Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vzduchový filtr K&N Power TEC ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DeadSoldier

#1 Příspěvek od DeadSoldier »

Zdravim,

chtěl bych se zeptat, jestli má někdo z vás zkušenost s filtry K&N od značky Power TEC? Dočetl jsem se, že jsou pro motor výrazně zdravější a dokonce vylepšují jeho výkon.

Má někdo zkušenost?

Díky
BudVlad

#2 Příspěvek od BudVlad »

K&N je výrobce, Power TEC je asi distributor. Filtr K&N je propustnější, takže teoreticky má zvýšit výkon ale moc od toho nečekej. K&N jsem měl v BMW Performance sání, vyměnil jsem ho za Pipercross který je propustnější. Pro motor to výrazně zdravější nebude.
Obrázek
metroken

#3 Příspěvek od metroken »

Já jsem si přečet něco podobnýho, tak jsem hned dal K&N a žádnou zásadní změnu jsem nezaznamenal... Ale pro ten pocit, že si udělal pro motor něco dobrýho je to fajn.
DeadSoldier

#4 Příspěvek od DeadSoldier »

Dobře, díky za rady.

A nevíš kde bych mohl ten Pipercross za rozumný peníze sehnat?
EdyBoyS

#5 Příspěvek od EdyBoyS »

že je filtr propustnější je sice hezké, ale pokud máš váhu vzduchu, tak ta si určuje, kolik vzduchu tam má jít a reguluje to škrtící klapka... Takže ono je to spíš takové zvýšení výkonu na oko nebo pro pocit...
Já tam ten filtr mám protože jsem to tak už koupil a jede to uplně stejně jak kámošovo s airboxem, akorát že mu ten motor šlape jak hodinky a mě to od 3 začiná brutálně vrnět - zvuk připomínající ameriku :-D

ale co jsem slyšel, tak prý dostává motor šupy na ventily a zdravé to pro něj určitě není...
BudVlad

#6 Příspěvek od BudVlad »

Pipercross filtr se dá koupit od výrobce v Anglii (http://www.pipercross.net) a nebo na ebay. Levné filtry to ale nejsou (většina závodních aut používá Pipercross). Protože jsou propustnější, propouští i víc prachu. Tyhle filtry se musí olejovat a s tím se musí opatrně aby se olej nedostal na váhu vzduchu, která se musí také občas čistit.
BTW: váha vzduchu (MAF) určuje poměr vzduchu a benzinu. Škrticí klapku ovládá plynový pedál.
Obrázek
DeadSoldier

#7 Příspěvek od DeadSoldier »

Dobře, takže pokud bych si to schrnul, tak Pipercross je pro profíky, což se mne asi netýká :-) Otázka teda zustává, zda brát znovu papírový (klasika) nebo ten K&N, který je o něco lepší, ale s vyšším výkonem asi moc počitat nemůžu..

Pokud seženu, dám teda asi ten K&N

Díky za rady pánové :wink:
DWXak

#8 Příspěvek od DWXak »

I ten K&N se musí čistit a impregnovat, je tu spousta hovad, co ho koupí prdnou ho tam jak ho z krabice vytáhli a tím to pro ně končí :D

Pokud kónus, tak odstínit a starat se o něj, jinak to nemá cenu ho tam dávat :)
set_

#9 Příspěvek od set_ »

koupil jsem vlozku K&N do originalniho boxu , ne kvuly tomu , ze by to melo zvysit vykon , ale hlavne proto , ze pri vymene oleje ten filtr vytahnu vycistim , naimpregnuju a vratim zpet.Usetrim tak cca 900kc , ktere bych dal za novy papirovy filtr.
mequi

#10 Příspěvek od mequi »

No nevím, nechce se mi hledat ale 900kč za vzduchový filtr?
Origo stojí cca 760kč.
BudVlad

#11 Příspěvek od BudVlad »

Pro porovnání propustnosti tady je průřez orig filtrem a Pipercross:

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Odpovědět