Mam E36 (1.6i - M43) a vibrace a hučení se projevuji při rychlostech nad 70kmh. Doprovází to hučení ze středu a vibruje mi to do volantu, ale citim to trochu na sedacce i na radicce. Projevuje se poze pri zarazenem kvaltu,ale bez ohledu jaky tam je a jake jsou otacky. Na volnobeh je vse OK. Kdyz jsem to zkoumal zespodu, tak sem nasel silenblok na predni naprave, ktery asi bude chtit menit. Jinak nic. Může to být zdroj toho všeho, nebo mám hledat dal? Predem diky za kazdou radu.
Dino píše:Mam E36 (1.6i - M43) a vibrace a hučení se projevuji při rychlostech nad 70kmh. Doprovází to hučení ze středu a vibruje mi to do volantu, ale citim to trochu na sedacce i na radicce. Projevuje se poze pri zarazenem kvaltu,ale bez ohledu jaky tam je a jake jsou otacky. Na volnobeh je vse OK. Kdyz jsem to zkoumal zespodu, tak sem nasel silenblok na predni naprave, ktery asi bude chtit menit. Jinak nic. Může to být zdroj toho všeho, nebo mám hledat dal? Predem diky za kazdou radu.
Podle mě vibrace volantu nesouvisí s hučením uprostřed auta. Když ti vibruje volant za jizdy, tak nevyvážená kola. Když si ti rozvibruje při jemným přibrždění, tak jsou zvlněný kotouče.
Na vibraci jen při zařazeným kvaltu bych tipnul, že ti hučí převodovka nebo diferák.
Pokud ti to ale vibruje i do sedačky, tak to může dělat kardan. Jak vypadá uložení kardanu a nějaké vůle? Stači malinká vůle v křížovém kloubu a vibrace a hučení jsou na světe.
Kluci mám problém u mé e36ky 316ky.
Vždy když je motor a převodovka studená, tak rozjezdy jsou naprosto v pohodě. Ale jakmile se vše zahřeje tak je problém. Auto jakoby při rozjezdu začne škubat. Nevím jak to více specifikovat. Ale jsou slyšet i divné pazvuky jakoby od motoru.
Napadlo mi silentbloky na motoru, ale to by dělalo i za studena. Tak se přiklánim k tomu že je něco špatně na spojce.
A to by mě jeblo poněvač je rok stará.
Nedejbože setrvák
Tak spotřeba je zhruba tak o 2 litry větší. Ale to přikláním horšímu katu a jízdám jen do práce a z práce.
Ale teď mě ta 16ka žere jako 2,8ma
Jo a když zařadím jakýkoliv stupeň a hraju si se spojkou, tak jak jde jakoby do záběru tak jsou cítit vibrace a jakoby ranky do nohy. No přikláním se ke spojce, ale už mi z toho jebne. To je pořád něco.
Co cepy rizeni? ja je mam momentalne pred smrti na volno beh ok ale kdyz zaradim tak auto vybruje , kdyz plne zatocim do leva na doraz tak jsou slyset rany (bouchani casto za sebou jako by pod sedackou ridice nebo spolujezdce tak nejak na pul.... a je to tema cepama zkus okouknout jeste toto....
Nene čepy to nebudou. Ty jsou OK po STK. Dělá to za tepla jen při rozjezdu. Jakmile jde spojka do záběru. Jakmile spojku pustim je klid. A to i při dalším řazení.
tak to bude spojka mne to take dela pri teplem aute ale ale to bouchani jen pri studenem..... ale podle vseho to jsou jen ty cepy to se uvidi az s to rozebere.....
Vanour píše:Co cepy rizeni? ja je mam momentalne pred smrti na volno beh ok ale kdyz zaradim tak auto vybruje , kdyz plne zatocim do leva na doraz tak jsou slyset rany (bouchani casto za sebou jako by pod sedackou ridice nebo spolujezdce tak nejak na pul.... a je to tema cepama zkus okouknout jeste toto....
podle me cepy rizeni nemaj vliv na stojici auto a vibrace, tobe to vibruje dle myho proto, ze mas v haji silentbloky na diferaku nebo stredovy ulozeni na kardanu
Caute lidí mám taky problém s vibracema. Mám 325tds motor šlape a tahne jak má. Ale v sobotu se začala projevovat nějaká rezonance jakoby zespodu auta ale jen na volnobeh stačí přidat plyn a nejde nic slyšet. Nejvíce se to projevuje v autě z motorů to nejde téměř slyšet a ani pod autem sem nic neslyšel.vyfuk to.pravděpodobně není drží pevně. Jinak mě nic jiného nenapadá coby mohlo dělat takový rachot. A ještě jsem si všiml že kdyz vypinam motor tak jakoby zadrnci.a jeste se to dost projevuje kdyz pomalinku couvam s trochu prislaplou spojkou.ale slapani na spojku nemá na tu rezonanci vliv. Jinak se auto netrepe a chová se normálně. Nevíte někdo co by to mohlo být?díky za rady
Tak dneska jsem to trochu zkoumal a zjistil jsem že někdy to na ten volnoběh nerezonuje ale když chytím motor za sáni a trochu zaberu tak se ta rezonance hned ozve. Neví někdo? Budu rád za každý nápad. Díky
asi hydrolozisko (silentblok) motoru. Zkus se rozjet se zatazenou ruckou a at se ti nekdo kouka na motor... motor by mel jako by chtit vyskocit z auta )