Ještě mě napadlo vyzkoušet viskospojku a kdyžtak ji přehodit z té 318ky... Jestli ten motor dlouho stál a vrtule byla dlouhodobě uložená v jiné než svislé poloze, může být problém i tam (pokud jde o to, že se to hřeje). Chladič propouští kapalinu OK? Není zanesená jeho mřížka nebo tak něco?
Jj jak psal Jamall, klimu jako takovou zatím eště jsem nezkusil jelikož není chladivo napuštěný a kompresor taky zatím nemám aktivní abych ho neodpálil ale topení jako takový šlape, no ty ventily mě taky napadly ale to nevm jak poznám, chladičem normál se chladí soustava, viskynu mám už jen tu na motoru, (motor z 318i už dávno fuč), a celej rok byl jen ve svislé poloze, neměl jsem ho na boku ani nijak jinak, no kamarád mě psal že by to mohlo bejt i začínající termostat v prdeli, je fakt že když dám na topení na středové mřížce plně studený vzduch tak to fouká tak mírně studený a když otočim do plně teplého tak nic, furt stejný,přitom lanko je zapojený k regulátoru, a ventily kdyby nešli tak by se přehříval motor i když topení by nešlo vůbec ne? jelikož když mi nejde napájení do boxu a je "mrtev" tak i po delším stání na volnoběh to furt ukazuje 1/2 i po projetí s autem se zahřátym motorem ale nezkoušel jsem eště když je funkční box a ukazuje to 3/4 tak to jet projet kousek jestli to neklesne zas na polovinu , co myslíte?
eště jsem zapoměl napsat že pokud zmáčknu výhřev zadního okna, tak mě prudce klesnou otáčky a začne se motor dusit,když to vypnu tak zase to je na těch 650-700 ustálenejch...
Quake44 píše:eště jsem zapoměl napsat že pokud zmáčknu výhřev zadního okna, tak mě prudce klesnou otáčky a začne se motor dusit,když to vypnu tak zase to je na těch 650-700 ustálenejch...
Zní to skoro jako špatnej alternátor nebo ECU z nějakého důvodu (resp. systém řízení volnoběhu) nezvládá kompenzovat zvýšenou zátěž.
Možná by chtělo změřit ampérmetrem kolik dává ten alternátor skutečně proudu, napětí je spíš orientační. Každopádně zvýšený odběr zatíží alternátor, neb fyzikální zákony obejít nelze a buď je něco špatně v alternátoru a "moc brzdí motor" a nebo je chyba někde v tom volnoběhu (podtlaky, ventily, senzory, čert ví...). Nepadají otáčky i při záběru serva ? To by ukazovalo spíš na to řízení volnoběhu.
Tak leda že bych měl ten chladič s verzí klimy na 4vál, viděl jsem na 6V až skoro k úrovni kde je už kryt pod chladič s nárazníkem, ten nemám, to bych ale možná mohl sehnat a zkusit to prohodit.
Ne ne , když točím s řízením tak otáčky jsou v pohodě ustálený..
nechci kecat, ale já měl za to že jsou jenom dva tipy chladičů. Dlouhý a krátký. Mišáku a zrovna ty, když jsem se koukal máš tuším dlouhý...stejně dlouhý jako chladič klimi, ale možná je to opravdu jenom zdání