chtěl bych se zeptat, jestli má někdo z vás zkušenost s filtry K&N od značky Power TEC? Dočetl jsem se, že jsou pro motor výrazně zdravější a dokonce vylepšují jeho výkon.
K&N je výrobce, Power TEC je asi distributor. Filtr K&N je propustnější, takže teoreticky má zvýšit výkon ale moc od toho nečekej. K&N jsem měl v BMW Performance sání, vyměnil jsem ho za Pipercross který je propustnější. Pro motor to výrazně zdravější nebude.
Já jsem si přečet něco podobnýho, tak jsem hned dal K&N a žádnou zásadní změnu jsem nezaznamenal... Ale pro ten pocit, že si udělal pro motor něco dobrýho je to fajn.
že je filtr propustnější je sice hezké, ale pokud máš váhu vzduchu, tak ta si určuje, kolik vzduchu tam má jít a reguluje to škrtící klapka... Takže ono je to spíš takové zvýšení výkonu na oko nebo pro pocit...
Já tam ten filtr mám protože jsem to tak už koupil a jede to uplně stejně jak kámošovo s airboxem, akorát že mu ten motor šlape jak hodinky a mě to od 3 začiná brutálně vrnět - zvuk připomínající ameriku
ale co jsem slyšel, tak prý dostává motor šupy na ventily a zdravé to pro něj určitě není...
Pipercross filtr se dá koupit od výrobce v Anglii (http://www.pipercross.net) a nebo na ebay. Levné filtry to ale nejsou (většina závodních aut používá Pipercross). Protože jsou propustnější, propouští i víc prachu. Tyhle filtry se musí olejovat a s tím se musí opatrně aby se olej nedostal na váhu vzduchu, která se musí také občas čistit.
BTW: váha vzduchu (MAF) určuje poměr vzduchu a benzinu. Škrticí klapku ovládá plynový pedál.
Dobře, takže pokud bych si to schrnul, tak Pipercross je pro profíky, což se mne asi netýká Otázka teda zustává, zda brát znovu papírový (klasika) nebo ten K&N, který je o něco lepší, ale s vyšším výkonem asi moc počitat nemůžu..
koupil jsem vlozku K&N do originalniho boxu , ne kvuly tomu , ze by to melo zvysit vykon , ale hlavne proto , ze pri vymene oleje ten filtr vytahnu vycistim , naimpregnuju a vratim zpet.Usetrim tak cca 900kc , ktere bych dal za novy papirovy filtr.