No to nebude mít lehké řešení. Ale zkusil bych kouknout zrcátkem jak na tom ten torx je, pokud je tam alespoň trochu zachována jedna drážka, vzal bych plochý šroubovák stejné šířky jako je průměr torxu a narval ho tam. Pokud torx není zarvanej na krev, jde povolit správným šroubovákem v pohodě.
No jako trošku tvar hvědzdy drží, ale jak chci otočit, tak se protočí...s tim šroubovákem to zkusim, ale přijde mi, že to někdo právě zarval na kost a ještě to zkurvil
Další možností je naťuknout kladívkem do protočené torx díry 12-hranný torx. Používám toto řešení u "nepovolitelných" imbus šroubů s protočenou šestihrannou dírou, šroubů držících brzdový kotouč.
Mám správnou velikost, druhý jde krásně povolit a necítím v tom nějakou vůli nebo že by byl menší... ještě jsem ho kvůli tomu kupoval a zkoušel asi 3...
napadlo mě to, něco tam natlouct, ale nerad bych to dosral úplně...škoda volantu...
pač nevim jestli se tenhle závit dá vůbec pořídit novej
Tak tohle se me stalo taky, na starym triraminku, kdyz sem ho chtel vymenit za jinej, nastesti v takovym stavu ze bylo na vyhozeni, zkusil sem vsechny moznosti co tady pisou az na ten pilnik, protoze tim se k tomu nedostanes. Dopadlo to tak ze sem musel ohnout airbag a sundat volant aji s nim:( ale to ti asi moc nepomuze, predpokladam ze ho chces jeste pouzit:)
Pokud je ten airbag vystřelenej tak bych ho normálně rozkuchal a sudnal volant a pak demontoval. Šroubek možno aji odřezat nebo odvrtat, stejně bude třeba nahradit něčím jiným...
Sehnat se dá všechno, samozřejmě v obyčejné šroubkárně ti budou cpát imbus, šestihran a nebo válcovou hlavu.
Chce to změřit závit, jeho délku a pak se ptát na dobrých místech