Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vibrace při 100km/hod ale kolama to není..
čus, asi je to bezpředmětný, páš si asi zkušenej, ale spousta lidí nasadí kola aniž by pasovali přesně na náboj... Já už viděl tolik tunerů, který prostě koupili kola a nasadili a dotahli šroubama a nazdar. Takže má rada zní jestli máš přesně díra vs. náboj. Potom ikdyž se to řeší plastovejma středícíma kroužkama neni to ono... 

Řeším naprosto samej problém. Mám už vyměněný tlumiče a brzdy. Ještě budu měnit čepy + siláče na prdeli a stabilizátory + komplet táhla řízení i s čepem řízení čepy řízení jsem už měnil ale když budu dávat nový táhla tak i nový čepy.
Kola originály vyvážený proházený. Mám i vůli v řízení nejvíc ty vibrace sázím na táhlo řízení mezi čepem a samotným řízením Je tam kloub
Kola originály vyvážený proházený. Mám i vůli v řízení nejvíc ty vibrace sázím na táhlo řízení mezi čepem a samotným řízením Je tam kloub
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dám můj problém i sem.
Mám něco podobného jen mi to vibruje do volantu v rozmezí od 80-120km/h, jen v přímém směru. Někdy vibruje hodně, někdy mírně a někdy vůbec.
Kotouče bez rantlu, přeházený i jiné sady kol, přední náprava a řízení komplet vyměněné- čepy, tyčky stabíků, siláče, hřeben řízení, tyčky řízení.. Prostě vše. Geo v pořádku mám i papír s údaji (někde)- nicméně u geo jsem byl osobně. tlumiče dva roky starý.( Ale do výměny všech těchto částí to nedělalo, takže těma to být asi nemůže)
Jde mi o to proč to jednou je ok a jindy se to podělá? Případně radu na co se podívat..
Mám něco podobného jen mi to vibruje do volantu v rozmezí od 80-120km/h, jen v přímém směru. Někdy vibruje hodně, někdy mírně a někdy vůbec.

Kotouče bez rantlu, přeházený i jiné sady kol, přední náprava a řízení komplet vyměněné- čepy, tyčky stabíků, siláče, hřeben řízení, tyčky řízení.. Prostě vše. Geo v pořádku mám i papír s údaji (někde)- nicméně u geo jsem byl osobně. tlumiče dva roky starý.( Ale do výměny všech těchto částí to nedělalo, takže těma to být asi nemůže)
Jde mi o to proč to jednou je ok a jindy se to podělá? Případně radu na co se podívat..

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak na tu jsme nekoukaly.Ale myslím, že bude taky ok. Prostě to začlo dělat hned po výměně. Ale nevím jestli to dělalo i před geo, jelikož jsem měl řízení rozhozené. A po geo jsem si toho všiml hned. Jen nevím co by na ní bylo špatně, když všechny hodnoty byly v zeleném a ještě měly dsot toleranci..
Značkuju... Dělá mi to totéž, kolem 100-120 km/h vibrace do volantu, když jedu zatáčku tak průběžně mizí a zase se objevují, v intervalu cca 500 metrů... Po částečný GO přední nápravy (čepy, vnější plný, m3 siláče, čep řízení, tyčky stabíku //táhla řízení, hřeben a druhej čep řízení jsou bez vůlí//) se to ještě zhoršilo... nejspíš to ty kilometrový vůle a vyčvachtaný siláče tlumily
Kola jsou několikrát převážený.
... mám tam 15" kola na středících kroužkách (plast), gumy radiálně hází do 1 mm (guma na disku, né disk). Mám tuha, že to bude něco z toho, jen bych si to tu rád potvrdil

... mám tam 15" kola na středících kroužkách (plast), gumy radiálně hází do 1 mm (guma na disku, né disk). Mám tuha, že to bude něco z toho, jen bych si to tu rád potvrdil