Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
disk 9.5 X 17 et 45 na e36
-
- Klubové ID: 2503
Ja vzadu vozil 8,5J18 ET50 s pneu 255/35R18. Met tam uzsi pneu, nechytalo by i to o vnitrni podbeh. Mam to tam vylesteny na plech, ale na gume to videt neni, ramena se nikdy nedotkly. U lemu mista habadej, mam pod ty kola pripraveny 1,5cm podlozky. Uplne to samy delaji origo kola na Alpine B3 s predepsanyma pneu 265/35R17.
U 9,5" sirokyho disku to bude na hrane asi na obou stranach, zalezi na pouzite gume. Mozna se budou muset tahat lemy, nebo minimalne zavalcovat z vnitrni strany
U 9,5" sirokyho disku to bude na hrane asi na obou stranach, zalezi na pouzite gume. Mozna se budou muset tahat lemy, nebo minimalne zavalcovat z vnitrni strany
-
- Kontaktovat uživatele:
No já měl vzadu 10x17 et 20 a musel sem bouchat lemy jak sviň.a teď sem koupil nový lemy a už to chci nechat tak jak to je. Tak když jsi měl et 50 a vevnitř to nedrhlo tak by se tam ty disky mohly vejít,každopádně díky za poznatekMaysner píše:Ja vzadu vozil 8,5J18 ET50 s pneu 255/35R18. Met tam uzsi pneu, nechytalo by i to o vnitrni podbeh. Mam to tam vylesteny na plech, ale na gume to videt neni, ramena se nikdy nedotkly. U lemu mista habadej, mam pod ty kola pripraveny 1,5cm podlozky. Uplne to samy delaji origo kola na Alpine B3 s predepsanyma pneu 265/35R17.

-
- Kontaktovat uživatele:
je fakt že 6.5x15 et 50 vypadaj taky brutálně dobře,ale víc se mi na e36 líběj větší a širší kolascooter_x píše:Že máte potřebu dávat na e36ku takový nesmyslný rozměry...k čemu?

- scooter_x
- Klubové ID: 3560
Neuráží mě nic a můžeš se tu ptát na co chceš, to ti nikdo nebere.
Spíš mě zajímá pohnutka, která tě vede k tomu, cpát na tak starou káru, jako je e36ka, rozměry kol, který nemaj s origo kolama a jejich rozměrama nic společnýho. Nejde mi ani tak o ty 18ky, ale šířku těch disků a potenciálních pneu. Navíc když ti tu kolega říká, že mu to sice ohoblovalo něco až na plech a na kov, ale jinak super kola, vypadaj hustopřísně...
Já sám mám na autě 18ky, není to e36 (takže ti s tímhle dotazem nemůžu pomoct radou z osobní zkušenosti, pouze teoretické - a ta je "kašli na to, kup origo"
), a líbí se mi velký kola, proti tomu nic. Zarazila mě jen ta šířka disku.
Spíš mě zajímá pohnutka, která tě vede k tomu, cpát na tak starou káru, jako je e36ka, rozměry kol, který nemaj s origo kolama a jejich rozměrama nic společnýho. Nejde mi ani tak o ty 18ky, ale šířku těch disků a potenciálních pneu. Navíc když ti tu kolega říká, že mu to sice ohoblovalo něco až na plech a na kov, ale jinak super kola, vypadaj hustopřísně...

Já sám mám na autě 18ky, není to e36 (takže ti s tímhle dotazem nemůžu pomoct radou z osobní zkušenosti, pouze teoretické - a ta je "kašli na to, kup origo"

já mám na kupéčku e36 origo kolesa m3, předek 7,5 na 17", zadek 8,5" et 41, je to origo, na autě mám stavitelný podvozek a ted je naštelovaný zadek na 3cm dolu a když jsem na discích měl obuty 245/40/17, tak když jsem jel ve 4lidech tak mi to při velkém propružení chytalo zevnitř o podběhy
takže trošku počtů
máš o jeden palec širší disk, tzn. 2,5cm, na každou stranu tedy máš ode mě rozdíl 1,25cm, tím že máš o 4mm větší et, takže ti to koleso poleze ven o 0,85cm víc než mě
podle mě by ti to o originál lemy rvalo, leda by jsi na to musel nacpat uzoučkou pneumatiku
takže trošku počtů

