já se k žárovce dostanu, ale je tak daleko zastrčená, že se bez kleští ani nedá vytáhnout konektor. A pak je tam nějak divně zajištěná. Já tam mám jedno víčko v celku,
myslíš spíš žárovku parkovaček ty angel eyes ne? Protože pokud máš xenony tak dálkové jsou smaozřejně s xenon výbojkami jako potkávací. Podivej se do příručky k autu tam je to popsané, nevím jestli u e90 je to stejné jako u e92, ale jen se odklopí kryt a vycvakne fixace žárovky.
A výměna xenon výbojky do toho bych se radši bnehrabal )
Ne pokud má xenon tak ten je jen jako potkávací, na dálku tam má normálně H7 a tu stačí vytáhnout, je na takové dlouhé černé plastové tyčince a za to ji vytáhni ven ale chce to směrem jako trochu dolů, tu žárovku drží takové kovové packy a s těch je to potřeba vycvaknout a je venku. Alespoň takhle to mám já na E90 s Bixenon.
Dave320 píše:Ne pokud má xenon tak ten je jen jako potkávací, na dálku tam má normálně H7 a tu stačí vytáhnout, je na takové dlouhé černé plastové tyčince a za to ji vytáhni ven ale chce to směrem jako trochu dolů, tu žárovku drží takové kovové packy a s těch je to potřeba vycvaknout a je venku. Alespoň takhle to mám já na E90 s Bixenon.
Tu plastovou tyčinku jsem tam našel, ale když jsem za ni zatáhnul tak jsem ji jen vytáhl z konektoru. Žárovka tam zustala.
Pokud jsi za ní táhl rovně tak ji vlastně vytáhneš s konektorů žárovky a žárovka ti tam zůstane. Musíš tlačit spíš do strany, třeba dolů. Ta žárovka tam drží pomocí tří kovových zoubků a s těch to musíš vycvaknout, takže tlačit do strany, dolů, nahoru, do boku. Pokud by ti to nešlo zkusil bych ti to nafotit.
Dave320 píše:Ne pokud má xenon tak ten je jen jako potkávací, na dálku tam má normálně H7... Alespoň takhle to mám já na E90 s Bixenon.
Bixenon znamená, že světlo má tlumená i dálková světla (clona ovládaná solenoidem). Světlo s H7 je světelná houkačka když nesvítí xenony a když svítí tak se rozsvěcují do zatáčky.
No mě bylo řečeno že bixenon funguje tak, že pokud máš potkávací tak ti svítí xenon, pokud přepneš na dálkové tak se ke xenonům zapne žárovka H7 a xenon se více rozsvítí.
Ano to vím že Bixenon znamená dvojí (potkávací/dálková), takhle to prý funguje u E90. Xenon potkávací při dálkových se xenon více rozsvítí a přidá se H7. Takže má dvojí funkci - potkávací/dálková.
Alespoň tak mě to bylo vysvětleno ale jsem laik.
Nevím jak to funguje u E92. Jasně napsal jsem to laicky, ale správně je tak jak píšeš je to ovládané clonou, proto vypadá že ten xenon více svítí. U mě to takhle funguje s tou H7.
Dave320 píše:Pokud jsi za ní táhl rovně tak ji vlastně vytáhneš s konektorů žárovky a žárovka ti tam zůstane. Musíš tlačit spíš do strany, třeba dolů. Ta žárovka tam drží pomocí tří kovových zoubků a s těch to musíš vycvaknout, takže tlačit do strany, dolů, nahoru, do boku. Pokud by ti to nešlo zkusil bych ti to nafotit.
Rádo se stalo.
Taky jsem poprvé a to nedávno laboroval, jak to tam drží, mám E90 asi týden a když jsem chtěl vytáhnout H7 tak jsem koukal co to tam drží, tak jsem s tím zakvedlal a šla ven.
to je blbost, v tom pípadě by měl jen xenony ne bixenony...když máš bixenony znamená to, že máš xenon i dálkáče, umí to dva režimy jak tlumený tak dálkáče a funguje to jen na propuštěným světle. Když jsou jen xenony tak tlumený jsou xenon a dálkáče xenon + normální halogen žárovka
Mám takový trochu OT dotaz ... ale nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno. Mám e91 a rozsvítila se mi kontrolka žárovky. Nemám IDrive (které vám asi napíše o jakou žárovku se jedná) ... takže to znamená že mám od auta informaci "hledej šmudlo... máme prasklou žárovku ale neřeknu jakou a kde".... Auto jsem prolezl a nikde jsem nefunkční žárovku nenašel. Takže to asi bude nějaká pidi. Nejde to třeba zjistit diagnostikou - o jakou žárovku se jedná?
Díky Tomáš
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic