Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e36 check control hlásí chybu po výměně zadních světel
Zdravím, mám problém s bmw e36 kupé r.v.92
Koupil jsem si použíté zadní originál bmw kristalové světla, vyměnil jsem je za originál co tam byli. A nastal problém Check contol hlásí chybu zadních světel. Ruck light něco....
zjístil jsem že na Levém světle chybí pin a na Pravém je jeden pin umístěn jinam než je na konektoru na autě.
Fotky jsou zde: http://jpr.rajce.idnes.cz/Bmw_e36_325i_ ... pe_r.v.92/
Zvláštní je že všechny světla svítí i blikají, jenom ten check kontrol hlásí chybu "zadní světla chyba" (něco takového)
možná mi došlo že je to z auta které nemělo check control a já ho mám proto to hlásí chybu.
Chci se teda zeptat co s tím a jestli by to nějakým způsobem nešlo zapojit tak jak by mělo, nebo aspon aby to check control nehlásil (ale to je až ta krajní nouze vyřadit check kontrol, spíše chci aby to fungovalo jak má)
a nemá se nějak resetovat check control po té výměně?
Ví někdo co s tím?
Koupil jsem si použíté zadní originál bmw kristalové světla, vyměnil jsem je za originál co tam byli. A nastal problém Check contol hlásí chybu zadních světel. Ruck light něco....
zjístil jsem že na Levém světle chybí pin a na Pravém je jeden pin umístěn jinam než je na konektoru na autě.
Fotky jsou zde: http://jpr.rajce.idnes.cz/Bmw_e36_325i_ ... pe_r.v.92/
Zvláštní je že všechny světla svítí i blikají, jenom ten check kontrol hlásí chybu "zadní světla chyba" (něco takového)
možná mi došlo že je to z auta které nemělo check control a já ho mám proto to hlásí chybu.
Chci se teda zeptat co s tím a jestli by to nějakým způsobem nešlo zapojit tak jak by mělo, nebo aspon aby to check control nehlásil (ale to je až ta krajní nouze vyřadit check kontrol, spíše chci aby to fungovalo jak má)
a nemá se nějak resetovat check control po té výměně?
Ví někdo co s tím?
- jarda
- Klubové ID: 1426
Když koukám do ETM, zdá se, že dvě žárovky v každém zadním světle jsou bez checku propojeny mezi sebou a napájeny pinem 3 vlevo a 7 vpravo.
S checkem je každá žárovka napájena zvlášť, z check modulu - piny 2 a 3 resp. 5 a 7.
S checkem je každá žárovka napájena zvlášť, z check modulu - piny 2 a 3 resp. 5 a 7.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
- jarda
- Klubové ID: 1426
Připojit každou žárovku zvlášť na ty piny co jsem napsal. Nebo na prasáka mezi sebou propojit ty dráty co do nich z auta vedou, ale pak Ti ten check bude nejspíš hlásit až když prasknou obě žárovky.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
a co tady s tím mám udělat? http://jpr.rajce.idnes.cz/Bmw_e36_325i_ ... 07-645.jpg
zkoušel jsem přehodit piny že ten v pravo dole jsem dal do toho volného místa, tak jak by to mělo pasovat do těch nových světel a když jsem zapl světla tak svítili i brzdový obě aniž bych na ně šlapal, tak jsem to vrátil zpět...
zkoušel jsem přehodit piny že ten v pravo dole jsem dal do toho volného místa, tak jak by to mělo pasovat do těch nových světel a když jsem zapl světla tak svítili i brzdový obě aniž bych na ně šlapal, tak jsem to vrátil zpět...
a nebo ještě mě napadla jedna věc a ta by byla nejlepší (ale hodně drstycká)
Prostě jenom doplnit ty piny co jsou v konektorech na těch nových světlech ze starách, je to tam sice svařený plastem ale pak by se to dalo dá dohromady a fungovalo by to jako originál, protože co jsem se koukal cesty k žárovkám jsou stejný
co vy na to ?
Prostě jenom doplnit ty piny co jsou v konektorech na těch nových světlech ze starách, je to tam sice svařený plastem ale pak by se to dalo dá dohromady a fungovalo by to jako originál, protože co jsem se koukal cesty k žárovkám jsou stejný

co vy na to ?
Fx: Tak jsem to udělal podle toho návodu co jsi tady dal:)Fx píše:http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1600722
A šlape to jak hodinky, check control už nehlásí chybu a když vyndám žárovku tak ju hlásí jako chybu.
Ještě jsem zjístil že jsou tam jiné patice na žlutý blinkrové žárovky, tak kdyby to někdy někdo chtěl dělat doporučuji si sehnat býlá světla i s paticemi uvnitř.
Takto jsem si to představoval. takže díky za pomoc.