Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 compact - topeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
johnyfly1

#1 Příspěvek od johnyfly1 »

ahojte...neviete kde ma e36tka 316i compact bez klimy ventil kurenia(topeni)? sedany ich tusim ze mali pred vodicom ale u compacta tam nieje...kde je teda ventil ktorym sa reguluje teplota? :roll: lebo auto mi slabo kuri aj ked mam motor zohriaty na pracovnu teplotu...kurit zacne poriadne az v tedy ked prudsie prejdem lavotocivou zakrutou....znie to smiesne ale je to tak :roll: nevie niekto co s tym? dik :)
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

a nechce to treba jen odvzdusnit?
johnyfly1

#3 Příspěvek od johnyfly1 »

uz som odvzdusnoval a uz neviem ako inac to mam odvzdusnit :roll: este vyskusam v kopci :roll:

alebo dajte este nejaky navod ako to odvzdusnit...asi nieco robim zle :roll:
honzabiker1

#4 Příspěvek od honzabiker1 »

johnyfly1 píše:ahojte...neviete kde ma e36tka 316i compact bez klimy ventil kurenia(topeni)? sedany ich tusim ze mali pred vodicom ale u compacta tam nieje...kde je teda ventil ktorym sa reguluje teplota? :roll: lebo auto mi slabo kuri aj ked mam motor zohriaty na pracovnu teplotu...kurit zacne poriadne az v tedy ked prudsie prejdem lavotocivou zakrutou....znie to smiesne ale je to tak :roll: nevie niekto co s tym? dik :)

Jak si to vyresil? Mam podobny problem..
petelin

#5 Příspěvek od petelin »

zapni topeni na max,vylej komplet vodu
otevri odvzdusnovak-nalej vodu
zavri ventil,viko nadobky
kopni to,projed to..vypni a povol ventil,neco jeste vysici a hotove
johnyfly1

#6 Příspěvek od johnyfly1 »

nevyriesil, v lete sa to skusat neda ako to topi :D
chcel som rozobrat celu palubovku ze precistim cele kurenie ale vobec toto leto nebol cas :evil: uvidim ako to bude v zime ci sa to umudrilo alebo nie.. :roll:
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

podle mě tam máš málo vody.
johnyfly1

#8 Příspěvek od johnyfly1 »

ako jej tam mam doliat este viac? :roll:
libovka

#9 Příspěvek od libovka »

Všroubuj odvzdušnovák a lej tam vodu dokud se ti nesrovnaj hladiny v nádřce a odvzdušnováku.Pak to všechno zavři a nastartuj.
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

petelin píše:zapni topeni na max,vylej komplet vodu
otevri odvzdusnovak-nalej vodu
zavri ventil,viko nadobky
kopni to,projed to..vypni a povol ventil,neco jeste vysici a hotove

A proč by měl mít zapnutý topení na MAX ???
Svedik

#11 Příspěvek od Svedik »

tak me odvzdusneni nepomohlo ... vody tam mam dost ... kdyz povolim odvzdusnovak, tak z nej voda strika ..... auto mirne hreje, kdyz je pod plynem .... ale jakmile stojim 30sekund na krizovatce, tak zacne foukat studenej vzduch .... Teplotu vody si ale drzi ... (takze termostat to neni) ... poradi mi nekdo, kde najdu ty ventily ... mam taky compacta, ale 323ti
johnyfly1

#12 Příspěvek od johnyfly1 »

som prisiel na to ze compact bez klimatizacie nema ventil topeni :) teplota sa reguluje tym ze pusta vzduch cez radiator alebo pomimo....inac si to vysvetlit neviem :roll:
Svedik

#13 Příspěvek od Svedik »

takze budu mrznout??? :-(
beann

#14 Příspěvek od beann »

Svedik píše:takze budu mrznout??? :-(

koukni jestli se ti nahodou neztraci voda. jinak zkus pri nastartovanym motoru otevrit vicko od expankzy a otevrit odvzdusnovak, bud uvidis jak sla hladina dolu nebo ne, kdyz jo, dolit vodu. nejlepe udelat u studenyho motoru a po doliti cekat az se zahreje a pak klasicky odvzdusnit.
Monty_BMW

#15 Příspěvek od Monty_BMW »

Měl jsem stejny problem. Vymenil jsem termostat nekolikrat ovzdusnoval a nic.. Pak sem rozhodil motor a bylo foukle tesneni pod hlavou.. Ted hlava otlakovana srovnana nove tesneni a topime jak o zivot sotva vyjedu z baraku..
Svedik

#16 Příspěvek od Svedik »

beann píše:
Svedik píše:takze budu mrznout??? :-(

koukni jestli se ti nahodou neztraci voda. jinak zkus pri nastartovanym motoru otevrit vicko od expankzy a otevrit odvzdusnovak, bud uvidis jak sla hladina dolu nebo ne, kdyz jo, dolit vodu. nejlepe udelat u studenyho motoru a po doliti cekat az se zahreje a pak klasicky odvzdusnit.

Tohle uz mam za sebou ... :-(

Monty_BMW píše:Měl jsem stejny problem. Vymenil jsem termostat nekolikrat ovzdusnoval a nic.. Pak sem rozhodil motor a bylo foukle tesneni pod hlavou.. Ted hlava otlakovana srovnana nove tesneni a topime jak o zivot sotva vyjedu z baraku..

hmmm, to by se mi ale ztracela voda, ne??? ... kdyby jako bylo neco s tesnenim ... a to se nedeje :-( ....
zdendys

#17 Příspěvek od zdendys »

Taky je možnost zarostlého radiátoru topení
Odpovědět