Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nesvití brzdovky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
calif

#1 Příspěvek od calif »

Zdravim, nainstalil sem neorigo svetla, číny, a nejdou mi brzdovky, ikdyz tam pripojim ty depa co tam byly tak stejne nejdou, nejde ani ta stredova brzdovka co je tam dodelavana.... nevim jestli to nefungovalo i pred tou instalaci, ale je divny ze to nesviti ani kdyz ty stary pripojim zpet...
check hlasi brake light circuit, coz chapu jako chybu v brzdovem obvodu svetel, ale to hlasilo i predtim a svitilo to, dale pak lic plate failure nebo tak neco....nevite nekdo cim by to mohlo byt, nez zajedu k autoelektrikari...
Maysner

#2 Příspěvek od Maysner »

pojistky jsou ok? u brzdovyho pedalu by mel byt spinac, kterej ti rozsvecuje svetla. je ok? pokud to nema bmw vymysleny jinak
calif

#3 Příspěvek od calif »

pojistky jsou ok, aspon co sem se zadnou prasklou nenasel, uz je tma , na spinač mrknu zitra, doufam ze je k nemu pristup jak k penezum...
balda88
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od balda88 »

když jsem koupil v minulosti na uplne moji prvni e36 taky neorigo svetla tak mi zase svitila jen jedna brzdovka a pri pripojeni origo svetel stejny problem, nikdy se mi tento problem potom nepodarilo vyresit, takze ti moc bohuzel nepomuzu, ale nejsi sam komu se to stato, takže pro příště jen origo světla a bude klid :)
calif

#5 Příspěvek od calif »

no to sem zrovna slyset nechtel :( prave se pokousim vyndat spinac brzdovych svetel, check hlasi chybu, snad to bude tam, ale nejde mi to vytahnout
calif

#6 Příspěvek od calif »

svetlama to byt nemuze, dyt je to jen par kabilku a zarovky, ikdyby tam byly jiny zarovky tak po pripojeni origo by to muselo svitit......bude to ten spinac myslim
calif

#7 Příspěvek od calif »

do toho ctyrpinu co je pripojen na spinac sem nenameril zadny proud, pojistky ok, nevite cim to muze byt? jsem z toho zoufaly....ten spinač se mi beztak nepodarilo vyndat, pry prace na 10 minut.....
Bzuker

#8 Příspěvek od Bzuker »

balda88 píše:když jsem koupil v minulosti na uplne moji prvni e36 taky neorigo svetla tak mi zase svitila jen jedna brzdovka a pri pripojeni origo svetel stejny problem, nikdy se mi tento problem potom nepodarilo vyresit, takze ti moc bohuzel nepomuzu, ale nejsi sam komu se to stato, takže pro příště jen origo světla a bude klid :)

já to vyřešil tak že jsem jednu brzdovku spojil normálně drátkem s tou druhou co nesvítila, jinak to prostě nešlo
calif

#9 Příspěvek od calif »

me bohuzel nejde ani jedna, potrebuju vedet jak je to s tim ctyripinem co je k tomu spinaci, nenameril sem v nem zadny proud, jak moc je to velky pruser pripadne co s tim?
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stenlie »

neodešel ti spínač brzdových světel u pedálu brzdy ?
calif

#11 Příspěvek od calif »

no však to tu píšu že do nej nejde proud, a proto se ptam jestli se se v tom čtyřpinu co do nej vede mam nejaky proud namerit nebo jak to tam funguje, v pondeli jedu k autoelektrikari, ten snad bude vedet
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od FiliposII »

Ahoj funkci spinace mozes overit jednoduse tak, ze odpojist ten ctyrpin, a v odpojenem konektoru (na na spinaci) spojis dratem dva souseni piny. Svetla by se meli ropznout. Vypinac je konstruovan tak, ze dva piny jsou na check kontrol a dva do svetel, Me sa stalo, ze sa kontakty ve spinaci opalily a potom nesel, jinak vytahuje sa jednoduse tak, ze zepredu teho spinace povytahnes takovy cerveny oval, a pak ji sam vyjede, Nebo povolit jeden sroubek a mas ho venku i s drzakem.

