Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e46 328i Svítí kontrolka ASC a EML a má to podivný chod.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiraiyas

#1 Příspěvek od Jiraiyas »

Zdravím.
Dnešní den začal celkem v pohodě, jedu si z práce mírných 110 a užívám si krásné počasí.
Ale najednou během sekudny se rozsvítila ikona pro vypnuté asc a do toho vlevo eml.
Motor přestal táhnout a po zastavení se sám vypl. Poměrně jsem spanikařil, znovu jsem nastartoval a celkem v pohodě dolej domu jen mne vyděsila ručička spotřeby paliva která se téměř nehla z 16+L.
A také jak sem otáčky vytlačil víc jak na 3000 tak už to skoro netáhli a nebo se cukalo.
Když vystoupím ven a zamknu a zas vlezu dovnitř tak se chyba neoběví a sem schopen cca minutu s tím autem dělat cokoli smyky, točení do 6000 bez problémů ale asi po minutě někdy dříve to zase naskočí a sitace je stejná.
Auto jsem dal ke svému kámošovi zatím který se mi stará o auta. Ale zatím co říká tak to jsou samé katastrofické scénáře že to bude dražší jak auto samotné atd atd.
Co jsi budem povídat on je proti BMW trochu zaujatý a říká to skoro pořád ale tohle mne opravdu celkem děsí takvouhle závadu jsem ještě na žádném autě nezažil...

Nevíte co s tím může být? Jsem obědnán v pondělí na dia, zatím mě do práce musí vést předokol :(, jen bych rád věděl jestli se mám oběsit rovnou nebo až potom...
pepino5xx

#2 Příspěvek od pepino5xx »

Diagnostika...
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

volnobezny ventil - at se ti na nej podiva, byva zasranej. Pak to dela takovy sviky, ja uz ho taky cistil na svym ale muj pripad je v necem jinym, ja to mel pravdepodobne spatnym druhem paliva - v Cechach nic zvlastniho :evil:

jinak priste zkus nejdriv hledat, tema tady na to je, tak si ho procti :wink:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ht=eml+dsc
Nero

#4 Příspěvek od Nero »

Skrtici klapka
Odpovědět