Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw kutná hora

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
shade741

#121 Příspěvek od shade741 »

mimochodem kolik to žere benzínu na volnoběh? :D doufám že ne moc
nemyslíš to vážně že? :lol: možná když tu dotebe hučí x lidí abys počkal tak bys to měl rozmyslet :wink: vždycky se chytíš jednoho světlého případu ze sta :lol: , taky jsem udělal jendou tuhle chybu, pak jsem o týden pozdějc nadával co sem to za blbce a taky mi tu radili at se na to vyprdnu :wink:
Lucifer

#122 Příspěvek od Lucifer »

Taky do mě všichni hučeli nekupuj to je to TDS je to starý a já nevim co, ale já mam svojí hlavu a stejně jsem to koupil a dodneška se mi nepovedl lepší kup :) Prostě záleží na to na jakej kus auta člověk narazí, a opravit se takřka dá vše. Buď koupíš auto za 100 a vydrží ti dva tři roky bez investice a nebo koupíš auto za 30 a 50 do něj nacpeš.

Ale už i e36 jsou starý auta, jsou sice nesmrtelný, ale přecejen to jsou jen stroje který nemůžou vydržet věčně :)

Ale k čemu bych si kupoval auto, když bych se o něj nemohl starat...
c4mel

#123 Příspěvek od c4mel »

víš jak já se o něho nebudu moct starat do jara pak už vklidečku :-)
icecold
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od icecold »

misto toho abych řešil BC tak nejdřív bych řešil prachy na výměnu náplní čepu a kdoví čeho :wink: Jak sám řikáš máš jen 50tis... :wink:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
c4mel

#125 Příspěvek od c4mel »

icecold píše:misto toho abych řešil BC tak nejdřív bych řešil prachy na výměnu náplní čepu a kdoví čeho :wink: Jak sám řikáš máš jen 50tis... :wink:

to je jasné že to pude jako první.... já jen tak orientačně časem... po prázdninách už to chci dávat tak nějak dohromady podle mejch představ :-)
c4mel

#126 Příspěvek od c4mel »

tak mi dneska volal a prej je vadné čidlo vačky hlásilo mu to aj při te první ale žeprej mu řikali že to bude ta lambda ale nakonec je to to čidlo takže zejtra to asi vymění a projede a když to bude vklidu tak zejtra mi eště brnkne jak to jede tak doufám že v něděli už pro něho pojedu :-)
Kodl

#127 Příspěvek od Kodl »

já už prostě vidím jak tedkom přes tu zimu půjdu do garáže sednu do auta nastartuju a bude se jen tak kochat :D :D mimochodem kolik to žere benzínu na volnoběh? :D doufám že ne moc :D a co to velký BC je to teda nějaká finanční a pracně náročné?

Tak to moc dlouho žít nebudeš, tak si nemusíš dělat starost se spotřebou. Pokud se zavřeš do garáže a nastartuješ, nic než smrt tě nečeká...

Sorry za tu poznámku, ale nerad bych, aby tě to opravdu napadlo...

mimochodem velký BC mám a nic jinýho bych už nechtěl. Používám prakticky všechny jeho funkce denně.
Kodl

#128 Příspěvek od Kodl »