podle mě by ti to o originál lemy rvalo, leda by jsi na to musel nacpat uzoučkou pneumatiku
to zatim nevim, cekam na pneu 245/35R18 a uvidime, asi to bude chtit jemne zavalcovat lem, pripadne trochu upravit odklon, a snizene to bude o 80 pak dam vedet.gs500e píše:a to ti to při propružení nedrhne o lem, jo?Dabler píše:pri et 45 to snad pude, ale natesno. ja mam 38 na 18x9,5 a disk je zaroven s lemem blatniku. prinejhorsim sezenes 5mm podlozky kdbys nahodou skrtal o vnitrek podbehuto nechápu, nebo to máš tak vysoko, že pneu ani nejde do podběhu?
-
- Kontaktovat uživatele:
na e36 m3 je vzadu disk 8,5x17,jeden palec navíc mi nepřijde tak moc. Ale proti gustu...scooter_x píše:Neuráží mě nic a můžeš se tu ptát na co chceš, to ti nikdo nebere.
Spíš mě zajímá pohnutka, která tě vede k tomu, cpát na tak starou káru, jako je e36ka, rozměry kol, který nemaj s origo kolama a jejich rozměrama nic společnýho. Nejde mi ani tak o ty 18ky, ale šířku těch disků a potenciálních pneu. Navíc když ti tu kolega říká, že mu to sice ohoblovalo něco až na plech a na kov, ale jinak super kola, vypadaj hustopřísně...![]()
Já sám mám na autě 18ky, není to e36 (takže ti s tímhle dotazem nemůžu pomoct radou z osobní zkušenosti, pouze teoretické - a ta je "kašli na to, kup origo"), a líbí se mi velký kola, proti tomu nic. Zarazila mě jen ta šířka disku.
-
- Kontaktovat uživatele:
No chtěl jsem na to nazout tak max 235. Kua nejlepší by to bylo zkusit. Jinak big up za ty počty!gs500e píše:já mám na kupéčku e36 origo kolesa m3, předek 7,5 na 17", zadek 8,5" et 41, je to origo, na autě mám stavitelný podvozek a ted je naštelovaný zadek na 3cm dolu a když jsem na discích měl obuty 245/40/17, tak když jsem jel ve 4lidech tak mi to při velkém propružení chytalo zevnitř o podběhy
takže trošku počtůmáš o jeden palec širší disk, tzn. 2,5cm, na každou stranu tedy máš ode mě rozdíl 1,25cm, tím že máš o 4mm větší et, takže ti to koleso poleze ven o 0,85cm víc než mě

-
- Klubové ID: 2503
k rozmerum pneu.....scooter_x píše:.........
to co jsem jezdil (255/35R18) je standartni rozmer pro E46, obutej na origo Mpacket kolech E46, mel jsem je s 250k(320Nm) motorem ke kterymu jsou od vyrobce (Alpina) predepsany pneu 265/35R17 (vepredu 235/40R17). Neni to zadnej nesmyslnej rozmer, ale novy bych ty gumy nekoupil. Byli na kolech, meli peknej vzorek, tak proc ne. Utrhnout se to dalo i na takovych salamech uplne bez problemu
-
- Kontaktovat uživatele:
radši už už ho nedráždiMaysner píše:k rozmerum pneu.....scooter_x píše:.........
to co jsem jezdil (255/35R18) je standartni rozmer pro E46, obutej na origo Mpacket kolech E46, mel jsem je s 250k(320Nm) motorem ke kterymu jsou od vyrobce (Alpina) predepsany pneu 265/35R17 (vepredu 235/40R17). Neni to zadnej nesmyslnej rozmer, ale novy bych ty gumy nekoupil. Byli na kolech, meli peknej vzorek, tak proc ne. Utrhnout se to dalo i na takovych salamech uplne bez problemu