Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s řízením? volantem?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lord_Zajc

#1 Příspěvek od Lord_Zajc »

Ahoj, mám takový delikátní problém. Na jednu stranu otočím volantem o víc otoček než na druhou stranu. Můj poloměr otáčení na jednu stranu je strašný a musím si začátečnicky popojíždět třeba při parkování. Řešil už tohle někdo? Jinak mám E36 328i Touring. Díky za rady.
fizzer

#2 Příspěvek od fizzer »

Jo, řešil jsem to taky. Nemáš hřeben na středu. Prej je někde na tý hřídelce nějaká značka, co se má nastavit proti nějakýmu nálitku na pouzdru toho řízení, ale nenašel jsem to. Takže spočítat otáčky z jednoho rejdu do druhýho, přendat volant a seřídit geo. brnkačka

Každopádně dost možná tě čeká nemilý překvapení, ten můj zmrdeček to přendal proto, aby nebylo poznat že je hřeben na středu vylítanej a je tam vůle jako svině.
Lord_Zajc

#3 Příspěvek od Lord_Zajc »

Tak jo, díky moc. Zkusím a uvidím. :)
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Spíš bych to viděl na špatně seštelovaný spojovačky řízení na geometrii a pak přesazený volant.
Lord_Zajc

#5 Příspěvek od Lord_Zajc »

Tak je to vyřešený :-) byl jen přetočený volant. Stačilo jen párkrát otočit kroužek na druhou stranu a zpět nasadit :-) Jsem rád, že to bylo jen to.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od KKKuba »

jj, tenhle dementní způsob "opravy" volantu nakřivo při jízdě rovně už jsem taky párkrát viděl, zlámat ruce...
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Brody »

Též se navezu do tohoto tématu. Já mám problém s tim, že cítím při stání a lehkém točení volantem ranky ve volantu. Včera jsme zjistili, že je nejspíš problém v hřídelce co vede od hřebenu řízení. Moje otázka je, jestli ta hřídelka má mít nějakou vůli, nebo jestli má být na fest a jen se točit v ložiskách.Nebo kde jinde na cestě k volantu by mohl být problém?
Přílohy
Mzg5M19w.png
Mzg5M19w.png (91.21 KiB) Zobrazeno 1167 x
Lord_Zajc

#8 Příspěvek od Lord_Zajc »

Vsak já mám volant rovně :-) pokud víš jak vypadá volant, tak zezadu je otočný kroužek a byl přetočený na doraz. takže ho stačilo správně nastavit.
Odpovědět