Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

aktivní odvětrávaní e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Mimo

#21 Příspěvek od Mimo »

ano, mam digiklimu.
Jamall
Klubové ID: 2933

#22 Příspěvek od Jamall »

Mimo, tak pak dej vědět, jestli to chodí i u tebe
Mimo

#23 Příspěvek od Mimo »

no, ked bude na to čas tak skúsim ale celý rok som mal rozobraté auto a teraz ho mám konečne poskladané tak sa mi už nechce zas rozoberať :D
ale možno budem meniť ježka tak pri tej príležitosti by som to mohol pozrieť :)
Dacud
Klubové ID: 2937
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Dacud »

ja mam 318i a klimu nemam. jen si na sporaku dam jak a kam chci aby to foukalo a fouka to.

zapojil jsem to jen do spojovace kablu u ridice. nic jineho ;-) pak odpoledne vyzkousim jak dlouho to presne fouka.
Mimo

#25 Příspěvek od Mimo »

Dacud, buď trochu konkrétnejší :) zapojil si tam ten kábel z pinu14 (biely konektor) do spojovača s čierno-bielo-žltými káblami? taký bol pri nohách vodiča ano?
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Dacud »

Mimo píše:Dacud, buď trochu konkrétnejší :) zapojil si tam ten kábel z pinu14 (biely konektor) do spojovača s čierno-bielo-žltými káblami? taký bol pri nohách vodiča ano?
jj preste tak jak pises. ale jinak kdyz jsem zapojoval OBC tak podle navodu jsem mel najit vse u noh ridice ale hodne jsem toho mel i za prihradkou. takze treba to nekdo bude mit i tam.

jinak ted jsem to skousel a foukalo to preste 23minut. ;-)

EDIT: kdyz uz to je na to vyfoukani tak by to mohlo aspon jeste vyklopit sibr ;-) na to uz v bmw nemyslely.
Kalasnikov
Klubové ID: 2343

#27 Příspěvek od Kalasnikov »

Dacud: Ráno před šichtou bys to nastavil, po práci průtrž mračen a v autě bazén. :-)
Jamall

#28 Příspěvek od Jamall »

Dacud, prosím tě hod sem foto kde jsi našel spojovač černo/bílo/žlutého vedení.

Dneska jsem chtěl zprovoznit tuhle funkci u kamaráda, ale na místě 14 pinu je hnědá barva a na 13pinu prázdna díra. Zkoumal jsem kam vede hnědý kabel, ale neměl jsem moc času se vyznat v kabelovém "chaosu" hnědých tam bylo vcelku hojně, ale spojovače takřka žádný.

Ještě jedna velká zajímavost. Když jsi zapojil 14 do spojovačky, automaticky se sám změnil cyklus v BC ze stopek na hlášku "input time" nebo něco obdobného?
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od paveld »

Pokud to je opravdu jen hnědá a nemáš to nějak zbastlený, tak to je zem. Ta má tu spojovačku vlevo nad nohama řidiče.
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Dacud »

Jamall píše:Dacud, prosím tě hod sem foto kde jsi našel spojovač černo/bílo/žlutého vedení.

Dneska jsem chtěl zprovoznit tuhle funkci u kamaráda, ale na místě 14 pinu je hnědá barva a na 13pinu prázdna díra. Zkoumal jsem kam vede hnědý kabel, ale neměl jsem moc času se vyznat v kabelovém "chaosu" hnědých tam bylo vcelku hojně, ale spojovače takřka žádný.

Ještě jedna velká zajímavost. Když jsi zapojil 14 do spojovačky, automaticky se sám změnil cyklus v BC ze stopek na hlášku "input time" nebo něco obdobného?
hnedej kabl tam neni. ja se ridil podle barev co je tu napsano. ja si cele obc dodelaval sam takze nevim jak je to presne original. ta spojovacka je u nohou ridice a mel jsem to vzadu(spojovacka na 4piny) vsechny jsem odcvakal a pak nacvakal zpet. jde ta krabice aji nejak cela oddelat(je tam nacvakla) ale nikdy jsem neprisel jak. ale jak uz jsem psal tak jak nekdo tady v navodech daval snad vse na spojovacku u ridice na obc, tak ja mel snad pulku u spolujezdce.

