Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

zatékání šíbrem E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
chaotic

#1 Příspěvek od chaotic »

Ahoj, začalo to proudem vytekájící vody k nohám spolujezdce, když sem začal pátrat kudy voda teče dovnitř došel sem až k šíbru. Proběhlo pročištění odtokové hadičky, zkontroloval sem jestli není v místě napojení na šíbr prasklá a všechno v pohodě. Voda zatéká pořád, ale divné je, že jen když auto parkuju předkem do kopce. Řešil někdo něco podobného? Díky :-)
Cawba
Klubové ID: 2034
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Cawba »

xSafa to resil, zkus mi napsat, nebo pohledej... :wink:
mequi

#3 Příspěvek od mequi »

xSafa měl odpojenou zadní hadičku od šíbru, jestli se nepletu. Tohle asi nebude tvůj problém. Zkus se podívat, kde ti končí tá odtoková hadička. Měla by jít až dolů ven z kastle. Jestli ti nedrží dobře na svém místě a voda teče dovnitř, mohlo by to být ono.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Ano tento problém jsem řešil, v případě, že auto stálo čumákem do kopce a lilo měl jsem mokrou zadni sedačku, stropnici, koberec za řidičovou sedačkou a vlhkost se dostala až pod koberec dopředu... Šíbr má 4 odtokové hadice z každého rohu, v případě že auto stojí na rovině odtéká voda jen těmi předními, jakmile stojí čumákem nahoru, odtéká to těma zadníma. Já měl jednu vypadlou tak to tam valilo, ale ihned se to projevilo na promočené stropnici nad C sloupkem, po kterém to pak teklo k zadní sedačce a na zem. U tebe to vypadá na něco jiného, neboť je zvláštní, že i když stojíš čumákem nahoru zatéká do přední části auta. Určitě bych zkontroloval všechny 4 odtokové hadice ze šíbru a omrkl jestli vlhkost není i pod koberci vzadu. Já to řešil na touringu, tam zadní odtokové hadice vyúsťují v zadní části střechy za 5tými dveřmi, kde to má sedan nebo coupe netuším, ale myslím, že taky někde v rámu pod víkem kufru. Snad se ti to podaří najít, tyhle závady jsou poměrně nepříjemné... :?
chaotic

#5 Příspěvek od chaotic »

Ono to je ještě trochu složitější. Auto čumákem do kopce, ale dokud stojí na místě, je v autě sucho. Voda vyteče až když když vycouvám z parkovacího stání. Spodní strana stropnice je suchá. Teď nám začalo mrznout, tak to přmýšlím, že to zvrchu zelepím nějakou páskou a nechám to až se trochu oteplí. Garáž nemám a vrtat se v tom v takovém počasí se mi moc nechce.
chaotic

#6 Příspěvek od chaotic »

Během několika teplejších dní sem trochu hledal, kde to může téct. Našel sem díru kolem místa kudy je napojený posun šíbru, zamazal sem ji silikonem. Ale když sem šíbr zavíral, koukám, že mezi posuvnou částí a střechou je cca 1 mm mezera, dřív sem si toho nevšiml. Jak to poštelovat aby to pořádně těsnilo?
Paty
Klubové ID: 3370

#7 Příspěvek od Paty »

co takhle nějaký foto?
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Butch5 »

ahoj, mám aktuálně podobný problém, když stojím čumákem do kopce, prosákne mi voda vepředu přez stropnici v místě, kde jsou lampičky a odkapává na střední tunel. jak se sundavá ta stropnice ? kudy by to mohlo téct??? přes šíbr nebo i přes čelní okno ??
Fw190

#9 Příspěvek od Fw190 »

ja se takhle poucil, ze nenechvat otervreny sibr prs noc a tak. Po jizde ho uz zaviram. Me se dostal bordel do nektere z hadicek a nestihalo to odtekat. Profouknul jsem ty hadicky vzduchem a byl klid. Ale myslim ze chce obcas vymenit i to tesneni okolo sibru. Kdyz tam vali moc vody asi to proste nestiha odtekat.
Jirka36

#10 Příspěvek od Jirka36 »

Teď to řešim na 530d, začala mi protýkat voda u madla spolujezdce, kape mi od něj voda na sedačku, takže zítra prověřím hadičky.
Odpovědět