...a že furt vyrušuju..
mám kůži a nedám na ní dopustit. Když někoho vezmu do auta, jen valí oči, vypadá to překrásně - je to prostě vyšší úroveň. Je krásně pohodlná a příemná. Do hadru už se mi nechce sedat a tak trpím, když jedu jiným autem v hadru. Zhýčkal jsem se. Je příjemná i vlétě třeba v plavkách. Jen jí otřu mokrým hadrem, aby se schladila a pak nemá konkurenci. A holky se jen rozplývaj... věř mi. Je to příjemný... A navíc neřešíš, když se ti něco rozleje v autě, protože to prostě setřeš až zastavíš a žádnej flek, nic prostě. Dávat pryč kůži je holá hloupost! A elektrický okna vzadu? SUPEEER! Jedu, chci vyvětrat smrad z právě hnojenýho pole, kolem kterýho zrovna jedu a nestačím zmáčnkout vnitřní cirkulaci, nebo je hic a chci vyvětrat... tak otevírám buď do kříže - pravé přední a levé zadní a je hned vyvětráno aniž by na mě fouklo. V létě nechávám zadní pootevřená na větrání. Klimu používám jen na delší trasy. Nesnáším bolesti v krku... ASC - zezačátku jsem jezdil bez ní - furt jsem jí vypínal, ale teď si užívám jeho funkci naplno. Když prší, nebo je marast, předjíždím a chci tomu pořádně dupnout, stačí jen šlápnout na plnej a nestarám se o stabilitu auta. Jen řídím a jedu. I drftovat se s tím dá. Jezdím pravidelně jednou zatáčkou na kostkách a když to vychytáš, přechčiješ ASC - prostě ho překvapíš, utrhneš prdel a jen stojíš na plynu... hned jak to zjistí zasáhne a auto srovná. Krásně provedenej drift, kdy se jen smykem stočíš do požadovanýho směru a včas smyk ukončí ASC je skvělý. Umím to i s plynem, ale občas se mi stane, že to přestřelím (při vypnutým ASC) a pak se složitě vytáčím a už je to spíš trapas.
c4mel

#129 Příspěvek od c4mel »

díky díky to mám radost že to asc tak funguje :-) přibližně za hodinu by mi měl volat jestli to stih nebo ne a eště mi tam hodí nové přední destičky co má doma tak doufám že to vyjde už od 7 nespím :D fakt jak malé dítě o vánocích :D
c4mel

#130 Příspěvek od c4mel »

tak mi volal a všechno vklidu prej takže bude do 11 furt jezdit a kolem oběda jedem takže snad se nic nevysere :-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Výborně, kupovat auto s teplým motorem při příjezdu :lol:
Lucifer

#132 Příspěvek od Lucifer »

Ty to koupíš i kdyby v tom nebyly sedačky :D a v autě byl jednoválec :smich:
c4mel

#133 Příspěvek od c4mel »

no tak sem se s ním bavil a ptal sem se ho co když se to třeba po cestě posere tak mi řikal že mi dá třeba na týden záruku takže tomu autu asi fakt věří a nebude to snad tak špatné... a jo koupím to i bez sedaček :D
Lada Zuzjak

#134 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Nic spatneho ti nepreju, ale todle je per huba, takze az se neco stane, tak ti stejne nic neda :)

c4mel píše:no tak sem se s ním bavil a ptal sem se ho co když se to třeba po cestě posere tak mi řikal že mi dá třeba na týden záruku takže tomu autu asi fakt věří a nebude to snad tak špatné... a jo koupím to i bez sedaček :D
Lucifer

#135 Příspěvek od Lucifer »

Paca : http://tomlucifer.rajce.idnes.cz/BMW

Při trošku víc svižnější jízdě z Varů do Ústí a zpátky 130km jedna cesta s TDS až tohle uděláš s benzínem tu samou cestu a za stejnej čas tak :respect: :D
gs500e

#136 Příspěvek od gs500e »

Lucifer píše:Ty to koupíš i kdyby v tom nebyly sedačky :D a v autě byl jednoválec :smich:

taky si myslim :-D odpustí tomu ikdyž tomu nepude elektrika, když to půjde na 3válce, když bude mlátit podvozek a asi ikdyby to měl dotáhnot domu na laně :-D

