Ahoj Mám 320i Vanos a poslední dobou jde špatně do otáček a ještě hůř z otáček. Při rozjezdu je motor uplně bez výkonu. Při dosažení cca 3.5-4 tis.ot se teptrve rozjede.
Při rozjezdu i kdybych se víc snažil neprotočim kola prostě to umře.
Nevíte někdo čím by to mohlo být..? Předem díky za pomoc.
Prvni bych zkusil diagnostiku jinak dopadnes jak ja a budes kupovat dily a nakonec to bude uplne necim jinym.Jinak az zjistis co mas spatne tak dej vedet mam spoustu dilu na M50B20 vanos.
diagnostiku řeš jako poslední věc, protože to není zrovna nejlevnější ..
klasickej postup: prohlední sání (komplet hadice jestli není prasklinka+ klapku), svíčky, palivovej filtr, palivové čerpadlo, ještě možná rozsypanej katalizator.. pak teprve bych šel na diagnostiku až budeš mít jistotu že todle všechno je v pořádku
Prosím ještě jednou púomoc už jsem zkusil i nemožné...
Nový poznatky jsou takové, že když je auto studený cca celou noc stojí tak pak po nastartování jede uplně normálně cca 1 kilometr a pak než se to zlehka ohřeje tak umře....
Můj dotaz zní: Lambda je studená auto jede->lambda se ohřeje a začne udávat nesmyslný údaje a auto umře je to možný..???
nevim no delam v BMW a jako prvni vec je vzdy diagnostika
jinak prohledni hadici od vahy ke klapce i ze spodi do ni vedou hadice jestli to tam neni praskli.. tou lambdou by to nemelo byt ale zkus ji odpojit a uvidis jak to pojede
No když jí odpojím tak to jede furt stejně. Hadice od sání jsou OK.
Ale je to divný protože dneska jsem s tim jel a už to nedělá nějak se to opravilo samo. Sice to furt neni ono ale už má aspoň nějakej výkon.jinak budu přemýšlet dál.
Diagnostika je drahá ? No tak nejezdi do BMW a zajeď k někomu z klubu kdo ji má ... stačí se poptat ... Vyčíst chyby umí i ten nejjednodušší CarSoft a alespoň budeš vědět kde hledat. Takhle prolezeš a vyměníš 1/2 auta a nic ...