Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Špatná spojka vs. ASC má to souvislost?
-
Mám e36 328i když na to při akceleraci hrknu rozsviti se asc a sviti a nejde vypnout, když to vypnu a zas nastartuju tak zhasne a je to ok opět do doby když tomu naložím při zrychlení.
Má otázka zní, mám spojku na hraně, že když je zahřátá tak při větším zrychlení proklouzne, může mít toto vliv na to že se to rozsvítí?
Jinak jsem zde našel příspěvek, že to je unavenýma silentblokama motoru a přovodovky, jde mi o to abych je neměnil zbytečně a pak zjistil že to je spojkou. Děkuji Všem.
Má otázka zní, mám spojku na hraně, že když je zahřátá tak při větším zrychlení proklouzne, může mít toto vliv na to že se to rozsvítí?
Jinak jsem zde našel příspěvek, že to je unavenýma silentblokama motoru a přovodovky, jde mi o to abych je neměnil zbytečně a pak zjistil že to je spojkou. Děkuji Všem.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Pokud se rozjíždíš "jako drak", tak se Ti protočí zadní kola, kdyžto přední kola se odvalují normálně. Tím vznikne větší rozdíl úhlových rychlostí mezi předními a zadními koly, než systém ASC toleruje a rozsvítí se Ti kontrolka a možná to i stáhne (mělo by) výkon motoru. Při rychlosti pod 5km/hod by to mělo zhasnout samo. Tak pomalu asi nejezdíš, ale jednou to vyzkoušej. 

-
-
- Jamall
- Klubové ID: 2933
myslím ten spínač co je hnedka pod pedálem. Jak se neustále mačká, tak časem odejde a poznáš to až když pustíš rychle pedál...uvnitř se té kontakty už neumí poskládat...sepnout
Že by ty uhnila kostra i na autě které je v top stavu není nic neobvyklého. Obzvláště když je kostra u zadních světel, nebo pod kobercem
Že by ty uhnila kostra i na autě které je v top stavu není nic neobvyklého. Obzvláště když je kostra u zadních světel, nebo pod kobercem
-
-
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
O jakém mikrospínači je tu řeč?
Moje e36 žádný mikrospínač pod plynovým pedálem nemá a vlastně ani netuším k čemu by měl pro ASC sloužit... ASC (T) funguje jednoduše na porovnávání otáček kol, když se zadní kola otáčí rychleji tak se přiškrtí klapka a tím ubere plyn (přibrzdí jednotlivá zadní kola) s plynovým pedálem to nemá nic společného.
Než složitě laborovat ověřil bych nejdříve stav silentbloků motoru, jeden bývá urvaný díky velkému namáhání rotující hmoty motoru a klopnému efektu, kdy se při prudkém vytočení má snahu vytrhnout na stranu. Pokud je silentblok urvaný motor začne při prudším rozjezdu docela cestovat a právě tohle způsobuje trvalé rozsvícení kontrolky ASC do příštího znovu nastartování. Proč tomu tak je netuším, ale tenhle problém byl nejen u mě ale už se to tu řešilo mnohokrát. Silentbloky by se mohlo dát vyzkoušet tak, že vezmeš dva siláky a a zkusíte motorem houpat příčně do stran, měl by pružit ale nemělo by se dat s ním pohnout do strany.

Než složitě laborovat ověřil bych nejdříve stav silentbloků motoru, jeden bývá urvaný díky velkému namáhání rotující hmoty motoru a klopnému efektu, kdy se při prudkém vytočení má snahu vytrhnout na stranu. Pokud je silentblok urvaný motor začne při prudším rozjezdu docela cestovat a právě tohle způsobuje trvalé rozsvícení kontrolky ASC do příštího znovu nastartování. Proč tomu tak je netuším, ale tenhle problém byl nejen u mě ale už se to tu řešilo mnohokrát. Silentbloky by se mohlo dát vyzkoušet tak, že vezmeš dva siláky a a zkusíte motorem houpat příčně do stran, měl by pružit ale nemělo by se dat s ním pohnout do strany.
-