Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 demontáž tapecírungu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
prvne si povolis dva torxy , ktery jsou za madlem schovany , jsou tam plastovy zaslepky ... pak si odstoubujes caplik za zamykani , a pak uz jen zacnes tahat smerem k sobe az se ty plastov drzacky vycvaknou ze dveri no
je mozny ze nekdy zarvou , nekdy se stava ze prezijou vsechny 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lucifer píše:Kolik je tam těch příchytek ? Já to nikdy nesundaval, ale není ještě potřeba nějak vycvaknout tu kličku kterou si otvíráš dveře zevnitř?
no píšu caplík na zamykání tím myslim todle co píšeš ty

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
- Kontaktovat uživatele:
Potřeba je vyšroubovat jak kolík na zamykání tak sundat rámeček kolem kliky. Já vždy začínám v tom nejpřístupnějším rohu dole, stačí prsty zamáčknout pod tapec a tahat k sobě. Až ti bude viset jen nahoře pod oknem tak pak jen lehce zatáhnout a vyskočí. Jen bacha na kabely ať si něco zbytečně nevyrveš (repra, ovládání zrcátek) čili po odcvaknutí nahmatat konektor a odpojit. Jak píše paveld příchytky bych nakoupil nové dopředu, není potřeba všechny ale většinou se jich pár na každým tapcu zlomí a pak odstává, vrže atd... Při nasazování ty příchytky pomazat trochu vazelínou, pak tam i staré zapadnou bez zlomení, většinou.
No mě ten tapec totiž už odstává, příchytek tam chybí mraky, proto chci koupit a vyměnit úplně všechny. Když to někdo bude mít rozeraný spočítáte mi to? A ještě mám asi prasklou stahovačku nebo vypadlý okno z toho plastovýho držáku tak se na to chci rovnou podívat.
A tim jsem právě myslel kliku na odevírání dveří zevnitř né ten kolík na zamykání a odemykání
A tim jsem právě myslel kliku na odevírání dveří zevnitř né ten kolík na zamykání a odemykání

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Hele ty plastový kolíčky jsou určitě 3 na zadní straně dvěří a tři na přední straně, nejsem si jistej kolik jich je dole, já tam asi nemám žádnej, protože když sundám tapec, tak mi dole zůstanou kastlíky a ty jsou taky na těch malejch hajzlíkách, ale nevím, jestli tam ty kastlíky maj zůstat nebo se maj sundat i s tapcem. Nahoře to je přichycený trošku jiným způsobem. Jen si hlavně dávej pozor, až to bude sundavat, ať za to moc nezabereš a neutrhneš tapec od těch lišt, ve kterých jsou nacvakaný ty plastový kolíčky co se pak strkaj do dveří. Ono to totiž není dělaný jako jeden "odlitek" ale tak, že je tapec a na tom nalepený ty lišty, ve kterých ty kolíčky jsou. Mě se to bohužel podařilo urvat=/
Jo a ty kolíčky jsem našel tady: http://www.voton.cz/cz/e-shop/639257/c4 ... -10ks.html
Jo a ty kolíčky jsem našel tady: http://www.voton.cz/cz/e-shop/639257/c4 ... -10ks.html