Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

cabrio e 36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
vrabec771

#1 Příspěvek od vrabec771 »

zdravim vas.potreboval by som poradit ohladne cabria e36.vybral som zadne sedadla koli cisteniu a nasiel som pod zadnym sedadlom paku za ktoru som zatiahol a odvtedy mi elektrika nezdviha zadny poklop a neviem strechu cez gombik ani zlozit aani rozlozit.len manualne.a ani zadny poklop ked zavriem nezacvakne sa do tych protikusov.ak by mi niekto vedel poradit bol by som vdacny.a este by som sa chcel spytat ako demontujem celu strechu pretoze mam hardtop a nechcem mat platenu zlozenu taku dlhu dobu.dakujem za pomoc
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Ta páka je pro ruční otevření/zavření střechy. Zatažením za ní vyskočili motory pohonu z tisícihranu, aby šlo střechou hýbat ručně. Musíš do kufru pod tapec vlevo a tam motory ručně nacvaknout zpátky. Jsou na takovém pantu.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
vrabec771

#3 Příspěvek od vrabec771 »

dakujem ti pekne dobra vila :D velmi si mi pomohol a tesi ma ze som to neposral zajtra to skusim rozchodit
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

Akorát dej bacha, až budeš ty dva motory vracet zpátky, abys měl střechu naplno otevřenou/zavřenou, včetně deklu atd... Pokud to totiž na tom tisícihranu nasadíš o nějaký zub jinak, nebude ti třeba doléhat kryt střechy apod..., z toho potom plynou problémy typu, že není sepnutý spínač zavřené střechy atd...
Pokud to ale nasadíš blbě, tak to tou pákou znova rozhodíš a nasadíš jinak, chce to si s tím pohrát.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
vrabec771

#5 Příspěvek od vrabec771 »

jasne chapem.dakujem este raz.a s demontazou strechy nemas nahodou skusenost? :wink:
arkadiel
Klubové ID: 609

#6 Příspěvek od arkadiel »

Kdyžtak zkušenost mají v Autopupik. Dělali mi tam generálku střechy, celkem úspěšně.

Možná teď budeš potřebovat reset.
Streety

#7 Příspěvek od Streety »

Ahoj. Popisu ti jak je to u manualu. Snad ti to pomuze :wink: Sundat strechu je ten nejmensi problem. Drzi to na jednom sroubu a dvou matkach na kazde strane. Jeste je na kazde strane cidlo, ktere musis odpojit. K tomu musis demontovat zadni sedacku. Vetsi problem je ji nasadit zpet (strechu), resp. usadit ji tak jak byla. Na kazde strane jsou distancni podlozky se sroubem zminenym vyse, ktere ti strechu vymezuji ve smeru dopredu-dozadu. Ty, pokud je nepopletes nasadis jak byly a vse by melo byt OK. Vetsi problem je pak u tech matek. V konstrukci ramu strechy jsou vetsi diry nez je prumer sroubu na ktery to nasazujes a ty slouzi pro vymezeni strechy ve smeru doprava-doleva. Tam uz to chce jen zkouset. Nasadit, pritahnout. Strechu natahnout a zjistit co a jak. Kdyz ti nesedi, tak opet stahnout, povolit, pootocit, pritahnout, natahnout strechu a porad tak dokola... :D

El. strechu jsem nikdy nedelal, ale princip bude pravdepodobne podobny. Jen tam jeste bude nejaky prevod na el. motor... Nevim no.
vrabec771

#8 Příspěvek od vrabec771 »

to co popisujes je mi jasne ale mam hardtop a vzadu ho nebudem mat ako zaistit ked to cele demontujem
Streety

#9 Příspěvek od Streety »

To je jasne :D Ale chtel jsi popsat demontaz :wink:
vrabec771

#10 Příspěvek od vrabec771 »

to je jasne :D preto som aj napisal ze mam hardtop a nechcem mat strechu celu zimu zlozenu.dnes som sa sty potrapil boli vyskocene tie motorceky a zosuladit ich mi zabralo nejaku chvilku a vypilo asi liter krvi :twisted: takze vam chcem podakovat za info :wink:
Streety

#11 Příspěvek od Streety »

Jo a kdybys mel zajem, tak mam ram stare manualni strechy, ktery prodavam viz. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Kdyby ti tam ta manual pasovala, tak bys ji mohl nasadit a na to hodit ten hard...
Odpovědět