Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nesvití brzdovky
Zdravim, nainstalil sem neorigo svetla, číny, a nejdou mi brzdovky, ikdyz tam pripojim ty depa co tam byly tak stejne nejdou, nejde ani ta stredova brzdovka co je tam dodelavana.... nevim jestli to nefungovalo i pred tou instalaci, ale je divny ze to nesviti ani kdyz ty stary pripojim zpet...
check hlasi brake light circuit, coz chapu jako chybu v brzdovem obvodu svetel, ale to hlasilo i predtim a svitilo to, dale pak lic plate failure nebo tak neco....nevite nekdo cim by to mohlo byt, nez zajedu k autoelektrikari...
check hlasi brake light circuit, coz chapu jako chybu v brzdovem obvodu svetel, ale to hlasilo i predtim a svitilo to, dale pak lic plate failure nebo tak neco....nevite nekdo cim by to mohlo byt, nez zajedu k autoelektrikari...
-
- Kontaktovat uživatele:
když jsem koupil v minulosti na uplne moji prvni e36 taky neorigo svetla tak mi zase svitila jen jedna brzdovka a pri pripojeni origo svetel stejny problem, nikdy se mi tento problem potom nepodarilo vyresit, takze ti moc bohuzel nepomuzu, ale nejsi sam komu se to stato, takže pro příště jen origo světla a bude klid 

balda88 píše:když jsem koupil v minulosti na uplne moji prvni e36 taky neorigo svetla tak mi zase svitila jen jedna brzdovka a pri pripojeni origo svetel stejny problem, nikdy se mi tento problem potom nepodarilo vyresit, takze ti moc bohuzel nepomuzu, ale nejsi sam komu se to stato, takže pro příště jen origo světla a bude klid
já to vyřešil tak že jsem jednu brzdovku spojil normálně drátkem s tou druhou co nesvítila, jinak to prostě nešlo
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj funkci spinace mozes overit jednoduse tak, ze odpojist ten ctyrpin, a v odpojenem konektoru (na na spinaci) spojis dratem dva souseni piny. Svetla by se meli ropznout. Vypinac je konstruovan tak, ze dva piny jsou na check kontrol a dva do svetel, Me sa stalo, ze sa kontakty ve spinaci opalily a potom nesel, jinak vytahuje sa jednoduse tak, ze zepredu teho spinace povytahnes takovy cerveny oval, a pak ji sam vyjede, Nebo povolit jeden sroubek a mas ho venku i s drzakem.
jo a vzdy propojuj dva sousedni, V kazde dvojici pinu by jsi mel namerit napeti 12V. klidne muzes merit i napeti mezi obema piny. Ale musis mit pripojena svetla, a dane zarovky, abys uzavrel okruh
jo a vzdy propojuj dva sousedni, V kazde dvojici pinu by jsi mel namerit napeti 12V. klidne muzes merit i napeti mezi obema piny. Ale musis mit pripojena svetla, a dane zarovky, abys uzavrel okruh
Zjistil bych si podle schématu, do kterých pinů má jít 12V a šel po příčině. Až to zjistíš, tak můžeš provizorně na patřičné piny přivést 12V odjinud a zkusit, tím si ověříš, že je závada opravdu v přívodu napětí.
Potom půjdeš podle schématu po kabelu, předpokládám, že k pojistce, atd..., až zjistíš, kde je chyba. Elektrikář neudělá nic jinýho.
Já bych znovu zkontroloval pojistky, nejlépe ji vyměň - může na oko vypadat dobře a přitom je vadná. Pokud na příslušné pojistce napětí máš a u spínače ne, je chyba ve vedení mezi (nevím z hlavy, jestli to jde přes LM, ale pravděpodobně ano) spínačem a pojistkou. Se schématem je to oprava tak na hodinku za předpokladu, že schématům rozumíš a umíš s multimetrem. Pokud ne, tak to rovnou odvez někam do servisu, protože metodou pokus - omyl uděláš akorát ještě víc škody.
Potom půjdeš podle schématu po kabelu, předpokládám, že k pojistce, atd..., až zjistíš, kde je chyba. Elektrikář neudělá nic jinýho.
Já bych znovu zkontroloval pojistky, nejlépe ji vyměň - může na oko vypadat dobře a přitom je vadná. Pokud na příslušné pojistce napětí máš a u spínače ne, je chyba ve vedení mezi (nevím z hlavy, jestli to jde přes LM, ale pravděpodobně ano) spínačem a pojistkou. Se schématem je to oprava tak na hodinku za předpokladu, že schématům rozumíš a umíš s multimetrem. Pokud ne, tak to rovnou odvez někam do servisu, protože metodou pokus - omyl uděláš akorát ještě víc škody.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

vsem diky za poznatky a rady kluci, napisu sem cim to bylo az se to vyresi