připomíná mi to strory, kdy jsem takle pro bratrance sháněl jeho první auto, a rovnou padla volba na e36 328 :-) parádní vozítko, sám jednu mám, takže jsem věděl co a jak u toho auta pohlídat.
nicméně bratranec natěšenej jak svin, posílal mi kdejaké šunky co byly na netu k prodeji a mě se na nich vždy něco nezdálo už při pohledu na fotky a z popisu...
ale jednou přišla pěkná kára, 160tis najeto, černá metla sedan, origo mpaket, sport sedačky, téměř plná býbava, 17tky origo litáky, popis také dobrý, tak jsem tomu prodejci volal abych vyzjistil nějaké info, no a začalo to, auto na něj nebylo ani dohlášené, měl ho jen půl roku a že si ho pro sebe dělal aby bylo stoprocentní a že byla dělaná generálka vršku motoru atd. atd... prostě už mi to začalo smrdět, auto které má najeto 160tis nepotřebuje generálku vršku motoru, 6ti válce motor m50/m52 neznám že by odešlo těsnění pod hlavou nebo že by vůbec byly nějaké takové problémy...
ale bratranec byl už tak natěšený, že jsme to prostě museli vidět a že to bude určitě bomba kára atd... tak jsme tedy vyjeli, borec s autem přijel a zároven přijeli jeho dva kámoši v x5, už to mi bylo divné, no a tak jsem tedy nedal na první špatný dojem a auto s vírou prohlédl, auto už bylo jednou po celolaku né moc povedeném, protože na pár místech byly puchýře od prodírající se koroze, m paket zpraseně nasazený, přední nárazník bez mřízek atd... 2 litáky nakopnuté jak blázen, pneu ohoblované, interiér opotřebený ( dle mně tak na 400tis km) ale poctivě navoskovaný a namatlaný přípravkem na údržbu interiérů :-D, svítila kontrolka airbagů, kontrolka obložení, bc nefungoval ve všech funkcích, atd. atd.
tak jsem bratrancovi řekl, že tohle se mi nelíbí, že to nemá smysl, ani motor jsem nechtěl slyšet, ale bratranec byl tak uchvácený, že i tak chtěl auto projet a že když bude motor ok, že by to vzal..
no tak jsem si to nechal natočit :-D to byla filharmonie, jako řadové dvouválce motorky :-D jako když třeseš plechovou krabičkou plnou matek a šroubků :-D tak říkám to je špatný,ale borci se začali hrozně rozčilovat že tomu nerozumím atd.. a že to dělá jen na volnoběh a hned sedl do auta a přišlápl plyn, ano od tisíce otáček drčení přestalo a motor se uklidnil,ale mě to bylo jasné, naštěstí i bratranec usoudil že tohle opravdu není dobré a tak jsme poděkovali a že jedem domu, borci se strašně začali rozčilovat že jsem pitomec, že jsem se s autem ani nesvezl, že to jede nádherně, že to je maximálně perfektní auto, v tu chvíli jsem myslel že se asi poperem ale borci nakonec hrdě nasedli do těch svej kár a uraženě zmizeli..
Kodl

#137 Příspěvek od Kodl »

na koupi ojetého vozu máš automaticky záruku 6 měsíců na zkryté vady (vydy, kdteré nejsou znát při koupi vozu, nejsou způsobeny opotřebením a používáním vozu)
Lucifer

#138 Příspěvek od Lucifer »

gs500: hezký story :D
shade741

#139 Příspěvek od shade741 »

Kodl píše:na koupi ojetého vozu máš automaticky záruku 6 měsíců na zkryté vady (vydy, kdteré nejsou znát při koupi vozu, nejsou způsobeny opotřebením a používáním vozu)

krásná pohádka :lol: potentovním auta se roztáčí kolotoč dokazování kdy ona skrytá vada měla vzniknout, což je téměř nemožné, takže pokud se na vás dotyčnej vyprdne nemá smysl to snat ani řešit
Lucifer

#140 Příspěvek od Lucifer »

To je právě to že dokazování je hodně těžký :D nezbyde pak nic jinýho než to zaplatit a opravit ze svýho :)
Odpovědět