Zdravím, máte někdo zkušenost s vyndáním DPF u novějších naftových motorů při jeho smrti. Je to bez problému ho vykuchat, nebo to pak dělá bordel s autem??
Lucifer: To není pravda. Co jsem měl ještě starou E46 (330d) bez DPF, tak u nového motoru nehulil ani při plném plynu. Kamarád má E90 330d s DPF v pořádku, najeto 180 tisíc a nehulí také VŮBEC. Diesel od BMW hulí, když je s ním něco v nepořádku.
Tak ja mam treba E90 330D najeto pres 180k. Cca pred 10 tisici kilometru mi taky zacalo hlasit DPF ze konec. Mel jsem z toho trochu obavy, ale nakonec sel ven. Zkusenost - auto NEhulilo a NEhuli, realne o cca 0,2l mensi spotreba, na vykonu jsem to zrovna nejak moc nezaregistroval...
Výsledkem by měla být znatelně nižší spotřeba, subjektivně lepší výkon, rozhodně žádná výraznější kouřivost, brikety nelítaj, v pohodě to projde emisemi i v kombinaci s čipem.
A hlavně, snížení rizika problému s tímto pseudo-eko špuntem...
jura55 píše:To me tak sere, ze to huli (navic to az tak nehuli)
No já bych si připadal s hulícím autem jako trapák.
Takhle ne/hulí nová 330d E46 bez DPF... http://youtu.be/eHAJZ06_eKk. Zhoršovalo se to až kolem 180 tisíc, zvláště když byl ucpanej odlučovač oleje. Po vyměně opět téměř bez hulení.