Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 roseni svetel

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
D_o_S

#1 Příspěvek od D_o_S »

Ahoj,

dnes zaclo snezit, tak jsem se byl projet.

Potom co jsem prijel domu, jsem si vsiml, ze mam orosene svetla zevnitr. Mam adaptivni xenony.

Je to normalni? Pokud ne, je to na vymenu?
risanica

#2 Příspěvek od risanica »

No ja je mam taky zamlzene zevnitr a bohuzel je to jeden kus a nejde to nejake pretesnit. Nebo spise nikdo mi jeste nerekl jak :( Je mozne nejake predejit tomu mlzeni? Odkud se to tam bere, kdyz zepredu to bejt nemuze...jedine ze vnitr podbehu, kde se vymenuji zarovky :(
Tom_120i

#3 Příspěvek od Tom_120i »

Já mám zkušenost, že po výměně žárovky v servisu se mlžilo světlo. Odstranění bylo jednoduché. Vytáhnout světlo a dát ten zatracenej káblík, který byl přichycený mezi světlo a těsnění tak, aby vše pěkně na sebe doléhalo respektive aby vedl tudy kudy měl a ne mezi světlem a těsněním.
Sousedovi tam zase vůbec nedali "takové to gumové těsnění" co se přes to přetáhne. Stačilo ho tam zpátky nasadit a mlžení přestalo.
Ani jedno nebyl xenon, ale předpodkládám, že princim bude stejný.
Jamall

#4 Příspěvek od Jamall »

tak tak. Prostě tu parabolu utěsnit a pokud možno, aby odfuk byl směrem nahoru, nebo radši žádný
MrScully

#5 Příspěvek od MrScully »

Dá se to těsnění koupit případně nový nebo to přetěsnit nejde?

Vyladil jsem na autě před prodejem všechno a jako na potvoru jsem teď před kupcem zjistil, že se mi mlží jedno ze světel. Možná se tam dostala vlhkost po výměně xenonových výbojek a možná už je tam delší dobu a jen jsem si nevšimnul. Tak přemýšlím, jak to vyřešit rychle, resp. jaké jsou varianty, čím by to mohlo být...
risanica

#6 Příspěvek od risanica »

oddelej podbeh a podle me budes mit uvolnenou tu zaklapku ze zadu svetel....jenom ji doklapnes at drzi a je to....ja to tak mel...hezky jsem to vyfenoval do sucha a zadelal jak ma a bylo
MrScully

#7 Příspěvek od MrScully »

Děkuju za radu, opravdu byla lehce nedocvaknutá ta záklopka. Servis se dušoval, že to není možný (měnili jsme nedávno výbojky), ale opravdu to tím asi bylo, trošku tam mezírka byla. Včera vysušeno a docvaknuto, přes noc liják a ráno světla v pohodě, tak snad OK.
Odpovědět