jo jo, áno áno, tlačítko HLEDAT, ano bylo toho už napsaných x příspěvků. A také jsem jich hromadu pročetl i jinde, a zajímalo by mě spíše téma čipovat starý motor?, které řeší určitě mnoho z nás.
Mám dva roky 320d E91 z německa, r.v.2007, kupované s 150 000km, všichni (STK, autorizovaný i neautorizovaný servis) chválili stav.
Najezdil jsem už >50k, tedy aktuálně mám nějakých 208 tis., zatím bez oprav.
Klasika 163hp, tedy žádná sláva, ale také ne úplně marné.
Poslední dobou ale nějak schází výkon, a definitivně to bude těmi pneu 235/265 v 19", jakobych jezdil s ruční brzdou, defakto kdejaká voktávka je stejně rychlá.
Otázka je nasnadě, je čipování riskantní?
Jasně, kup si lepší auto, no dobře, to zajisté za 10 tisíc koupím. Jde mi samozřejmě o peníze, klasika socka s krátkým, tzn. BMW na úvěr, a moc $ na blbosti nezbývá.
Nevím, jak reálné jsou "řeči" o tom, že s čipem při tomto stáří si mám připravit další desetitisíce za turbo, spojku, a možná nakonec celej motor.
Nečekám, že pokořím Porsche, zvláště, když už jsem párkrát četl, že u 320d ten výkonový nárust je minimální, ale já budu rád, když to dotáhnu zpět na těch 163hp

Máte někdo reálnou zkušenost?
Vyplatí se? Nebo raději investovat do vzhledu, popř. vyjmutí filtru pevných částic atd...