Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Správné zapojení zadních světel E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
TeggyM3

#21 Příspěvek od TeggyM3 »

mirdas píše:koukam ted do návodu k obsluze a do jak na to, no a nejsem z toho chytrej. Já mam koncový 5W a koncový + mlhovka 5/21W, což jsou uplně nejběžnější žárovky. první obrázek je z original příručky k novýmu BMW, 2. je z knížky jak na to
Obrázek
Obrázek,

v jednom světle koncovym to musí prosvítit odrazku, tak možná proto to svítí míň

Takže tobě svítí obě obrysovky na každém světle ( i krajní i prostřední) stejně silně tj. po 5W jestli to dobře chápu? takhle to mám v plánu udělat taky.
Do těch prostředních dám jednoduše slabší žárovku o stejné síle jako jedno vlákno te krajní.
A to z toho důvodu, že prostřední koncovka svítí stejně intenzivně jako ta krajní se zaplou mlhovkou. A bez mlhovky pak svítí prostřední jak mlha (21W) a ty krajní na jedno vlákno (5W) na mých světlech to vypadá takhle divně. Proto chci ty prostřední "oslabit".
Na originálech jsem to viděl v obou verzích i tak jak to má být podle toho manuálu i tak, jak to chci já.
mirdas
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od mirdas »

:lol: já to furt nechápu, jak ti to může tak hodně svítit, tak musí být ty kryty parabol každej jinej ( krajní a prostřední)

mám to jak říkáš - krajní + prostřední koncový 5W, v krajnim je druhý vlákno 21W mlhovka, a vnitřní světlo je 21W brzdovka
TM

#23 Příspěvek od TM »

Nechci zakládat nové téma, chci se zeptat, zadní mlhovka na E36 sedan mi svítí pouze v levém světle, pravé nesvítí, je to takhle původně OK nebo je to někde blbě? Zatím jsem to z toho tady moc nepochopil... A potkal jsem dneska E46 a tý svítila taky jen vpravo, tak mi skoro přijde, že to je dobře, ale zase nikde jsem se nic takovýho nedočetl, tak nevím...

No a pak mě taky zarazilo, že spodní prostřední koncové světlo má být 5W, já tam mám 10 W a myslel jsem, že je to OK, právě proto, že to tak je v "Jak na to", ale evidentně je to blbě... ale to je spíš jen takový povzdech :)
TM

#24 Příspěvek od TM »

Nemůžete to pls kdyžtak někdo s E36 zkusit, jak vám zadní mlhovky svítěj? :-)
petelin

#25 Příspěvek od petelin »

TM píše:Nemůžete to pls kdyžtak někdo s E36 zkusit, jak vám zadní mlhovky svítěj? :-)

Na coupe svítí na obou stranách, je tam přímo žárovka jen na mlhovku..
na sedanu by to mělo bejt myslím podobné
petelin

#26 Příspěvek od petelin »

5s hledaní na google...
U coupe to bylo - Krajní obrysové světlo+ mlha, prostřední doplňující obrysovka, vnitřní brzodvka. Sedan to ma určitě stejně - viz foto
Obrázek
TM

#27 Příspěvek od TM »

petelin píše:5s hledaní na google...
U coupe to bylo - Krajní obrysové světlo, prostřední mlhovka, vnitřní brzodvka. Sedan to ma určitě stejně - viz foto

Za 5 s na googlu jsem právě nenašel, jeslti má svítil vlevo i vpravo... jinak na sedanu je teda mlhovka na kraji, nikoli uprostřed, a je sdružená s koncovým světlem - je tam dvouvláknová žárovka. Ale tohle všechno právě vim, jenom mi není jasné, jeslti má svítít i vpravo nebo ne :)
petelin

#28 Příspěvek od petelin »

TM píše:
petelin píše:5s hledaní na google...
U coupe to bylo - Krajní obrysové světlo, prostřední mlhovka, vnitřní brzodvka. Sedan to ma určitě stejně - viz foto

Za 5 s na googlu jsem právě nenašel, jeslti má svítil vlevo i vpravo... jinak na sedanu je teda mlhovka na kraji, nikoli uprostřed, a je sdružená s koncovým světlem - je tam dvouvláknová žárovka. Ale tohle všechno právě vim, jenom mi není jasné, jeslti má svítít i vpravo nebo ne :)

Mělo by to svítit na obou stranách;)
strelba

#29 Příspěvek od strelba »

Cau,mam trochu jinej problem, pri seslapnuti bzrdy se mi rozsviti s brzdovkami i mlhovka,cim to muze byt??
TM

#30 Příspěvek od TM »

petelin píše:Mělo by to svítit na obou stranách;)

Hmm, tak to je blbý, achjo, to abych to začal řešit... :-)

strelba píše:Cau,mam trochu jinej problem, pri seslapnuti bzrdy se mi rozsviti s brzdovkami i mlhovka,cim to muze byt??

Tak to asi nemůže být asi nic moc jiného, než že je to blbě zapojený, že kontakt na brzdový světlo je napojenej i na mlhovku... jsou to origo světla?
petelin

#31 Příspěvek od petelin »

Mě na origo světlech nesvítila ani jedna mlhovka. Nasadil jsem neorigo a už to svítilo :D
Zkus kontakty prostříkat takovým tím spreyem a nebo mrkni, jestli ti ty patice dobře dolehají a je tam kontakt
TM

#32 Příspěvek od TM »

petelin píše:Mě na origo světlech nesvítila ani jedna mlhovka. Nasadil jsem neorigo a už to svítilo :D
Zkus kontakty prostříkat takovým tím spreyem a nebo mrkni, jestli ti ty patice dobře dolehají a je tam kontakt

No já jsem si s tím hrál asi dvě hodiny, navíc pravá světla mám dvě, zkoušel jsem to na obou, ale mlhovka prostě nesvítí. Takže problém bude spíš v zapojení.
Každoopádně ty kontakty jsou tam fakt děsný, nesvítilo mi brzdový, tak jsem s tím trochu zakvrdlal a začalo, pak zase trochu přihnul zpátky a přestalo... přitom kontakty jsem oškrábal, přihnul, ale stejně je to takový nejistý, stačí trochu hýbnout objímkou a už to zase nesvítí... každopádně kontaktolem bych to tak jako tam vzít mohl, třeba to bude pak lepší...
Odpovědět