Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nesvití brzdovky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
calif

#21 Příspěvek od calif »

tak jsem za idiota no :( elektrikar udelal to same cos mi radil, propojil dva piny, ale zapnul klicek, ja myslel ze sem to udelal taky ale asi ne :( takze zitra budu mit novy spinač za 430 od Febi, doufam ze tam nejaky cas vydrzi :)
vsem moc diky, zejmena FiliposII :)
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od FiliposII »

neni zac, rad pomohu, pokud mohu, Sam jsem ho menil tak cca pred 2 mesici a vim ze sem u teho stravil pul dne, nez jsem nasel, kde je problem. Ume sa to navic projevovalo jeste tak, ze pokud jsem vytahl jednu zarovku, tak svetla svitily, po pripojeni zhasly. po odpojení jedné žárovky se opět po cca 10 sekundach opět začali rozsvěcovat. Byl jsem z teho z počatku rozpačity s myslel jsem že do teho zasahuje nějak elektronika, ale naštěsti to bylo jen spínačem, který se zahříval a po zahřátí protě vypl. A zakeřnosti bylo, že když jsem ho vytahl a zkoušel bez zatěže tak fungoval dobře. Až jsem no nakonec rozdělal tak jsem viděl opalene kontakty.
Je to blbost za par korun, ale dokaže někdy potrapit.
m4zzy

#23 Příspěvek od m4zzy »

Jak se k tomu spínači dostanu a kde je? Někde jsem se dočetl že u pedálu a musí se cosi sundat. Mám problém takový, že brzdovky taky nesvítí. Jen někdy, když mačkám brzdový pedál tak sem nam se rozsvítí normálně, ale většinou nic.
norespect

#24 Příspěvek od norespect »

zkus pojistku brzdovek jen povytahnout .. eventualne vyklat s ni a zkouset.. tohel udelalo me.. blbej kontakt pinu na pojistku..
samozrejme to chce zmerit jestli leti napeti na spinac ...
m4zzy

#25 Příspěvek od m4zzy »

Tak sem zkusil ten spínač. Prvně nic, ale kontakt měl, tak sme s kámošem trochu očistili kontakty žárovky a plechu ve světle a začalo svítit. Jenže jen někdy. Pak vypadla kompletně pravá strana světel (obrysové přední i zadní). Pak ty brzdové svítily tehdy, když se zacloumalo s žárovkama, otočilo klíčkem a zmáčkl pedál, když se pedál pustil a zmáčkl znova tak zase nic. Vůbec si nevím rady. :( Pak sme změřili jakoby proud, který jde fungující levou stranou přes pojistku (kolem 5A), to samé pro pravou a bylo tam o hodně více (přes 10A) proto to bouchalo pojistky. Nejspíš to dělají ty AE kroužky, ale v tom já se nevyznám a vůbec nevím co s tím mám dělat
Lorenzo21

#26 Příspěvek od Lorenzo21 »

Zdravim panove, mel jsem ten stejny problem, prvne mi svitilo jen pravy predni xenon a pravy zadni, kdyz jsem odpojil zadni levy svetlo svitily obe predni, vubec jsem nevedel co s tim az jsem si zacal hrat s pojistkama, a nakonec jsem zjistil ze pojistka 11 a 12 ma bejt 10A ale ja tam dal 7,5A a vse fungovalo tak jak ma :) jeste musim vyzkouset spatecku s nekym a mam hotovo, jo jeste mi nesviti zadni a predni pravy mlhovy svetla, predni je asi v haji zarovka tak snad to bude v pohode. Zatim cus a mnoho uspechu
Odpovědět