Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Topení E90
Tak dnes po nastartování se začali ozývat takové divné zvuky jako by vrčení, pískaní ani nevím jak bych to přesně specifikoval.Nejdříve jsem nevěděl odkud to jde ale po vypnutí topení to přestalo, takže to jde s topení.Taky to dělá jen po nastartovaní a po chvilce přestane a pak během jízdy ještě párkrát.Vůbec nevím co by to mohlo být, přišlo mě to jako kdyby nějakej servo motor něco natahoval nebo jako čerpadlo něco tlačilo, prostě takové pískaní či něco takového. Nesetkal jste se s tím někdo?Nevíte kde by mohl bát problém a co to způsobuje.
Díky
Díky
Tak po konzultaci jsem zjistil, že to dělá ventilátor ventilace, který s nachází pod schránkou spolujezdce.Tento ventilátor za nějaký čas trochu porezne hřídelka a potom při otáčení je slyšet různé zvuky. Tento ventilátor a jeho stav lze také zkontrolovat vizuálně po sundání krytu kabinového filtru otvorem pod předním sklem, viz. foto. Vyndání se provádí demontáží schránky spolujezdce a vymontování ventilátoru a jeho stav, viz foto.
Někdy stačí hřídelku očistit a promazat a zase funguje, pokud nepomůže tak už jen výměna za nový.
Já se teď na to právě chystám v nejbližších dnech tak potom dám vědět jak jsem dopadl.
Někdy stačí hřídelku očistit a promazat a zase funguje, pokud nepomůže tak už jen výměna za nový.
Já se teď na to právě chystám v nejbližších dnech tak potom dám vědět jak jsem dopadl.
- Přílohy
-
- přední sklo.jpg (69.98 KiB) Zobrazeno 2793 x
-
- ventilátor.jpg (110.89 KiB) Zobrazeno 2793 x
Tak jsem se konečně dostal k tomu abych vydělal ventilátor topen, který již vydával neskutečné zvuky. Očistil, promazal a je problému a šíleným zvuku.
Tak snad to někom pomůže, co jsem zjišťoval tak nový ventilátor okolo 4tis. kč.
Postup demontáže jsem čerpal odtud link:
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f16 ... on-t92159/
Po vyndání jsem celý ventilátor očistil a to i hřídelku, poté promazal v místech kam ukazuje šroubovákem na tom posledním obrázku a také je nutné ventilátor otočit povolit tři šroubky (viz. foto) sundat ten plastový kryt motorku a zde je druhá strana hřídelky, kterou je také nutné promazat, složit a zase funguje bez problémů.
Tak snad to někom pomůže, co jsem zjišťoval tak nový ventilátor okolo 4tis. kč.
Postup demontáže jsem čerpal odtud link:
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f16 ... on-t92159/
Po vyndání jsem celý ventilátor očistil a to i hřídelku, poté promazal v místech kam ukazuje šroubovákem na tom posledním obrázku a také je nutné ventilátor otočit povolit tři šroubky (viz. foto) sundat ten plastový kryt motorku a zde je druhá strana hřídelky, kterou je také nutné promazat, složit a zase funguje bez problémů.
- Přílohy
-
- Spodní strana.jpg (23.32 KiB) Zobrazeno 2763 x
Ahoj,
tak si tu pročítám příspěvky a díky za ně.
Mě ventilátor cca 2 dny vydával fakt divné zvuky a poté nefunguje vůbec.
Na ventilaci přidávám stupně ale nic se neděje - ventilátor vůbec nereaguje.
Je jasné že to musím rozebrat, ale asi neporadíte zda je uplně v háji, nebo se to dá rozchodit co ?
Předem díky,
tak si tu pročítám příspěvky a díky za ně.
Mě ventilátor cca 2 dny vydával fakt divné zvuky a poté nefunguje vůbec.
Na ventilaci přidávám stupně ale nic se neděje - ventilátor vůbec nereaguje.
Je jasné že to musím rozebrat, ale asi neporadíte zda je uplně v háji, nebo se to dá rozchodit co ?

Předem díky,
Tak to píská (vrže) i při vypnutym větráku. Ale ozývá se to někde od středu palubky právě jako z větráku. Někde tam vevnitř v palubce. Aspoň mi to tak přijde. A dělá to jen při jízdě nebo když je auto nastartovaný. Když sem zvenku rozhejbal auto za příčníky měl sem otevřený dveře abych slyšel jestli to dělá taky, tak nic. ani zevnitř ani zvenku nic. Nevim jestli třeba ještě horní uložení tlumičů to může dělat? Nebo rozebrat celou palubku, uvnitř vše dotáhnout a zamayat silikonem
.