Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

občas se rozsvítí ABS, po nastartování zhasne

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sir_lukash

#1 Příspěvek od sir_lukash »

během jízdy (neporavidelně, na rovině, v zatáčce, v zime v létě) prostě nijak pravidelně se mi rozsvítí kontrolka ABS. stačí zastavit, chcípnout, nastartovat a je to OK...někdy na dlouho, nekdy na dyl.

prosim o pomoc, co by to mohlo dělat a nebo kde je možné změřit čidla ABS. má měřák, jen nevím, kde to proměřit. mám BMW E36 316i 1994. Díky za radu!
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Nejspíš máš jen zasranej kontakt od čidla. Buď zjisti diagnostikou, na kterém kole, nebo je pročisti všechny. V každém podběhu po sundání kola uvidíš kabel od čidla ABS, jde do takové plastové krabičky v podběhu, kde je konektor. Ta plastová krabička obvykle po letech už moc netěsní a lítá do ní bordel. Rozpojit konektor, prostříknout třeba Kontaktolem a zase spojit.
Když to spojíš třeba s přezouváním na zimáky, bude ti to trvat pět minut čistého času :-)

Může být samo chyba i jinde, ale tohle je nejčastější. Přesně ti řekne diagnostika, kde je zrada (většinou:-)).
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

sir_lukash píše:během jízdy (neporavidelně, na rovině, v zatáčce, v zime v létě) prostě nijak pravidelně se mi rozsvítí kontrolka ABS. stačí zastavit, chcípnout, nastartovat a je to OK...někdy na dlouho, nekdy na dyl.

prosim o pomoc, co by to mohlo dělat a nebo kde je možné změřit čidla ABS. má měřák, jen nevím, kde to proměřit. mám BMW E36 316i 1994. Díky za radu!

já měl něco podobnýho,byly to zasraný kontakty na kostře u baterky a ještě sem vyčistil u pojistkový skřině máš taky jeden. Po vyčištění mam klid :wink: Dyžtak to pak zkus, kdyby to nebylo tim čidlem 8) když to vyčistíš nic s tim nezkazíš ba naopak
Odpovědět