Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e46 nová ramena

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nadranec

#1 Příspěvek od Nadranec »

Ahoj,
mám načlý ramena na přední nápravě a časem je nejspíš budu měnit. Servisák mi nabidnul buď originál bmw nebo meyle hd. Rozdíl v ceně je téměř poloviční. Nerad bych ale přišel o výborný podvozek, který bmw má. Slyšel jsem o spoustě podvozků zmrvených neoriginálníma dílama, ale rozdíl v ceně je veliký, navíc prý některé neoriginální značky se prý vyrovnají originálu. Jaký s tím máte zkušenosti?
díky
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Meyle HD dělá výborné díly na podvozky, co vím, tak na fóru E46 dávaj na přední nápravu uplně normálně Meyle. Takže si myslím, že není co zkazit.
KEAN

#3 Příspěvek od KEAN »

Ahoj, budu teď dávat zadní silentbloky předních ramen od Meyle HD, takže dám vědět... celý ramena zatím nemusím ale kdyby jo tak bych volil taktéž Meyle HD
Miguel

#4 Příspěvek od Miguel »

Meyle maj hlavně tu výhodu, že maj výměné čepy, které pak stojí pár kaček.
cincila

#5 Příspěvek od cincila »

čus já šel opačným směrem. koupil jsem rameno vč. kuláků na netu za 1700 a ? spokojen, výměna na hodinu práce. pasovali perfektně. nevíhoda nejdou měnit kuláky stejně jako u prvovýroby z linky;( nicméně cena vítězí a popř. opět koupím cele rameno za 1700;)
martas11

#6 Příspěvek od martas11 »

cincila píše:čus já šel opačným směrem. koupil jsem rameno vč. kuláků na netu za 1700 a ? spokojen, výměna na hodinu práce. pasovali perfektně. nevíhoda nejdou měnit kuláky stejně jako u prvovýroby z linky;( nicméně cena vítězí a popř. opět koupím cele rameno za 1700;)

Co to máš za značku ? :)
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Olda H »

Pokud řešit poměr kvalita / cena, tak opravdu MEYLE HD. Pokud jistotu, tak LEMFORDER (alespoň ramena) a zbytek MEYLE HD.
Nehledě na to, že MEYLE HD nerozeznává ramena pro seriový a Mpaketový podvozek a potom to dělá problémy s geometrií (má pro oba podvozky stejné ramena). LEMFORDER má pro serii jiné ramena jak pro Mpaket.
Cenový rozdíl v ramenech LEMFORDER (prvovýroba) a MEYLE HD zase není až takový ( http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=108804 )
mcerno

#8 Příspěvek od mcerno »

Zdravim klubaky...
Taky sem sel poprve spekuloval a koupil levnou sadu ramen. Uz to nikdy neudelam. Jak se rika: levně koupit, draze platit.
Rameno vydrzelo 1,5 roku - 30 000 km po Praze a pak se rozpadlo. Koupil jsem si Meyle HD + drzak TRW (3000 + 400 kc) a spokojenost.

PS: Jestli se chcete zabit, az vam to na dire urve kolo, tak si kupujte cheapy....

Mrknete na foto...
Přílohy
Rameno Ebay
Rameno Ebay
rameno_ebay.jpg (178.76 KiB) Zobrazeno 2212 x
gs500e

#9 Příspěvek od gs500e »

já jsme na doporučení dal remena včetně silentů a stabíků od zančky moog
originalbmwparts

#10 Příspěvek od originalbmwparts »

MOOG jsem dal na několik aut a proti origo nebo Lemforder je to měký bahno
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Olda H »

originalbmwparts píše:... proti origo nebo Lemforder ...

