Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36: Vrzající přední sedáky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Asi stářím, ale i díky našim debilním cestám mi přední sedáky vydávají různé pazvuky. Celé opěradlo spolujezdce při neobsazené sedačce se mírně chvěje a popiskuje někde v pantu, pravděpodobně vyřeším prdnutím vazelíny na příslušná místa. Dalším problémem ale je, že obě sedačky mají mírnou vůli v pojezdech, což se projevuje občasným lupnutím při změně směru... Neřešil někdo podobný problém ať nemusím bádat na slepo? Ono vytahnout ty sedáky i vzhledem k místu v garáži není úplně jednoduché tak bych rád věděl na co se připravit a co případně vyměnit. Třeba jestli jsou tam nějaké plastové vymezovací segmenty či něco takového, které by mohly být sjeté. Z ETK jsem nic nezjistil. :)
Lucifer

#2 Příspěvek od Lucifer »

Já bych to viděl, na rozebrání sedačky do šroubku než to rozebereš tak bych všechno prošel kde je nějaká vůle a snažil se to nějak vymezit, ale ono to asi taky nebude jednoduchý...

Osobně se chystám na výměnu dečky výhřevu a taky bych rád nějak zamezil vrzání, u mě je to spíš ale kůže která vrže...

Budu sem dávat fotky ale zatím ještě nemám dečku tak nemám důvod to rozebírat, ale když bych někde našel vůli tak bych tam snad zkusil nacpat podložky nebo nějak to srovnat ale to už máš sedačku fakt na 1 000 000 kousků který nebude prdel skládat dohromady.

A ta sedačka bude komplet ze železa plast tam asi nenajdeš nikde krom spodních krytů, měl jsem jí jen nadzvedlou v autě a měla tak 50kg 8O 8O
Brody
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brody »

Tim bude trpět asi většina sedaček u tak starých aut. Já mám také řidičovo trošku volnější. Spolujezdcova je asi ok. Nevím, na ní jsem ještě za jízdy neseděl :lol:
Lucifer

#4 Příspěvek od Lucifer »

U mě hlavně vrže celej interiér, pustim si hudbu na max a jen to všechno drnčí...určitě na léto zalezu do garage a budu vytěsňovat celej interiér už kvůli tý hudbě
Tompo

#5 Příspěvek od Tompo »

Mě takhle vrzala minulá E36, která byla kdysi bouraná, rozebíraná a zpět skládaná, pěkná mrdka to byla. Nynější E36 je krásně tuhá a tichá... Jinak sedačka drží na 4ech šroubech, pak demontovat pás a je venku, záležitost 15ti minut
sedon

#6 Příspěvek od sedon »

ja mel praskly to kde si opiras (zada) slo to jednoduse vyndat... i ten potah z toho sel snadno dolu... jestli mas volny sedadlo tak to pravdepodobne bude taky praskly... skoro jsem to nepoznal.. byva to jen na jedne strane.
icecold
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od icecold »

Lucifer píše:U mě hlavně vrže celej interiér, pustim si hudbu na max a jen to všechno drnčí...určitě na léto zalezu do garage a budu vytěsňovat celej interiér už kvůli tý hudbě

u mě ten interier taky vrzal, ale potom co jsem ho celý rozebral a zase složil tak bylo pěkně tichoučko, ale kombinace tvrdého podvozku a rozbitých silnic udělali svoje
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

U mě do toho ještě z kufru pumpuje 900W tuba ta tomu taky dosti napomáhá :lol:

Ale čeká mě vyvařit podlaha tak když u toho budu tak rovnou udělám vnitřek zkontroluju si káble kdyby náhodou někde chtěli praskat dám je do takovejch husích krků který ale omotáváš okolo káblů ať to vydrží a je to hezky nasvazkovaný pak vytěsnit komplet vnitřek protože tam přijde velká hudba a pak by měl bejt snad nadobro pokoj s vrzáním a drnčením interiéru :lol:
paveld
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od paveld »

Mě taky vrzali a loni jsem je vyndal, všude kde mě přišlo že by to šlo jsem nastříkal na test wdčko. Kolejničky jsem vyčistil a namazal vazelínou a byl klid. Po pár měsících se to začalo vracet (wdčko se odpařilo), tak se chystám je znovu vyndat a promazat nějakou vazelínou která vydrží. Jestli je tam někde vůle nevim, je to možný po těch letech, ale promazání všeho zabralo alespoň u mě na 100%.
Akorát to wdčko nešlo asi 2 tejdny z auta pořádně vyvětrat :D .
Lucifer

#10 Příspěvek od Lucifer »

Tak mě WDčko v celku voní :lol:

Jinak určitě tam bude vůle když si tam sedne 150kg vyžraný prase a ten zátah do sedačky brždění jízdy na našich silnicích to dá sedačkám dosti zabrat
Jamall

#11 Příspěvek od Jamall »

WDčko je olej na čištění...jestli chceš mazat kup Kontor, používají ho i kluci z AČR, síce smrdí mnohem méně příjemně než WDčko, ale co jednou nastříkáš to bude mazat snad do konce života
DWXak

#12 Příspěvek od DWXak »

To lupnutí sedačky při změně směru znám, ale zatím jsem to nijak neřešil... Takže nějaká rada by taky bodla :)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od paveld »

Tak wdčko jsem vzal spíš pro jednoduchost jen na zkoušku, zda tomu vrzání pomůže jen namazání. Jestli myslíš že konkor je lepší nebo adekvátní tomu namazat to vazelinou, tak asi neni problém. Jinak jsem počítal že to rozeberu a promažu vazelínou která už tam vydrží.
Jamall

#14 Příspěvek od Jamall »

nevím no...patlat na plasty vazelinu, to je kus materiálu, ale Kontor uschne a vytvoří takovou věčně mastnou hmotu, povrch

Jinak na interiery existuje nějaký sprej, běžně se nechá koupit na benzínkách. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od paveld »

Nemyslim na plasty, ta sedačka má kovovou kostru...
gs500e

#16 Příspěvek od gs500e »

konkor je bezvadný, táta s tím odjakživa konzervuje zbraně, takže kvalita :-)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od xSAFA »

Díky takže v podstatě to co sem čekal, vyndat, vyčistit a promazat... :)
Lucifer

#18 Příspěvek od Lucifer »

Jestli budeš mít foťák po ruce foť jak o život :lol: :wink:
dvoris

#19 Příspěvek od dvoris »

xSAFA píše:Díky takže v podstatě to co sem čekal, vyndat, vyčistit a promazat... :)

Tohle nepomůže,bude tam něco vymačkaný-natažený.Většinou to dělají volný pojezdy(kolejnice se za ty roky roztáhnou)nebo něco vyžvejkanýho na rámu sedačky.Mě to dělají obě sedadla.Jestli to budeš řešit a vyřešíš tak dej vědět.Často stávám na benzince u zimáku se stříbrným tourem a klidně ti pomůžu pokud bude potřeba zajistit nějaký to futýrko na vymezení vůle. :wink:
Odpovědět