Ondrash píše:Zdravím
Chtěl bych se zeptat, mohli byste se mě prosím mrknout jestli by mě šel dodělat taky tempomat???? Mám BMW 320d e91 a posledních 7 znaků ve vin je KY35095
Popřípadě ským se můžu o tom pobavit jak na to nebo kdo by mě to naprogramoval???? Díky
U teba stačí pouze vyměnit spínací centrum s páčkou a spodní výplň volantu + nakodování.
V podstate u všech čtyř válců (318i, 320si,320i a 318d,320d) se používal pouze tempomat bez brzdné fuknce, takže tam lze vždy vyměnit pouze spínací centrum a nakodovat kod výbavy 540.
U šesti válců byl zase pouze tempomat s brznou funkcí (rychlost je udržovaná škrtící klapkou a brzdama) nebo aktivní tempomat (radar). Tam už je správně požadovaná výměna budíků, ale podle mě není bezpodmínečně nutná (vše bude fungovat, ale bez digitálního ukazatele a ručičky vedle rychloměru).
Případně nakodování v Praze není problém, pár let se tím zabejvam.
Ondrash píše:Zdravím
Chtěl bych se zeptat, mohli byste se mě prosím mrknout jestli by mě šel dodělat taky tempomat???? Mám BMW 320d e91 a posledních 7 znaků ve vin je KY35095
Popřípadě ským se můžu o tom pobavit jak na to nebo kdo by mě to naprogramoval???? Díky
U teba stačí pouze vyměnit spínací centrum s páčkou a spodní výplň volantu + nakodování.
V podstate u všech čtyř válců (318i, 320si,320i a 318d,320d) se používal pouze tempomat bez brzdné fuknce, takže tam lze vždy vyměnit pouze spínací centrum a nakodovat kod výbavy 540.
U šesti válců byl zase pouze tempomat s brznou funkcí (rychlost je udržovaná škrtící klapkou a brzdama) nebo aktivní tempomat (radar). Tam už je správně požadovaná výměna budíků, ale podle mě není bezpodmínečně nutná (vše bude fungovat, ale bez digitálního ukazatele a ručičky vedle rychloměru).
Případně nakodování v Praze není problém, pár let se tím zabejvam.
Ještě bych se chtěl zeptat kde bych mohl sehnat nebo jestli by byla možnost přes tebe sehnat spínací centrum s páčkou a spodní výplň volantu. A nakolik by to vyšlo popřípadě za kolik by si to jen nakodoval??? Diky
Nedavno jsem si dodelal tempomat do 320D , vymenilo se spinaci centrum s packou tempomatu a tempomat hned fungoval , muselo se potom nakodovat akorat DSC , Runflat indikator , a nejaky system brzd (ne abs) . Je to parada , konecne to mam z krku .
Od minuleho tydne take jiz konecne tempomatim...
Spinaci centrum me stalo 1700kc
Kryt pod volant 300Kc
Ty veci se daji sehnat nekde z nejake bouracky. Ja mam FL a dokonce mi funguje i spinaci centrum z roku 2006.
Nakodovani 1500Kc
Obvolal jsem všechny vrakáče co jsem našel a nikdo nemá to spínací centrum. Našel jsem jen na sedan, čili bez ovládání zadního stěrače.
Nemáte někdo nějaký tip kde to sehnat na e91????
zkus koukat na bazos,sbazar,hyperinzerci,annonci atd. , ja sehnal spinaci segment z bouracky,mam rok vyroby 2006 a motor 320D , spinaci segment byl z 330XD r.v. 2008 pri vymene byl problem jen v tom,ze 330XD ma jiny krouzek pod volantem , takze se musel prehodit krouzek za muj z 320D a funguvalo to bez problemu.Killca mi to namontoval a Miguel naprogramoval(oba z Prahy).Muzu jenom doporucit.
Mam tempomat na 318i (2007), predpokladam ze tam byl uz z vyroby ptz jsem auto s tempomatem kupoval od prvniho majitele z nemecka. Chci se ale zeptat jakto je u 4 valcu, protoze me tempomat normalne funguje akorat se na budikach nic neukazuje (jestli je tempomat zaply nb vyply. Nb kdyz pridavam
Nb ubiram rychlost, proste zadne upozorneni na tempomat-pritom ale normalne funguje) nekde jsem slysel ze snad je to u 4valcu normalni??ale zase se mi zda divny ze to ani nic neukaze kdyz se tempomat zapne?nevite teda jakto je? Diky
Mam E90 330i 2005, namontoval som packy, prekodoval auto (v NCS) s VO $540 aj s $544, no ked pocas jazdy potiahnem packu tempomatu, na displayi sa zobrazi "Cruise Control failure". Je tu niekto, komu na 330i funguje tento retrofit, alebo vie niekto nejako poradit a posunut ma dalej ?
STYDLY píše:
pokud je to FL tak by to stacilo jen naprogramovat, aspon myslim
Nevím toho moc, ale taky mi říkali, že u 330d - šestiválec - je tempomat s brzdnou funkcí a musely by se měnit i budíky. Stejně jako jsem se dočetl tady na threadu.
Napsal jsem si o to VIN. Chápu to dobře, že kdyby to šlo, bude to tempomat bez brzdné funkce, ale bude to fungovat jako klasický tempomat bez dalších zásahů...?
Smolik, budiky a spinaci centrum. Jestli bude fungovat bez budiku? Tezko rict, v autorizaku ti to nenakodujou protoze to ista nedovoli, nenecha z aut delat zbastlene mrdky a pokud to tam das jinym zpusobem, fungovat muze a taky muze byt zdrojem mnoha chyb. Moje osobni zkusenost. A prehodit budiky taky jen tak nejde.
Muj nazor - pokud mas to auto za dobrou cenu a vyplati se ti investice cca 20000 do budiku oplati tak nemas co resit. Treba ti prodavajici da na to slevu.