jarin36 píše:Ja mam taky problem s razenim 1 a nekdy i 2 stupne. Nedela mi to ale porad,vetsinou kdyz se auto zahreje tak je to tak nejak ok.
Mě to taky dělalo, když auto stálo a pak sem se chtěl rozjet, musel sem několikrát sešlápnout spojku aby tam dostal kvalt. Vyměnil sem oba dva válečky a řadím jak u novýho auta... Ale nevím zda to může být i tvůj problém...
Z fotky není poznat je to plast nebo kov? Originálně to bylo plastové ale teď se to prodává myslím už jen kovové. Mě tenhle hajzlík zavinil, že spojka při pohybu vrzala jak vrata od chlíva...
xSAFA píše:Mě to taky dělalo, když auto stálo a pak sem se chtěl rozjet, musel sem několikrát sešlápnout spojku aby tam dostal kvalt. Vyměnil sem oba dva válečky a řadím jak u novýho auta... Ale nevím zda to může být i tvůj problém...
Můžeš mi upřesnit jaké dva válečky? Jeden asi je pracovní válec spojky a druhý?
Z fotky není poznat je to plast nebo kov? Originálně to bylo plastové ale teď se to prodává myslím už jen kovové. Mě tenhle hajzlík zavinil, že spojka při pohybu vrzala jak vrata od chlíva...
Já si to nechal stočit ze silonu, origo je to taky silon či cosik takeho, vrazala ? stím kovovým čudlem?
Jinak pro všechny, čudlík jsem vyměnil a zatím se mi nestalo, že bych nezařadil napoprvé
Zdravím, když už takhle pěkně rozebíráte převodovky, taky se zeptám. Zde popisované problémy sice nemám, ale celkové řazení všech rychlostí jde zkrátka ztuha, oproti jiným bmw stejného typu. Olej v převodovce nový, motor m52.... Díky všem...
wartes píše:Můžeš mi upřesnit jaké dva válečky? Jeden asi je pracovní válec spojky a druhý?
Hlavní válec nebo taky vstupní je pod pedálem a pomocný výstupní je dole na skříni. Mě tekl nakonec jen ten spodní ale vyměnil sem rovnou oba, zas tak drahé nejsou...
noname píše:Já si to nechal stočit ze silonu, origo je to taky silon či cosik takeho, vrazala ? stím kovovým čudlem?
Ano origo je to silon ale myslím že teď už se prodává pouze kovový. Já měl ten silon taky omačkanej a díky tomu to vrzalo. Navíc mi do skříně natekla brzdovka díky špatnýmu válečku což tomu asi taky nepřidalo. Po výměně za ocelovej to už ani nekňukne...
xSAFA píše:Hlavní válec nebo taky vstupní je pod pedálem a pomocný výstupní je dole na skříni. Mě tekl nakonec jen ten spodní ale vyměnil sem rovnou oba, zas tak drahé nejsou...
Já mám oba dva válečky úplně suché. Nikde nic neteče. I skříň je suchá, olej jsem měnil nedávno. A prostě jedničku tam nedám i kdybych tlačil sebevíc, ale stačí trochu pohybu tak cca 3km/h a jednička tam leze úplně hladce. Jinak jsem v cartecu dnes koupil ten čudl (kulový čep na spojce) a je ze silonu. Předem dík za radu. Jo a vyměnil jsem i komplet řazení, včetně silonových pouzder. Zajímalo by mě zda to dělá spojka, nebo je to v převodovce?
zdravim....mam M43 a ja zas někdy když zaparkuju nekde mírně z kopce a necham tam jedničku..což se auto pak trochu zhoupne a když pak sednu a zmačknu spojku a dam ručku startnu tak nevyřadim...musim tu jedničku natvrdo vyrvat,a až pak mi auto povoli...take nevim co stim..
noname + xSafa: to vypinaní spojky - kulový čep jsem kupoval nový v BMW a je stále plastový (silonový) takový jaký byl původně. Bohužel ač jsem do tohoto vkládal nemalé naděje, tak ten můj původní (měněný) byl skoro jako nový, těměř neznatelně otlačený. Vypínání spojky a jeho výměna tedy tuhý chod rychlostí nevyřešilo.
Já mám uplně stejný problém, řadit mi nejde, hlavne ty křižovatky. Přeřazovnání z 1-2 a 2-3 je vždycky citelně v páce znát. A když je venku teplo spojkový pedál mi taky vrže. Takže koupím ten malinkej čudl a uvidím, ale chci se vás zeptat, jak vyřeším hrozně tuhej chod spojky? Je jen rok stará, ale ten pedál de mačkat hrozně ztuha a zabírá mi hned dole.. Poraďte mi kde koupit ten malej čudl.
Čudl kup v BMW. Žádná druhovýroba to nedělá a navíc to stojí pár korun (z vlastní zkušenosti a z pohledu na účet 20,40 CZK!). Hodně štěstí, ať ti to pomůže!
Tak mě nevypínající spojka stihla taky. našel jsem tekoucí hlavní válec takže jsem ho vyměnil i s pracovním. Odvzdušněné to snad mám dobře, zkoušel jsem jak klasicky, plnil jsem zepsodu přes odvzdušňovák, odvzdušňoval pomocí brzd. A pořád to nechce vypnout, zajímavé je že po nějaké té jízdě a ohřátí motoru je to ok. Přičítal jsem to tomu že postupně vyšlapu vzduch z toho hlavního tekoucího válce. Ale teď to dělá zase, tak jedině ten plastový čep co drží páku spojky ale jakou to má souvislost s délkou jízdy případně zahřátým motorem?
No záleží na tom, co je pro Tebe problém. U mě musel dolů výfuk, teplotní kryt a celá převodovka, pak teprve bylo možné zkontrolovat a vyměnit plastový kolík. Nicměně problém to tehdá nevyřešilo, tak přeji, abys měl více štěstí!
takže koukam že mi asi nezbyva nic jineho než to rozebrat a kouknout jestli je čudlik vymačkany nebo ne. což neni prace na 5min. potom jedině asi synchrony.
.. bez toho, abys zkontroloval spojku, její ovládání atd. příčinu prostě neodhalíš.. Přeju hodně štěstí, aby to byla jen nějaká prkotina a nemusels dávat převodovku na repas!
e36p: synchrony to nebudou respektive si neumím představit jak by se mohly jejich zuby poškodit tak aby to způsoboval pouze obtížné vyřazování v kopci a ne navíc třeba vyskakování rychlostí.
Podle mě to svědčí o tom že je převodovka v záběru, tzn. úplně nevypíná spojka.
Když při tom stání v kopci nenastartuješ, tak vyřadíš?
Kalasnikov : ne nevyřadim , když sednu do auta zmačknu spojku tak se auto ani nehne,a když pak startnu se zmačklou spojkou tak mi auto povoli a vyřadim... jinak za jizdy mi jdou rychlosti řadit s něakym odporem.tudiš jak řikaš...špatne vypina.jakoby nedomačkne.
Ahoj, taky bych se chtěl zeptat mám 318is E36 a najezdil jsem sním zatím jen nějakých 1500km. Když jsem ho koupil tak při řažení 4ky jsem v páce jakoby cejtil zuby, nešly slyšet nebo tak, ale cejtil jsem vtý páce, jak se snažím ten kvalt nacpat do těch ozubených koleček. Teďka jsm zjistil, že to začíná dělat i trojka a ještě ke všemu když řadím to trojku a 4ku tak se zvenku ozve takový cvaknutí když tam ty kvalty dám. Myslíte, že to bude jen nedostatkem oleje nebo to bude něco vážnějšího?