Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 328i nestartuje, jde špatně do otáček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pazdi »

ahojte, chtěl bych vás poprosit o radu, dnes jsem zjistil docela problém:(

jel jsem normálně jako vždy a najednou spadly otáčky, z ničehonic, dal jsem tomu trošku plynu a ok...od té chvíle mi přišlo, že jde auto hůř za plynem, případně, že se třeba při zrychlení z 50ky na pětku "drncá" a malinko třepe...měl jsem před sebou cca 10 km jízdy, pak najednou vše ok, dojel jsem, zastavil. Za dvě minuty startuju kvůli přeparkování a nic, jde slyšet jen jak točí starter. Musel jsem s tím odjet, protože jsem stál hloupě v kopci, tak jsem to nechal sjet z kopečku, natočím, chytnul v pohodě, tak jsem přeparkoval, chvíli mu nechal čas, zkusil natočit a zase jen starter, chce se mu, ale nakonec se nenastartuje.
Tušíte prosím co s tím? případně na co kouknout jako prve?

Děkuju
roman320

#2 Příspěvek od roman320 »

Urcite to bude chtit diagnostiku ale tipl byh to na cidlo kliky.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pazdi »

ok, tuší někdo kde sehnat diagnostiku - ve zlíně v sobotu a neděli, případně přes týden někde okolo Hranic (okr. Přerov) ?:)
c4mel

#4 Příspěvek od c4mel »

přesně tohle dělalo týpkovi od kterýho sem kupoval auto a bylo to to čidlo kliky
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pazdi »

tuší někdo prosím, kde se dá řešit diagnostika někde okolo přerova? případně, jestli nějaký klubák má, samozřejmě bychom se pak domluvili co za to;)
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pazdi »

tak pozitivní změna - o víkendu jsem se dostal bez problémů domů, přišel jsem v neděli k autu a chytlo jako nové, až když jsem zastavil, vypnul motor, tak se mi nepovedlo napoprvé nastartovat, podařilo se až na podruhé...takže to vidím na diagnostiku, ať mi zjistí, jestli čidlo kliky je v háji (dostal jsem tip, že by mohlo stačit ho jen vytáhnout a vyčistit - prý se rádo špiní - co si o tom myslíte?:) ), no a potom asi věci, co tady řešili ostatní - palivový filtr, svíčky (i když jsou snad 3 měsíce nové) atd...
fizzer

#7 Příspěvek od fizzer »

vyčistit ho můžeš, když se koukneš zespoda zepředu na motor, tak tam uvidíš velký zubatý kolo :lol: s řemenicí a to čidlo je (když se koukáš zepředu) na jedenáctý hodině :)
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pazdi »

tak k problému - už jsem mluvil s pár lidma ohledně diagnostiky - někteří mi tvrdí, že čidlo na klice nebo vačce nemusí být dobře poznat, že to někdy háže, co se tomu chce, další to neumí napíchnout...protože mám ještě starou diag. zásuvku...
tak teď řeším s lidma, co mi dal kontakt papyk, tak snad budu moudřejší po víkendu, jestli se jim to podaří napíchnout a něco vyjet...zatím jsem zkusil "radu" od jednoho klubáka - odpojit na noc baterku a třeba se to vzpamatuje...nepomohlo:)
každopádně jsem zjistil "zajímavou věc" a sice, že auto už jezdí v pohodě, žádný problém s tím, že by se mu nechtělo jít za plynem apod...když příjdu k studenýmu autu chytne naždrc v pohodě...jenže zrada je, když vypnu motor a chci znovu nastartovat...tak se to povede třeba napopáté... :roll:

mám v plánu do víkendu zkusit stihnout vyměnit svíčky, olej, palivák...napadá ještě někoho něco "jednoduchého", co ještě zkusit, než s tím pojedu 100km na diagnostiku?:)
pragdejf

#9 Příspěvek od pragdejf »

je to patrne cidlator, stav se za nekym pobliz, kdo ty kary vrakuje jed pokus omyl. olejem to fakt nebude, pokud to vzniklo najednou, tak to ukazuje na naky cidlo.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pazdi »

počítám, že to olejem nebude:) ale prý by to mohl být ten palivák, kdyby byl jo zasranej...tak u toho zrobím i ten olej:)
no právě - nejlepší by bylo vyzkoušet čidlo, bo se mi nechce kupovat nové, jestli ty moje ještě fungujou...uvidím, třeba napoví ta diagnostika
noname
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od noname »

Zdar, mám doma jedno funkční čidlo, můžu ti jej půjčit jestli ti to pomůže :wink: udělali bychom i diagnostiku, jenže mám problém s pc takl jsem v prd :roll:
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pazdi »

tak pc není problém, můžu šupnout notebook do auta, ale mám jen usb (není tam com1) - což je prý docela problém, protože mám starou diag. zásuvku
noname
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od noname »

Do neděle bych to mohl pořešit stím verglem, stejnak potřebu vymest pavuky po zimě i já :wink:
sedon

#14 Příspěvek od sedon »

dej vyhledat na youtube Crankshaft position sensor a mas tam navodu plno jak to zjistit
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pazdi »

ok, tak kdyby sis udělal čas a měl na to "nervy", tak by to bylo supr...kdyžtak mi pak dej vědět, jak by to s tebou bylo časově a stavil bych se :wink:
noname
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od noname »

neděle odpoledne, nebo pondělí dopo :wink:
BMWIIIPower

#17 Příspěvek od BMWIIIPower »

Dnes se mi stalo něco podobnýho,ne-li stejnýho.Čidlo kliky mám asi dva měsíce nové,takže bych to spíš viděl na pumpu,nebo jen relé....Ráno auto jelo,dopoledne se motor třásl,nechtěl do otáček...odpoledne zase o.k.
BMWIIIPower

#18 Příspěvek od BMWIIIPower »

Tak jsem přišel na to,že by to mohl dělat seknutý regulátor tlaku na palivový liště.Zůstane otevřený,není tlak,jede špatně nebo vůbec...I by to vysvětlovalo,že je to nárazovka.
Odpovědět