels tu gumovou podlozku? Takovej zpusob jak je treba u loketky?
pokud jsem to dobře pochopil, tak vyřízneš z duše nebo nějaké gumy kruh určityho průměru a do jeho středu vykrojíš nebo vyvrtáš díru... a nasuneš nebo nařízneš a nasadíš to mezi dvířka a pant aby to jakoby zpomalovalo otevírání těch dvířek.... logicky by to fungovat mělo no, tak uvidíme jak to bude v praxi
roman320
Klubové ID: 2840

#14 Příspěvek od roman320 »

Jo to by mohlo fungovat, jenom aby to zas pro zmenu nevrzalo... Jak bude chvilu casu tak to vyzkousim..
shade741

#15 Příspěvek od shade741 »

já ten kastl mám navíc stím pozvolným otevřením ale chybí na něm ten cudlajs na otvírání :(
Jamall
Klubové ID: 2933

#16 Příspěvek od Jamall »

přesně tak to mám na mysli. Myslím, že by ještě mohlo fungovat vložt, nebo přilepit gumu na kus materiálu od kastlíku. Guma by pak dřela o pant dvířek
EdyBoyS

#17 Příspěvek od EdyBoyS »

roman320 píše:Jo to by mohlo fungovat, jenom aby to zas pro zmenu nevrzalo... Jak bude chvilu casu tak to vyzkousim..
guma o plast vrzat snad nebude, kdyžtak mázneš WDčkem nebo vazelínou
Cawba
Klubové ID: 2034
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Cawba »

To jsou teda rady... :roll: Kus gumy, WDcko... jeste doplnte silikon a nejakou dalsi hruzu a bude to dokonaly 8)
Aby ti to nepadalo, jako shnila hruska ze stromu, mel by tam byt brzdici mechanizmus viz. foto.
Obrázek
Shanel jsem ted posledni dobou celej kastlik v 100% stavu s timhle, ale zda se, ze je to nesehnatelny zbozi.
Co jsem jeste videl pri prehrabavani mnozstvi ruznych kastliku, ktery maji vetsinou packy na obou stranach ulamany, ze na prave strane muze byt misto brzdiciho mechanizmu "pouzdro" do kteryho je strceny neco jako pruzina (ohnuty kus predpruzenyho plechu) a cela ta packa ve tvaru pulmesice na dvirkach ma jakoby dva ruzny polomery, s malym odskokem, tzn. dvirka spadnou cca do 2/3, potom pruzina narazi na prechod, tim se zbrzdi pohyb dvirek a zbylou 1/3 chodu dojedou podstatne pomaleji. Blbe se to vysvetluje, chce to videt.
Koukni na svuj, mozna ti bude stacit pridat tam tu pruzinku a bude to OK.
Jeste ale zalezi, jestli mas packu na leve strane (doraz) OK, tzn. ze se ti dvirka zastavi ve vodorovne poloze (abys mohl postavit kafe do tech pseudodrzaku :D )
Pokud ti spadnou az dolu, tak je vsechno spatne a muzes shanet celej kastlik... :lol:
Lucifer
Klubové ID: 3086

#19 Příspěvek od Lucifer »

Tak to jsem na tom stejně, kaslík spadne jak hruška a ještě o kousek dolů.

Jenže průser u mě béžová barva interiéru takže u mě je to tak 10x míň sehnatelný zboží
EdyBoyS

#20 Příspěvek od EdyBoyS »

tak levou packu mam ulomenou...
Odpovědět