Ahoj, chci se zeptat zda je to normální, když při chladnějším počasí po nastartování motor nepříjemně vibruje až to hází s celým autem, toto trvá chvíli než se motor ohřeje. Někde jsem četl, že po 100 t/km se má měnit nějaký pohlcovač vibrací na motoru. Auto má 195 tis/km.
Tak je to asi N46 čtyřválec. Vibrace normální není, asi za studena nezapaluje jeden válec. Může to být špatná svíčka, ale většinou je to cívka. Diagnostika to objeví.
Nejdřív zkontroluj jak vypadají svíčky. Bez diagnostiky můžeš zjistit který válec nepálí když budeš postupně vypínat cívky. Jedna cívka stojí asi 1000 Kč.
Chlapi, nejdřív si upřesněte, jaký je v tom autě motor! Jak mu můžeš radit, aby zkontroloval svíčky nebo cívky, když má pravděpodobně naftu!!! Pokud vím, tak N46 se nedělala ve výkonu 120kW. Asi má motor M47
Může být špatnej žhavič v jednom válci. Studená nafta se nevznítí, jakmile se zvednou otáčky a zvýší tlak ve válci, pak chytne a je po vybraci. Tuším, že diagnostika neodhalí špatnou žhavící svíčku. Normálně je vyšroubuj, přilož na baterku, nebo silnou nabíječku a hned poznáš která jak žhaví. 6havič stojí pár stokorun...
No mam uplne ten stejny motor a uplne stejny problem a ver ze tema zhavicema to neni ...... diagnostika mi hlasila 1a4 valec spatne zhavi tak jsem koupil v BMW vsechny 4 ale problem stale pretrvava kdyz je chladno ale jakmile se otepli nad 8 stupnu tak bez problemu. Resim to o neco nize ale bohuzel prozatim bezvysledne. Tankuju V power diesel takze ani naftou to neni. Myslim ze se opet vratim k 3.0D byl to absolutne nej motor a nemusel sem u nej nic resit.