Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Náhradní klíč? Kopie...
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Odemkneš, nastoupíš, zavřeš dveře. Klíč do zapalování do polohy II (kontrolky) a do pěti seknund vypnout zapalování a vyndat klíč. Nyní máš pár vteřin na to, abys stiskl a držel tlačítko pro zamčení a současně třikrát stiskl tlačítko odemčení. Pak můžeš pustit držené tlačítko zamčení a auto se pro potvrzení spárování zamkne a odemkne.
Fx píše:Odemkneš, nastoupíš, zavřeš dveře. Klíč do zapalování do polohy II (kontrolky) a do pěti seknund vypnout zapalování a vyndat klíč. Nyní máš pár vteřin na to, abys stiskl a držel tlačítko pro zamčení a současně třikrát stiskl tlačítko odemčení. Pak můžeš pustit držené tlačítko zamčení a auto se pro potvrzení spárování zamkne a odemkne.
díky za radu, vše klaplo a fachčí jak má
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jenom ještě doplním, že kdyby někdo chtěl párovat více dálkových klíčů najednou, tak zaprvé se musejí párovat všechny (s každým párováním se vymažou dříve spárované klíče), zadruhé u každého dalšího klíče se postupuje pouze mačkáním tlačítek ihned po potvrzení spárování odemčením a zamčením, tedy ne celým procesem s klíčem v zapalování a otočením...
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi přišel nový katalog klíčů a udělali mi radost, tak snad i vám vzhledem k častým dotazům:
Klíče s planžetami a spárovatelné s origo DO E36, E38, E39, E46. Bude do nich možné přepouzdření z klasického diamant klíče, protože vnitřní elektronika je stejná. V případě zájmu sem napíšu podrobnosti a cenu.

Klíče s planžetami a spárovatelné s origo DO E36, E38, E39, E46. Bude do nich možné přepouzdření z klasického diamant klíče, protože vnitřní elektronika je stejná. V případě zájmu sem napíšu podrobnosti a cenu.
Ahoj, mam moznost koupit original diamant na e46 novy za 1900. Nejprve bych se rad zeptal jestli nasledne jakykoliv zamecnik muze udelat vybrus dle aktualne funkcniho klicku a take, jestli nebude problem s jeho nakodovanim v pripade, ze mam k dispozici funkcni klic. Pripadne, pokud tady nekdo ma k dispozici origo diamant, prosim o cenovku. Diky JFR (Liberec)
Ahoj, mam moznost koupit original diamant na e46 novy za 1900. Nejprve bych se rad zeptal jestli nasledne jakykoliv zamecnik muze udelat vybrus dle aktualne funkcniho klicku a take, jestli nebude problem s jeho nakodovanim v pripade, ze mam k dispozici funkcni klic. Pripadne, pokud tady nekdo ma k dispozici origo diamant, prosim o cenovku. Diky JFR (Liberec)
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, vezmu to postupně:
- originál polotovaru klíče je sehnatelný jen velmi obtížně. Spíš půjde o repasovaný starší originální klíč s novým čipem a pouzdrem.
- vybroušení ti udělají prakticky kdekoliv, DO si můžeš spárovat sám
- načipování pouze u lidí, kteří dělají BMW (např. u mě), jinak se setkáš spíš s problémy. K načipování není třeba (obrazně vzato) původní klíč, jen odemčené auto, aby šla demontovat jednotka imobilizéru a vyčíst z ní data, která se pak zapíšou do klíče. Jiná cesta není, z principu kódy z klíče do klíče nelze kopírovat, protože mezi klíčem a jednotkou imobilizéru běhá plovoucí kód a každý z deseti možných čipů pro jedno vozidlo je unikátní v kódech. I díky tomu je možno blokovat v jednotce ztracené klíče a znemožnit nálezci s autem odjet. Funkční tak zůstane pouze DO, pokud si nespáruješ znova zbylé klíče s DO, a samozřejmě planžeta pro mechanické odemčení auta přes zámek.
- originál polotovaru klíče je sehnatelný jen velmi obtížně. Spíš půjde o repasovaný starší originální klíč s novým čipem a pouzdrem.
- vybroušení ti udělají prakticky kdekoliv, DO si můžeš spárovat sám
- načipování pouze u lidí, kteří dělají BMW (např. u mě), jinak se setkáš spíš s problémy. K načipování není třeba (obrazně vzato) původní klíč, jen odemčené auto, aby šla demontovat jednotka imobilizéru a vyčíst z ní data, která se pak zapíšou do klíče. Jiná cesta není, z principu kódy z klíče do klíče nelze kopírovat, protože mezi klíčem a jednotkou imobilizéru běhá plovoucí kód a každý z deseti možných čipů pro jedno vozidlo je unikátní v kódech. I díky tomu je možno blokovat v jednotce ztracené klíče a znemožnit nálezci s autem odjet. Funkční tak zůstane pouze DO, pokud si nespáruješ znova zbylé klíče s DO, a samozřejmě planžeta pro mechanické odemčení auta přes zámek.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Koupil jsem nový master key na E46 a nechal vybrousit. Spároval jsem DO. Po přečtení tohoto vlákna jsem pochopil, že chipnout imobilizér je nutno u odborníků.
Potřeboval bych poradit, zda to nedělá někdo tady v Brně. Objednávat k Renocaru se mi zrovna nechce.
Děkuji za radu a přeji pěkný den
Potřeboval bych poradit, zda to nedělá někdo tady v Brně. Objednávat k Renocaru se mi zrovna nechce.
Děkuji za radu a přeji pěkný den