Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

DSC - ABS nezjistitelná závada

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
billyboy

#1 Příspěvek od billyboy »

Ahoj,

prosím o radu. Před časem mi blbě začla fungovat stabilizace podvozku - v situacích, kdy to vůbec není třeba, což může být i nebezpečné. Zjistil jsem, že to dělá jen v rychlostech nad 75kmh pouze v levotočivých zatáčkách a na suchu. Když je mokro, tak nikoli. Nejlépe se to pozná na velkém kruhovém objezdu - když se auto dostane na hranici smyku, začne mi blikat kontrolka reakce na palubní desce a do brzdového pedálu mi začne mlátit ABS. A dokud se rychlost nesníží alespon na 50kmh, čili o třicet mené, nepomuže nic, ani zrychlit, ani sundat nohu z plynu. Horší je, člověk pak nemůže moc brzdit. A jak říkam, trvá to dlouho, než to přestane dělat a to už můžete jít vedle auta pomalu pěšky.
Diagnostika objevila pouze chybu č. 118 Electromagnetic or Mechanical Interference -Wheel Speed Signals.
Kamarád si myslí, že to může být vadná jednotka, ale to se mi úplně nezdá - diagnostika psala, že to rušení může být třeba od wifi či bluetooth nebo taky od stick slip, což nevím, jak, nic se tam neměnilo :-(
Jinak mám e46 z roku 2000 s DSC.

Děkuji za každou radu.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Čidlo ABS?
billyboy

#3 Příspěvek od billyboy »

Možná, ale že by dávalo jen nekorektní signál? A nehlasila to diagnostika? A které, jsou tam 4.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Já bych řekl že to bude tím no, ale který to ti fakt nepovím, já mám 36tku. Možná by to chtělo najít někoho se stejným autem, kdo by byl ochotnej ti je pujčit na vyzkoušení no... jestli to vůbec jde...
gear
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od gear »

pokuď má ten tvuj známej nějakou lepší diagnostiku.tak jí normálně připojit.nastavit si tam abyste za jízdy mohli koukat na rychlost každého kola..mě to dělalo taky že mi začlo mlatit abs a dělalo to levé přední kolo...můžeš mít stejne případ že máš nějaký čidlo v háji,neukáže rychlost a začne to blbnout
Odpovědět