Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

couvací asistent

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
pesa84

#1 Příspěvek od pesa84 »

Ahoj kluci, už delší dobu mě zlobí couvací sistém. Problém je, že při zařazení zpátečky jen dlouze pípne a pak už nic.. bylo období, že se to na nějakej čas rozhejbalo, ale po čase to opět dopadlo viz výše.. nemáte s tím někdo zkušenost? Taky nemůžu najít RJ pro ten sistém, netušíte kde ho mam hledat? Díky za každé info.. jedná se o E36 325tds touring, r.v. 98...
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fatal Design »

Vadné čidlo ... zařaď R a šáhni (pojezdi prstem) na každé ... mělo by tak jakoby trochu vibrovat ... co nevibruje, je špatné ...
To, že PDC zapíská po zařazení R znamená, že ně někde chyba ...
pesa84

#3 Příspěvek od pesa84 »

ok, to s tím prstem zkusím.. taky jsem na netu našel, borce co měl stejnej problém a ten vyndal všechny čidla a pročistil kontakty a prej vše ok.. jinak to 3-4 sekudové pípnutí po zařazení R je jakobych stál hned u překážky, tak bych to opravdu viděl na vadné čidlo, než na RJ(doufám) jen mě zaráží, že to nefunguje jako celkek a ne jen to jedno čidlo... no dneska je vyndám a kokunu na ně.. díky za radu!!! :wink:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fatal Design »

pesa84 píše:ok, to s tím prstem zkusím.. taky jsem na netu našel, borce co měl stejnej problém a ten vyndal všechny čidla a pročistil kontakty a prej vše ok.. jinak to 3-4 sekudové pípnutí po zařazení R je jakobych stál hned u překážky, tak bych to opravdu viděl na vadné čidlo, než na RJ(doufám) jen mě zaráží, že to nefunguje jako celkek a ne jen to jedno čidlo... no dneska je vyndám a kokunu na ně.. díky za radu!!! :wink:
Ono to odpojí celý systém, protože by to nefungovalo správně. Ty 3 čidla nepokryjou celou plochu za autem, takže než aby jsi něco trefil, tak tě to raději upozorní, že je něco zle a vypne-se. Myslím, že to je lepší, než něco trefit a potom mít ještě větší škodu ...
Mě to dělalo taky ... vyměnil jsem čidlo a OK.
Myslím, že kdyby byla KO ŘJ tak by to nedělalo nic ...
pesa84

#5 Příspěvek od pesa84 »

to máš na druhou stranu pravdu..
představ si, že když sem to dnes šel rozebírat a zkoušet, tak se to po dlouhý době zase rozhejbalo......
to bylo taky dobře,protože jsem vyzkoušel ten grif s tím prstem.. a poznal, že jedno z čidel sice "cvaká", ale oproti ostatním strašně slabě a navíc snímá jen když jsem prst přiložil přímo na něj..
takže závada asi odstraněna.. seženu new a dám vědět zda to tím opravdu bylo..
Díky
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fatal Design »

OK. Tak hlavně, že záhada odhalena ... ;)
Odpovědět