ahoj dnes sem s kamaradem jel na sraz a jak jel za mnou rikal ze auto mi hrozne smrdi a kouri pri razeni jak trabant... nevi nekdo cim to muze byt? vsiml sem si ze mi bere trochu olej a pred mesicem sem bral ethanol... nemuze to byt tim? jo a vyfuk nema kat. pritom sem na parkovisti zkousel slaponout na plyn na neutral a nic mi neprislo...ani smrad ani kour tak nevim co s tim
Hele sundej klapku a koukni do sani jestli tam mas olej pak koukni na odtokovou hadici ze separatoru oleje muze bejt pricpana. Pokud budes mit ten olej v sani a hadice bude dobra tak vymen separator. Kdyz ani to nepomuze tak gufera na ventilech.
Zpravidla se lze orientovat podle této tabulky:
Smrad jak Favorit - chybí kat.
Černý čmoud u benzínu - bohatá směs.
Černý čmoud u nafty - pičtuning.
Modrý čmoud - olej.
Bílý čmoud po startu - kondenzovaná voda ve výfuku.
Bílý čmoud furt - těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava/blok, voda ve válcích.
tak dnes sem sel dukladne po pricine a zistil ze mi voda mizi.... tudiz asi tesneni nejake ... chci se zeptat jak moc je narocna oprava jak financne tak casove? asi do bigu to delat nebudu snad tim neco nepo...
Taky ti voda může jen prosakovat někde ven, ne do motoru, např. domeček termostatu občas netěsní. Poznáš to dobře, že okolo takovýho místa by byla zaschlá zkoncentrovaná nemrzka (modrozelený bordel). Pokud to řešíš že ti auto smrdí, tak to vodou podle mě nebude, začni separátorem příp. těma hadicema od něj a pak uvidíš dál . A zkontroluj tu vodu.