Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výběr ojetého BMW 3 (E9x) - KOUPENO!!!!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
majkouch

#81 Příspěvek od majkouch »

to mas fajn, po Praze jezdim za 14+....
bmwfan18

#82 Příspěvek od bmwfan18 »

Moje nadseni zatim jen trochu kazi spotreba a cena benzinu :-D po Praze ukazuje BC 11,9 L/100km :-/
bmwfan18

#83 Příspěvek od bmwfan18 »

Omlouvam se za double post, nejak to blbne :-/

Jinak jak to delas, ze jezdis za 14? :-D
MrScully

#84 Příspěvek od MrScully »

bmwfan18 píše:Moje nadseni zatim jen trochu kazi spotreba a cena benzinu :-D po Praze ukazuje BC 11,9 L/100km :-/

To si myslím, že je v pohodě. E46 330i si brala po městě 12-13 litrů. U E90 to mělo o něco málo klesnout, takže 11-12 litrů je naprosto normální.
majkouch

#85 Příspěvek od majkouch »

jak to dělám nevím, prostě když sleduju tu spotřebu co to ukazuje při jízdě po Praze tak když nepočítám rozjezdy tak ukazuje +-11-17, asi mám lehkou nohu no...
a jelikož mám drtivou většinu veškerý jízdy dálky tak sem na průměru 9,9 podle computeru... a řekl bych že to i odpovídá podle toho jak tankuju... 1 nádrž na 2x Praha-Sokolov a zpět = +- 600km/60 litrů...
janbrasna

#86 Příspěvek od janbrasna »

bmwfan18 píše:Moje nadseni zatim jen trochu kazi spotreba a cena benzinu :-D po Praze ukazuje BC 11,9 L/100km :-/

To je příjemná hodnota, já jsem po Praze taky kolem 14L. A tankuju na Agipce buď na Cukráku nebo ve Vršovicích, aktuálně 36.20 za SuperTech95. Takže za mě žádná katastrofa… :}
bmwfan18

#87 Příspěvek od bmwfan18 »

Zjistil jsem jeden nedostatek, kdyz je auto zahrate na volnobeh tak se ozyva takovy zvuk asi jako kdyz mate na horskem kole na jednom z kol pripevneny papirek a jedete. Nevim jak to popsat. Kdyz seslapnu spojku prestane to. Co to muze byt? Nejake lozisko na spojce?
us-tim
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od us-tim »

Zdravim panove, potykam se se stejnym problemem jako zakladatel tohoto topicu (ovsem ten uz vyresil) a nez zalozit novy, lupnu to sem.

Ja jsem si uz motorizaci vybral - mel by to byt E92 330(x)i

( snad spravne - zkuste posoudit sami. Rocne najedu cca 15-20tis km, prevazne po meste - Prostejov, a obcas dalky na sever cech za rodinou a do krkonos za druhou casti rodiny. Ted jezdim v passatu, spotreba cca 6 litru nafty - ale myslim si ze na denni dojizdeni do prace + neco po meste,kdy muzu najet max 20km, same zastavky, obchod, vycurat, kafe :-) bude idealni benzinek.)

Ale jde me o jednu vec, na kterou bych rad slysel vase kvalitni nazory. Uvazuji nad koupi Xdrive ... vim ze me vetsina z vas muze mit za naprosteho barbara do coupe cpat xdrive, ale jelikoz uz jsem mel jednu nemilou zkusenost s E46 kdy me zadokolka v zatacce v zime nejak neposlechla (viz muj obrazek pod nickem) tak mam opravneny strach z cest se zadokolkou. Muzete me nejak vyvest z omylu ? Nevim jak je to ted u novych BMW, treba se elektronika o vetsinu veci postara - ale ze zkusenosti to nevim - nikde jsem se nedocetl. Jde me hlavne o zimni mesice, kdy snezi, prsi - cesty za rodinou do Krkonos - tam se xdrive urcite hodi. Tak co myslite? :-)

P.S.: jeste par odkazu na auticka co se me zatim libi

http://www.autoscout24.cz/Details.aspx?id=cvakizy4oihq
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
janbrasna

#89 Příspěvek od janbrasna »

us-tim píše:jednu nemilou zkusenost s E46 kdy me zadokolka v zatacce v zime nejak neposlechla (viz muj obrazek pod nickem)

Jo tak ten jsem zkoumal hned, ještě než jsem si přečet příspěvek ;}

us-tim píše:Uvazuji nad koupi Xdrive […] vim ze me vetsina z vas muze mit za naprosteho barbara do coupe cpat xdrive […] Jde me hlavne o zimni mesice, kdy snezi, prsi - cesty za rodinou do Krkonos - tam se xdrive urcite hodi.

