Zdravím, nedávno se mi na mé e36 320i objevil problém, který ovšem není stálý,ale jednou za čas se objeví. Při plynulé jízdě se motor z ničeho nic přestane jít za plynem, padají otáčky a dusí se. Po přeřazení na nižší rychlostní stupeň vše pokračuje. Po zastavení volnoběh drží. Na plynový pedál nereaguje,ale na klapku v motoru ano. Dokonce se mi také stalo, že motor chcípl uplně a nešel nastartovat. Točil se, ale nenaskočil. Mám pocit, že chvíli i střílel do výfuku. Po pár minutách naběhl a jel opět jak má. Neví někdo co s tím? Napadlo mě palivové čerpadlo nebo lambda. Díky za pomoc!
Dodávám, že problém se projevuje obvykle při provozní teplotě, nikoliv za studena.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Při plynulé jízdě se dusí a chcípá 320i m50
-
-
diagnostikou jsem to projel(takovou tou domácí), vypsala lambdu a váhu vzduchu. Jenže váhu vzduchu jsem zkoušel odpojovat po tom co mi tohle udělalo poprvé, takže předpokládám, že v paměti ta chyba zůstala. Po té jsem paměť vymazal, nastartoval a projel znovu. A problém s lambdou zmizel...stan83 píše:Muze to byt cokoliv treba cidlo teploty,vaha vzduchu,lambda,cidlo klikovky asi bych zajel na diagnostiku.
-