Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
hřebenová převodka řízení E36
Zdravím nedavno jsem menil cepy rizeni + se delala geoska a znamej v servise mi rekl ze prevodka rizení má vuli ze je potreba ji casem vymenit. Pri jizde nad 80km/h volant vibruje, je to zpusobeny tou prevodkou nebo ne, kdyz v ni je vule? Kola jsou vyvazeny. A jeste se chci zeptat jestli pasuji prevodky ze vsech E36 na 318is 97 rok.
-
Kindl0sch
- Klubové ID: 2788
na řízení je,kolmo na hrušku,matice kterou se dá trochu "ubrat" vůle,ale o to víc jde pak ztuha řízení
ale první na řadě je určitě překontrolovat gumy,čepy ramen+řízení,tyčky řízení,uložení tlumičů,silentbloky ramen
taky jsem s tím měl problémy udělal jsem přední nápravu,vyvážil kola na nulu a řízení je pevný a přesný jako nikdy bez žádnýho vibrování
ale první na řadě je určitě překontrolovat gumy,čepy ramen+řízení,tyčky řízení,uložení tlumičů,silentbloky ramen
taky jsem s tím měl problémy udělal jsem přední nápravu,vyvážil kola na nulu a řízení je pevný a přesný jako nikdy bez žádnýho vibrování
-
Totic
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Tak z mojeho příspěvku spíš vyplívá, že si myslím, že to dělají pneu - ráfky. Ale jestli říkáš, že jste to 5x převažovali.. pak ještě hledejte případně problémy na nápravě, vůle tyček v řízení, čepy a M3 plné siláče to řízení taky znatelně zpevní.Sedla89 píše:kolik muze stat ta generalka? a kde by mi ji mohli udelat? takze si myslis ze to bude tou prevodovkou?
Nicméně jak mi to v ´09 přestalo těsnit a vytekl ATF, tak mi to mechoš poslal do Zlína fi. Klimaservis (autoservis), ale ty stránky už nevalí. Zkusím se ho zeptat, co se s něma stalo. Ale stálo mě to 6,5tis,-
Resp. je to repas.. Přetěsní se to kompletně tou sadou, to si tady mnozí dokázali udělat doma, čištění, pak tam brousí hřeben, vymezení vůlí, chromujou písty hydrauliky..xSAFA píše:A jak se taková generálka hřebene provádí?Totic píše:Mno tak dělává se generálka hřebene
-
hrosik
- Klubové ID: 1152
Měnil jsem převodku na E36 320i, vůle se projevovala vibracemi a na širších gumách (225/50 R16) i taháním v kolejích.
Po výměně vše zmizelo, repasovanou převodku řízení jsem objednával z Německa (APS Germany) přes české zastoupení http://www.truck-dily.cz. Pozor vyžadují platbu v eurech a dodávají jenom firmám (servisům). Cena tehdy byla cca 7500,-, záleží na kurzu eura.
Po výměně vše zmizelo, repasovanou převodku řízení jsem objednával z Německa (APS Germany) přes české zastoupení http://www.truck-dily.cz. Pozor vyžadují platbu v eurech a dodávají jenom firmám (servisům). Cena tehdy byla cca 7500,-, záleží na kurzu eura.
no ak mas naozaj volu na v ten prevodovke tak rovno zhanaj druhu... tam uz nieje co opravovat .. ak to das na repas tak by ti museli menit spiralu alebo hreben co myslim ze by ta vyslo drahsie ako nove
ale najprv skontroluj poriadne tycky riadenia a capy na ramene lebo skoda je menit jedno ked zle je druhe...
inac pretesnit to riadenie sa da aj doma...ja som to robil sam a nikdy predtym som to nerobil a pohoda....
ale najprv skontroluj poriadne tycky riadenia a capy na ramene lebo skoda je menit jedno ked zle je druhe...
inac pretesnit to riadenie sa da aj doma...ja som to robil sam a nikdy predtym som to nerobil a pohoda....
-
Brody
- Klubové ID: 1772
- Kontaktovat uživatele:
Já mám také nějakou vůli na řízení. Jen se mi to projevuje že mám když jedu rovně tak je vůle na volantu zhruba 5mm napravo i nalevo. Čepy a vše na nápravě by mělo být ok. Tak jediný co mě napadá tak je hřeben. Setkal se s tím někdo? Dělá to jen v přímém směru, prostě necítím v tom rozmezí žádnej odpor ve volantu a auto ani na to nereaguje. Jakmile se otočí víc tak je po problému.
-
Totic
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Když jsem měl auto před výměnou siláčů, čepů a tyček řízení taky mě to furt lehce plavalo po dálnici a bylo to takový necitlivý kolem středu. Pak jsem dal tyhle SB http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ht=#911607 a geometrie se udělala konečně správně, byla to hned změna.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ht=#920223
Chce to taky nesjetý pneu a rovný vyvážený kola. Ale tak obecně, nelze od toho čekat citlivost jako třeba ve Fabii což je lehká předokolka a má přesnější elektronický posilovač řízení.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ht=#920223
Chce to taky nesjetý pneu a rovný vyvážený kola. Ale tak obecně, nelze od toho čekat citlivost jako třeba ve Fabii což je lehká předokolka a má přesnější elektronický posilovač řízení.
-
honzabiker1
E36 ma cca 1180kg (sedan) a Fabia I 1150kg. Navic Fabie ma vic zatizenou predni napravu, oproti e36, ktera ma rozdeleni hmotnosti 50:50...Totic píše: Ale tak obecně, nelze od toho čekat citlivost jako třeba ve Fabii což je lehká předokolka a má přesnější elektronický posilovač řízení.
Zadokolka ma z principu lepsi citlivost a zpetnou vazbu rizeni, nez predokolka, protoze u zadokolky slouzi predni naprava pouze k rizeni - nemusi prenaset silu z motoru pres kola na silnici.
Nevim jaky typ posilovace ma presne Fabie, ale z principu ma elektricky posilovac elektricky posilovac vzdy horsi zpetnou vazbu, nez hydraulicky.
Pokud to shrnu, pokud se ti zda, ze ma Fabie lepsi rizeni, nez E36, tak asi E36, ve ktere jezdis nebude uplne ok..
-
honzabiker1