No, on LEMFORDER je originál prvovýroba. Jen s tím rozdílem že do fabriky jde díl se značkou BMW a jako náhradní díl má logo LEMFORDER :lol:
Morte

#12 Příspěvek od Morte »

Moog dávám celkem často a nikdy nebyl problém... 8)
gs500e

#13 Příspěvek od gs500e »

já s moogem taktéž nemám sebemenší problém, najeto zatím 20tis a dobrý, stejný jako když se to namontovalo...

už jsem zkousel i polské sr-line - hrůza, febi - nic moc

když jsem vybíral, tak mi několik na sobě nezávislých mechaniků doporučilo moog, že na to nikdy neměli reklamaci, že daleko víc reklamací je na febi, delphi, rts, monroe...

samozřejmě lemforder je asi lepší, ale stojí skoro jednou tolik, tak jsem šáhnul po tom moogu
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od xSAFA »

Tak ono neznamená, že ramena MOOG, které dobře slouží na e36 jsou automaticky dobré i na e46. e46 má rameno se slitiny hliníku ne?
gs500e

#15 Příspěvek od gs500e »

no já to právě kupoval na e46tku, komplet ramena moog plus kosti stabíku moog, a po 20tis km je to stejně super jako když byly nové..

na e36tku jsem kupoval moog jen čepy a lisovaly se do původních ramen.. taky dobrý, ale u e36tky nemůžu posoudit výdrž, páč já s tím autem najedu max 5tis km ročně, a zatím to mám na autě ani né rok
DAVIDBREBRE
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od DAVIDBREBRE »

Hau , nevím jakou cifru popřípadě kolik, Vás to stálo ale odhad u mýho mechoše 12000 Kč,. S prací. PS : Komplet přední ramena -- nemontuje sračky ...

Co myslíte ?

:?: :D
Addict

#17 Příspěvek od Addict »

DAVIDBREBRE píše:Hau , nevím jakou cifru popřípadě kolik, Vás to stálo ale odhad u mýho mechoše 12000 Kč,. S prací. PS : Komplet přední ramena -- nemontuje sračky ...

Co myslíte ?

:?: :D

Ono zalezi na tom,co si predstavit pod pojmem "nemontuje sracky",kazdy mechanik ma jine zkusenosti,nazory a take u ruznych vyrobcu rozdilne nakupni ceny a podle toho potom nabizeji konkretni ramena.
Nejdriv se zkus zeptat o jakeho vyrobce by se melo jednat,protoze bud Ti nabizi originaly nebo slusnou druhovyrobu bez slevy.

Kdyz by jsi vybiral ramena od nejlepsich vyrobcu v aftermarketu,tak napr. rameno od Meyle HD se da sehnat do 1900kc/ks,od Lemforderu do 2500kc/ks.Jedna se o ramena bez zadnich silentbloku,ktere se daji samostatne sehnat do 500kc/sada Meyle HD a nebo vcetne drzaku do 1000kc za Meyle HD.
Komplet si tedy spocitas,zalezi jen na penezich.Samotna vymena je cca tisic korun za praci,ale samozrejme je to dano tim,jak jdou vetsinou ramena dostat z napravnice.

Je to cca 3 tydny,co jsem byl ve vyrobe ZF a clovek se tam dozvi docela dost zajimavych veci a rozhodne bych netvrdil,jako tady padlo,ze do prvovyroby jde od nich stejne rameno,jako do aftermarketu,jen s tim rozdilem,ze na jednom je znak BMW,ale kvalita je shodna.
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Olda H »

Asi hodně lidí se pohybuje nebo pohybovalo ve fabrikách skupiny Automotive které vyrábí díly pro automobilový průmysl, a i já mezi ně patřím taktéž a viděl jsem jak na lince mění formy s logem za formy bez loga, přenastavují se inkjety a přitom jede stejný výrobek. Nebo stejný díl se balí do beden s logem a stejný díl do obyčejných beden jako náhradní díl. Takže si dovoluji tvrdit, že minimálně v 90% (ne li ve 100%) je prvovýroba kvalitativně shodná s dílem který jde na trh jako náhradní díl od stejného výrobce.
mcerno

#19 Příspěvek od mcerno »

2x rameno Meyle HD á 3000 kc vc DPH
2x drzak TRW á 400 kc vc DPH
Prace za vymenu max 1200 Kč.

+ Jeste bych vymenil stabilizatory TRW á 200 kč.

Celkem se musis vejit do 8000 kc.

Mirek
Odpovědět