:thumbsup:

Právě… Hele vůbec, xDrive je docela rozumnej, zrovna nějaký i pseudohory jsou dobrej důvod pro pohon všech. Taky mam rodinku na Šumavě a kolikrát se dva tři dny nemůžu dostat zpátky do Prahy když je ňáká kalamita. (Nemůžu == nehodlam riskovat nějaký harakiri, když ani pomalu nevyjedu z vrat…)

Je pravda, že jsem se zadokol 320d i CL55 jezdíval v pohodě i do hor, a zároveň je faktem že v kalamitě jsem nejezdil ani s koncernovou předokolkou… ale stejně.

Letos jsem na zimu taky chtěl koupit čtyřkolku místo těch hraček co mam, no nakonec naštěstí zima nebyla nějak drastická…

us-tim píše:Nevim jak je to ted u novych BMW, treba se elektronika o vetsinu veci postara

a) Jak kdy a jak na co, b) záleží hodně na obutí (rozměrech).

DSC je docela chytrý a dá se s tim jezdit poměrně slušně i na sra*ce, v čerstvým umí pomoct DTC.

V podstatě letošní zimu jsem jezdil stejně jako přes léto a krom semtam řízené hravosti nebyl problém ani v čerstvém sněhu… a to na to zrovna nemam obutí…

Jedinej průser je, když prostě zadek nemá dost trakce, tam ani tohle nepomůže… pak si holt doťapeš pro písek nebo pytle s cementem do kufru 0;} Vozim kvůli tomu v kufru přes zimu trakční pásy: http://www.totaltravelhire.co.uk/car-ac ... D_4476864/

Teda on je taky důvod ten, že na zimu je na jednom autě R19 a na druhym R18 a jsou to daily drivery, tže i tak musí jedzit na povel, děj se co děj…

(Když jsem zkoušel stejný auto o palec míň a v normálním rozměru pneu, tak to bylo v zimě skoro stejný, jako jakejkoliv koncernovej předokol… Teda krom situací s pytlema co jsem zmiňoval ;D)

Na druhou stranu stačí nějaký nešikovný náledí (černej led, většinou v docela dobrym počasí a i rozumných teplotách, o to víc překvapí), a měl jsem plný ruce práce rovnat i čtyřkolku přes všechny pruhy… — Takže neřikam, že je to samospásný (loni jsem tahal ze závěje Forestera… ;DD), zároveň nebudu tvrdit že xDrive je nejlepší věc hned po krájenym chlebu, ale budu asi ten poslední, co by to zatracoval. Sám mam něco naježděno v moderních supersportech a superturismech a u těch s pohonem všech se ta trakce navíc celkem hodila, že bych přicházel o nějakou srandu říct nemůžu.
janbrasna

#90 Příspěvek od janbrasna »

Zas ať tady nezním jako kdyby to mělo být auto jen pro to nasadit klobouk a nerozbít plato vajíček za oknem…

Díval jsem se na ty kousky cos posílal, a jsem si poměrně jistý, že kdybys seděl v té 330xi tak bych se tě listopad–březen jen těžko ve V8 mimo dálnice a super rovné/široké státovky udržel… Respektive ty by ses jen šťoural v nose a přemýšlel o pr*eli a já bych bych se při tom za tebou pral o život ze strany na stranu mezi patníky… ;D

Ten práh "rozumu" má xDrive posunutý o příjemný kus výš…
us-tim
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od us-tim »

Dik, super odpovedi :lol: neboj se, ja bych se v nose nestoural...my co sme si ho uz parkrat zlomily, tak tam nemame moc mista pro prsty

Zatim me to utvrzuje v mem starem nazoru na Xi ... radsi o chlup zvysim spotrebu a snizim sportovni styl, kdyz pridam na bezpecnosti :)
Odpovědět