pred tim jsem to nezkousel ale kdyz kliknu jednou na TIMER tak se me ukazou stopky jen kdyz mam nastartovanej motor a kdyz ho vypnu tak muzu vlozit cas. zitra to zkusim odpojit jestli se neco zmeni

EDIT: nejake info je i zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15
Jamall

#31 Příspěvek od Jamall »

Určitě to zkus. Já věřím tomu, že první majitel kamarádova auta si nezaplatil, aktivní odvětrávání a tak mu tu možnost uzemnili hnědím kablem

tedy 13 pin píchli do 14.
Jamall

#32 Příspěvek od Jamall »

Dacud píše:
Jamall píše:Dacud, prosím tě hod sem foto kde jsi našel spojovač černo/bílo/žlutého vedení.

hnedej kabl tam neni. ja se ridil podle barev co je tu napsano. ja si cele obc dodelaval sam takze nevim jak je to presne original. ta spojovacka je u nohou ridice a mel jsem to vzadu(spojovacka na 4piny) vsechny jsem odcvakal a pak nacvakal zpet. jde ta krabice aji nejak cela oddelat(je tam nacvakla) ale nikdy jsem neprisel jak. ale jak uz jsem psal tak jak nekdo tady v navodech daval snad vse na spojovacku u ridice na obc, tak ja mel snad pulku u spolujezdce.

pred tim jsem to nezkousel ale kdyz kliknu jednou na TIMER tak se me ukazou stopky jen kdyz mam nastartovanej motor a kdyz ho vypnu tak muzu vlozit cas. zitra to zkusim odpojit jestli se neco zmeni

EDIT: nejake info je i zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15
jak to vypadá? Změní se ciklus? Kamarád to tam má takhle od výrobce. Jo a fotky na odkazu nevidím...pouze jakýsi návod
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Dacud »

i kdyz to mam odpojene tak si muzu cas nastavit. z odkazu co jsem sem daval je ale napsane toto... takze na to musis mit aji BC jestlito dobre chapu.
Fx píše:Máš BC ve verzi V? Pouze u tohoto BC se dá funkce naprogramovat (nemusí být z výroby aktivní). Pokud vím, tak to BC spíná přes relé, které v autě může a nemusí být přítomno.
Jamall

#34 Příspěvek od Jamall »

Dokážeš mi říct, něco víc k té aktivaci?
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od capri »

hmm to by mohlo bejt taky zajimavy :)
Jamall

#36 Příspěvek od Jamall »

Tak jsem zkoumal o co de a jsem tak trošku v rozpacích...možná s tím má co dočinění:

Funkce 14: ROM: dd.mm.rr
dd.mm.rr = Verze software palubního počítače.

Je to funkce kterou jde pravděpodobně přeprogramovat, udělat upgrade přes diagnostiku za novější, ale nechci šířit flámy, které jsem přečetl na zahraničních fórach. Zas tak dobrým překladatelem se necítím bít a tak jsem napsal členovy "FX" o pomoc. Nezávazně přislíbil, že pokud se mu o víkendu připomenu, tak mi napíše o co se jedná. Budu netrpělivě čekat, páč pokud neporadí FX, nic s tím asi nenaděláme. Googl po opravdu hloubkovém hledání v podstatě nic neprozradil.
Jamall

#37 Příspěvek od Jamall »

verze "V" znamená velké BC a jsem pěkně v kytkách, páč nemám ponětí, kudy dál :(
Jamall

#38 Příspěvek od Jamall »

Nemáte někdo nějaké nové info?
Fw190

#39 Příspěvek od Fw190 »

neklikat ale zkopirovat !!!!! Tam je vse o odvetravani z prvni ruky

http://bmwclubcv.nolimit.cz/file/16412673 8)
Jamall

#40 Příspěvek od Jamall »

Fw190 píše:neklikat ale zkopirovat !!!!! Tam je vse o odvetravani z prvni ruky

http://bmwclubcv.nolimit.cz/file/16412673 8)
Nemáš odkaz na jiný pdfko?...na stránce 52 se něco k tomu píše a zrovna je ta stránka nečitelná
Odpovědět