Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Mytí motoru
Zdravím, tak dnes se mě při jízdě přímo při akceleraci z motoru ozvala taková divná rána, jakoby ťuknutí a když jsem pak zastavil, tak jsem zjistil že to ťuknutí bylo jak vystřelilo vrchní víčko motor a celý motor je postříkaný od oleje. Tak bych měl první otázku ohledně toho víčka zda může tak jen vystřelit či bylo špatně dotaženo a druhá otázka zda můžu ten motor očistit vapkou, protože všude se pouze rukou a hadrou nedostanu to bych musel rozebrat celej předek. Samo sundám spodní kryt pod motorem aby to hned odtikalo ale zda je to tak možné udělat nebo by voda mohla způsobit problém či na co si dát pozor při mytí.Má s tím někdo zkušenost. Je to E90 320d.
Díky
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
A kdy naposledy se na to víčko sahalo? Pokud jsi před tím vyjel ze servisu nebo si s ním něco dělal je asi pravděpodobnost, že nebylo dostatečně dotaženo.
Nevím jak přesně je řešené víčko u E90 ale co vím u starších BMW tak vystřelení zataženého víčka by znemanalo jeho částečnou deformaci. Máš to víčko? Díval ses zda není ohnutá nějaká packa nebo tak něco? Zkusil bych nastartovat studenej motor bez toho víčka a rukou zkusit zda to nějak extrémně netlakuje. To by pak poukazovalo na problém s odvětráním případně něco horšího, ale nepředbíhejme.
Voda v motoru není nikdy úplně ideální, ale běžně se motory WAPkou myjí a to i u daleko starších popelnic a většinou to proběhne bez problému. Pokud máš motor od oleje neváhal bych a určitě jej pořádně opláchl.
Nevím jak přesně je řešené víčko u E90 ale co vím u starších BMW tak vystřelení zataženého víčka by znemanalo jeho částečnou deformaci. Máš to víčko? Díval ses zda není ohnutá nějaká packa nebo tak něco? Zkusil bych nastartovat studenej motor bez toho víčka a rukou zkusit zda to nějak extrémně netlakuje. To by pak poukazovalo na problém s odvětráním případně něco horšího, ale nepředbíhejme.
Voda v motoru není nikdy úplně ideální, ale běžně se motory WAPkou myjí a to i u daleko starších popelnic a většinou to proběhne bez problému. Pokud máš motor od oleje neváhal bych a určitě jej pořádně opláchl.
No naposledy jsem ho právě povoloval já. Ta možnost že jsem ho asi špatně dotáhl je asi dost reálná. Jinak víčko mám, zůstalo na vrchní krytu motoru. Zdeformované vůbec není jen byl sundaný ten těsnící gumový krouže.Packy v pořádku a víčko jde v pohodě vrátit zpět. Takže k deformaci víčka nedošlo.
Ok, jak to složím tak zkusím nastartovat a utěsnit to rukou a podám zprávu.
No právě jsem sundal všechny vrchní kryty motoru a sání a ten pod motorem a budu to muset nějak očistit, zatím to dělám ručně, kam se dostanu ale pak to asi s opatrností spláchnu WAPkou, jde spíš o spodek motoru, ten vrch půjde ručně. Taky by se voda asi neměla dostat do altíku, že?
Ok, jak to složím tak zkusím nastartovat a utěsnit to rukou a podám zprávu.
No právě jsem sundal všechny vrchní kryty motoru a sání a ten pod motorem a budu to muset nějak očistit, zatím to dělám ručně, kam se dostanu ale pak to asi s opatrností spláchnu WAPkou, jde spíš o spodek motoru, ten vrch půjde ručně. Taky by se voda asi neměla dostat do altíku, že?
no altíku to nedělá určitě dobře, ale když ho necháš pořádně vyschnout, než auto nastartuješ, tak o nic nejde....jinak si dej bacha, aby ty nezůstala voda u cívek, nevím jak to je u tebe vymyšlené, ale u těch starších je s tím trošku problém...můžeš na to použít i nějaké odmašťovadlo...Arva, nebo aceton a zbylou vodu co zůstane na motoru po oplachu, vyfoukat komperosrem
Tak jsem umyl a je to hodně znát, motor jak nový. Jinak jsem použil Arvu oplachovou a pak spláchnutí WAPkou a ještě jednou jsem to opakoval a super.
Víčko drží, tak to spíš asi bylo skutečně špatně dotaženo, no uvidím budu to teď sledovat a zjistím více.
Víčko drží, tak to spíš asi bylo skutečně špatně dotaženo, no uvidím budu to teď sledovat a zjistím více.
- Přílohy
-
- Po 1.jpg (179.38 KiB) Zobrazeno 314 x
A ještě bych měl jeden technický dotaz a to ohledně vypínání motoru. Jsem si teď všiml, že když vypínám motor stisknutím tlačítka tak motor hned zhasne jako by taková dutá rána, přijde mi to jak kdyby se něco seklo, je to normální nebo to značí nějaký problém nebo nějak jinak vypínat motor. Myslím tím třeba tlačítko díl podržet či jak.
Díky všem za rady a tipy.
Díky všem za rady a tipy.
Díky za info, teď jsem se na to díval a je tam i ten zvuk ale nepřijde mě stejný jako u mě.Setrvačníkem to nebylo, je popsáno že vyměnil snad vše a nic.Zítra nahraji svůj zvuk a zkusím to porovnat.
Zde je ten link s 5er :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... va%E8n%EDk
Zde je ten link s 5er :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... va%E8n%EDk
Tak jsem různě zkoušel vypínaní motoru tlačítkem stop a ujistil jsem že pokud to tlačítko pouze stisknu a hned pustím tak se motor vypne ale s takovým zvukem jak jsem psal výše ale pokud to tlačítko stisknu a držím po celou dobu než se motor vypne tak už to žádný zvuk nedělá a normálně se to vypne.
Tak jsem se chtěl zeptat jak to vypínáte vy jen stisknete a hned pustíte nebo držíte to vypnutí motoru?Jak se to má dělat správně? Zkusím mrknout do manuálu.
Tak jsem se chtěl zeptat jak to vypínáte vy jen stisknete a hned pustíte nebo držíte to vypnutí motoru?Jak se to má dělat správně? Zkusím mrknout do manuálu.
Já u své 320d normálně jen zmačknu a žadný zvuk neslyším...každopádně by mě zajímalo jak je to správně
Pří startovaní předpokládám, že podržíš tlačítko déle(druhá poloha klíčku) a potom až startujěš klasicky přes spojku, respektive tak to dělám já a doufám, že je to tak cajk. Nebo se muže hned zmačknout spojka a strartovat...jak je to z žhavením motoru?

Tak startování tam problém není, zmáčknu spojku a potom přidržím start tlačítko až motor naběhne ale u toho vypínání jsem si toho dříve nevšiml, zkusím u dalšího vypínání pouze zmáčknout a uvidíme co to bude dělat.
Dle manuálu tlačítko krátce přidržet jak u vypínání tak i u startování.
Tak uvidím zda to bude u vypínání dělat nějaký zvuk.
Dle manuálu tlačítko krátce přidržet jak u vypínání tak i u startování.
Tak uvidím zda to bude u vypínání dělat nějaký zvuk.