Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
"ne"došla nafta na TDSu
-
- Klubové ID: 2887
podavaci cerpadlo v aute nemam uz nejakou dobu (zacalo vynechavat, tak jsem jej odmontoval a misto nej mam pouze hadicku na spodek nadrze a na ni nasazeny kos). najezdil jsem s tim tak uz nejaky tisic km at jsem mel plnou nebo skoro rezervu, vzdycky v pohode. akorat start byl trochu horsi, protoze to nenatlacilo..... no a jedu si takhle o vikendu trasu 2x300km, za autem vozik (velky, na 2t). a auto naraz "zdechlo", rozsvitila se kontrolka vstrikovani a konec. zadne cukani, vynechani nebo cokoli podobneho. v tu chvili jsem mel v nadrzi onech casto zminovanych cca 25l (proste neco pod pul). palivovy filtr meneny pred cestou. nechal jsem to odpocinout cca 10min. dlouhe startovani, ale nic. avsak nafta se uz objevila v hadicce mezi filtrem a cerpadlem. dalsi dlouhe stratovani, auto chytne, vyvali se oblak koure, motor bezi a bez problemu odjizdim. jedu dal, vyjedu nadrz tak do necele 1/4 a dotankuji. vracim se zpet a pote co jsem mel v nadrzi stejne mnozstvi nafty, tak to stejne. jenze auto uz nechytlo. vymlatil jsem baterku a zustal stat v noci na D1 v odstavnym s tim vozikem a daleko od baraku. sehnal jsem naftu, auto roztahl a dojel domu.
ma nekdo napad, co/cim to muze byt? jeste doplnim, ze par dnu pred cestou mi zacali prochcavat 2 prepadovy hadicky na vstrikach. ty jsem jeste do ted nevymenil.
mohlo mit vliv, ze s tim vozikem jsem mel prumernou spotrebu asi o 50% vyssi?
diky za rady.
ma nekdo napad, co/cim to muze byt? jeste doplnim, ze par dnu pred cestou mi zacali prochcavat 2 prepadovy hadicky na vstrikach. ty jsem jeste do ted nevymenil.
mohlo mit vliv, ze s tim vozikem jsem mel prumernou spotrebu asi o 50% vyssi?
diky za rady.
cim to muze byt?- odpověděl sis sám -chybí podavačka, přes přepady se to muže i zavzdušnit když to stojí, když někde uchcává nafta tak to rozhodně spotřebě nepomůže. Mrknout jestli neteče říd, vstřik- kontrolka vstřikovače, jinak chyba na elektrice čerpadla. dále netěsnící přepady do nádrže a podobně, vstřikovačka už třeba není co bejvala tak se jí nelíbí že nemá podavací čerpadlo
-
vim, ze ta podavacka tam ma urcitou funkci. ale kdyz to bez ni funguje uz nejakou dobu a bez problemu. zavzdusneni je mi jasne pri stojicim aute, ale ja jsem celou dobu jel a naraz to umrelo. vyssi spotrebu chapu skrz to ze to chcije prepadama i tim tazenim voziku. spis jestli nemohlo mit vliv vetsi namahani motoru nez obvykle na to zdechnuti. ridici, ani jiny vstriky netecou. hadice u nadrze jsou vsechny ok, ty jsem kontroloval, kdyz jsem vydelaval tu podavacku. ta vstrikovacka je mozna. dle tacho ma auto najeto 440t km. takze opotrebeni tam urcite uz je.
-
-
-
jeste se zeptam na jednu vec. jak mate zapojeny hadice od tech plovaku? jsem procital forum ohledne podavaciho cerpadla a zdalo se mi, ze to nekdo prede mnou mozna predelal. ja mam na obou hadicich mezi plovakama T-kus a od tama to vede k motoru. nema to byt nahodou od podavacky k motoru, zpet k levymu plovaku a plovaky mezi sebou?