jo a vzdy propojuj dva sousedni, V kazde dvojici pinu by jsi mel namerit napeti 12V. klidne muzes merit i napeti mezi obema piny. Ale musis mit pripojena svetla, a dane zarovky, abys uzavrel okruh
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od FiliposII »

Jeste jsem zapomel dodat, ze kdyz budes promeravat odpojeny spinac, tak muze bezproblemu fungovat spravne, vzdy je treba jej merit pri provoznich podminkach, protoze jak sa v nem opalija kontakty, tak sa zacne vyhrivat a plisky v nem sa deformuju a ve vysledku nefunguje, Ale naprazdno bude fungovat
calif

#14 Příspěvek od calif »

zajimavy, diky, jdu to zkusit, takze kdyz spojim dva sousedni piny melo by se to rozsvitit? ja nenameril nic v zadne dirce pinu, ale meril sem vzdy jen jednu....
calif

#15 Příspěvek od calif »

no tak sem spojil ty dva sousedni piny v konektoru a beztak to nesviti, zarovky pripojeny a svetla taky :(
Dan td

#16 Příspěvek od Dan td »

Zjistil bych si podle schématu, do kterých pinů má jít 12V a šel po příčině. Až to zjistíš, tak můžeš provizorně na patřičné piny přivést 12V odjinud a zkusit, tím si ověříš, že je závada opravdu v přívodu napětí.
Potom půjdeš podle schématu po kabelu, předpokládám, že k pojistce, atd..., až zjistíš, kde je chyba. Elektrikář neudělá nic jinýho.

Já bych znovu zkontroloval pojistky, nejlépe ji vyměň - může na oko vypadat dobře a přitom je vadná. Pokud na příslušné pojistce napětí máš a u spínače ne, je chyba ve vedení mezi (nevím z hlavy, jestli to jde přes LM, ale pravděpodobně ano) spínačem a pojistkou. Se schématem je to oprava tak na hodinku za předpokladu, že schématům rozumíš a umíš s multimetrem. Pokud ne, tak to rovnou odvez někam do servisu, protože metodou pokus - omyl uděláš akorát ještě víc škody.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
calif

#17 Příspěvek od calif »

:) schema nemam, s multimetrem neumim, kabely nejsou moji kamaradi :) ted sem zkusil jeste dat tam jinou pojistku, a nic :( zitra se na to zbezne mrkne elektrikar, pripadne me objedna..... ale je mi divny ze to zacalo znicehoz nic, nez sem namontoval nova svetla nenapadlo me prezkouset funkce tech starych, takze nevim jestli to odeslo po montazi nebo pred, check me otravoval obligatni hlaskou brake light circuit co auto mam, tak sem ho deaktivoval, ale svetla svitila jak mela....nechápu :(
vsem diky za poznatky a rady kluci, napisu sem cim to bylo az se to vyresi
Maysner

#18 Příspěvek od Maysner »

tak me ted napadlo. mas pri zkouseni otocenej klicek? kdyz jsem laboroval s kridlem s tretim brzdovym svetlem, tak jsem zjistil ze ho musim mit otocenej. u predchozich aut jine znacky to nebylo potreba
calif

#19 Příspěvek od calif »

zkousel sem vsechno mozny, ale kdyz sem propojoval ty piny tak ne, to jeste zkusim.
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od FiliposII »

ano klicek musi byz zaply, jinak tam nejde napeti. a nic nezmeris a nerozsvitis.
Pokud ti drive svitil jiz check ohledne brzd, tak je problem na 99% v tom spinaci, mel jsem to same a kdyz jsem hledal na webu, melo to vice lidi a vzdy stejne prznaky. Prvni sviti check a potom prestanu svetla.
Odpovědět