Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

topení e36 mechanická dvouzona

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Jamall

#1 Příspěvek od Jamall »

Trápí mě zvuky vycházejí z topení. Zjistil sem, že servo které otvírá klapky pod steračma, se neotvírají najednou, ale po částech. Vždy popotáhne 5mm, na sekundu se zastaví a pak opět 5mm potáhne a takhle se to opakuje dokud nejsou klapky zcela otevřené. Nevím jestli je to normální, ale u toho otvírání to dělá docela nepříjemné zvuky. Zkusil jsem pořádně promazat bovdeny, dokonce jsem zkusil i jiné servo, ale klapky se otevírali pořád stejně. Co se týče zavření klapek, tady problém nevidím, jdou zavřít najednou, bez zastávek, tak nevím zdali tohle otevírání je normální. Setkali jste se s tím někdo někdy?

Druhý problém, v nafuku spolujezdce schází čidlo teploty pro topení. Mají ho i mechanické klimi? Pátral jsem po něm, ale nenašel jsem ani kabel. Odkud má normálně vést?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Dle mého by to mělo ty klapky zavřít najednou a né skokově jak píšeš. Já mám sice digi panel, ale po přepnutí foukání jinam je slyšet jak se ty klapky rychle uzavřou (některé za ty roky trošku pomaleji a s mírným vrzotem) a tak tomu předpokládám má být i u manuál panelu.

Čidlo teploty v náfuku čeho? Jestli v náfuku k brzdám, tak tam rovněž nemám žádné čidlo teploty, panel klimy zajímá jen teplota v autě a podle toho topí/chladí. ALe jak říkám, nevím zda to neměl manuál nějak trošku jinak. :wink:
Jamall

#3 Příspěvek od Jamall »

nn zavírá to najednou, ale otevření jde skokově. Mam ještě jednu e36 s dig. panelem, kde se klapky otvírají najednou, bez prapodivných zvuků. U auta s dig. klimou mám v náfuku spolujezdce čidlo teploty. Kdysi dávno jsem se dočetl, že snímá vnější teplotu.
capri
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od capri »

když přepínám na digi klimě vnější a vnitřní okruh tak je slyšet od klapky takovy "praskání" jak ta klapka skáče taky nevim co s tim ale funguje to tahle od ty doby co to auto mam ale taky bych se toho rad zbavil jen nevim kde přesně ty klapky jsou abych nemusel sundavat palubku což bych nerad :)
Maxiczech

#5 Příspěvek od Maxiczech »

Co takhle WDéčko klucí? :lol:
Ono, když něco většinou dře, tak to stačí promáznout a je na dalších 50 tis. km klídek.. 8)
capri
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od capri »

jde vo to že ja nevim kde ty klapky jsou jsou v ty diře u větráku nebo sou někde zevnitř auta ?
Maxiczech

#7 Příspěvek od Maxiczech »

Mno.. ehm.. Já myslim,. že musí palubka dolu a celé to těleso topení vyndat ven..
Tak si snad raději nechte škrdlat a skřípat, protože to nejni na práci v garáži se tchánem nápomocným v zádech.. :lol:
capri
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od capri »

neboj se myslim že bych to zvládl naprosto v pohodě :) toho se nejak nebojim měl sem vyndanej komplet interier kromě palubky a měl sem dole i komplet nápravy nádrž převodovku nápravnici v autě byl jen motor :) nejsem nešika co se bojí šroubováku :) jen se mě ta palubka kvuli takovy píčovině nechce vyndavat :)
Maxiczech

#9 Příspěvek od Maxiczech »

ale o tom tady přec píšu.. :lol:
Je to omrd.. Nepíšu, že jsi nešika.. :wink:
capri
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od capri »

jasně ale psal si že to neni na práci v garáži s tchánem za krkem :) uvidime kde to tam je :) až bude čas tak rozhodim větrání pod oknem pač mi stejnak začíná skřípat větrák když je chladno tak to budu muset rozebrat a namazat :)
Maxiczech

#11 Příspěvek od Maxiczech »

A nebo tak.. :)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od xSAFA »

Přístup ke klapkám nebo alespoň některým je když vyhodíš kastl spolujezdce tak tam jak se dává u digi klimy filtr. Mám ten pocit že to tam teda bylo. :)
capri
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od capri »

jj tam jsou ty maličký klapky co pouštěj teplo na nohy atd :) uvidime až bude čas tak to zas rozhodim :)
Jamall

#14 Příspěvek od Jamall »

asi tě nepotěším, ale palubka musí ven. Jinak se k tomu snad ani nejde dostat. Když ji sundáš, tak budeš mít k dispozici všechny klapky pěkně po ruce, takže samotné těleso ven nemusí. Snad nemáš kupé, největší omrd u palubky jsou šroubky, které jsou schované pod průduchem co fuká na čelní okno, alespoň teda u kupé, sedan je na tom údajně lépe. Mezi sklem a hlavičkou šroubů máš cca ani né 3,5cm prostor. První povolení je i pro malou ráčnu velký úděl, chce to malé ruce.

U mě taky sem tam něco vrzlo. Ja veškeré třecí místa promazal WDčkem Trochu jsem se lekl jak to vše najednou začalo skřípat, ale druhý den si to vše sedlo a dneska je to jako nová klima....ticho, až na ten motůrek. Udělal jsem nějaké video, tak kouknu na PC jak to je vidět a hodím ho sem
capri
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od capri »

Jooo jo mam coupe bohužel
Maxiczech

#16 Příspěvek od Maxiczech »

To Jamall: sám vznesl otázku, sám si odpověděl.. :D Borec na konec.. :lol:
Jamall

#17 Příspěvek od Jamall »

Jamall

#18 Příspěvek od Jamall »

Maxiczech píše:To Jamall: sám vznesl otázku, sám si odpověděl.. :D Borec na konec.. :lol:

to se tu stává poslední dobou vcelku normálně, ale můj problém je jiní...klapky, které jsem pořád nevyřešil
Jamall

#19 Příspěvek od Jamall »

Nikdo nic?...nemá tu ani nikdo rozdělané auto, že by se mohl podívat na klapky?
Jamall

#20 Příspěvek od Jamall »

Rád bych problém vyřešil, než tam palubku vrátím
Odpovědět