Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 316i řazení prosim radu.....
Zdravím stal sem se čerstvým majitelem e36tky 1.6 mám problém když začnu řadit za jedna tak auto má snahu jet a přes velký odpor zařadím a pokud zařadím a vyřadím a pořád mám sešláplou spojku tak už to jde lehce asi se zastaví převodovka pokud se nepletu při vyplém motoru bez problému pokoušel sem se odvzdušnit spojku stylem 10x našlapat a pak trochu odpustit odvzdušnovákem asi 3x sem to opakoval a nic poraďte za každou radu děkuji.
Tak sem vyměnil převodový olej a ujel asi 200km a nic pořád stejný za studena to jde fakt těžko řadit a ne jenom jednička všechny kvalty i zpátečka pokud nechám sešlaplou spojku a vyřadím tak jdou všechny kvalty krasně jako po másle ale pokud ji pustím tak zase, za tepla je to trochu lepší prosím pomoc je to spojka nebo převodovka ? prosím radu musím s tím jezdit každej den do práce a mám strach že se to vyse...e díky moc.
zvednout jedno zadní kolo (pokud to nemá špéru, jinak obě), nastartovat, zařadit kvalt a nepustit spojku,
pokud je spojka dobrá, kolo se neroztočí nebo jen mírně a jde zastavit rukou
pokud se projeví jako špatná, začal bych čudlem u páky spojky v převodovce,
pokud ne, tak zkontrolovat vůle v táhlu řazení
máš tam správnej olej?
pokud je spojka dobrá, kolo se neroztočí nebo jen mírně a jde zastavit rukou
pokud se projeví jako špatná, začal bych čudlem u páky spojky v převodovce,
pokud ne, tak zkontrolovat vůle v táhlu řazení
máš tam správnej olej?
Snad ano mám převodovku bez štítku teda doufam že neupad nalil sem tam tohle: http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1963 myslíš že spojka ? když zařadím a vyřadím pořad se sešláplou spojkou tak jde řadit krasně to je mi divný