Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 318i ´97 - topí a teplota motoru klesá.?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 2869

#1 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

Zdravim,

poslední dobou kkdyž se auto zahřeje na provozní teplotu a začnu topit (nemam klimu) začne rafička z půlky klesat a zastaví se mezi půlkou a poslední čárkou před půlkou. Jakmile vypnu topení teplota se vrátí opět k normálu a takhle to jde dokola. Jinak žádný jiný změny nepoznávam při tom, tak se jen chci zeptat co by to mohlo bejt a jeslti se to nemůže třeba ještě zhoršit.

Díky za vaše reakce 8)
paca

#2 Příspěvek od paca »

zeby to byl termostat? :wink:
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

nejspíš 8) Chtel sem vedet jestli to neni neco jinyho treba. :wink: Sem porad v praci ted,nemam vubec cas neco na nem delat....
fizzer

#4 Příspěvek od fizzer »

hm, to se mi stává taky :? a když už se tu o tom mluví, jak dlouho se vám v tomhle počasí ohřívá M50 (litinovej blok)?

... by mě zajímalo, co na tom autě NEmám špatně :? :lol:
Dacud
Klubové ID: 2937
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dacud »

MatelliE36 píše:Zdravim,

poslední dobou kkdyž se auto zahřeje na provozní teplotu a začnu topit (nemam klimu) začne rafička z půlky klesat a zastaví se mezi půlkou a poslední čárkou před půlkou. Jakmile vypnu topení teplota se vrátí opět k normálu a takhle to jde dokola. Jinak žádný jiný změny nepoznávam při tom, tak se jen chci zeptat co by to mohlo bejt a jeslti se to nemůže třeba ještě zhoršit.

Díky za vaše reakce 8)
uplne stejne problem jsem ted resil na stejnem motoru... a zhorsilo se me to ze me to pak neslo ani do pulky s vyplim topenim... je to termostatem... dnes jsem ho vymenil a funguje to jak ma a auto se me aji hned zahreje. termostat drzi na trech sroubkach... nemel jsem kratke prodlouzeni na racnu takze jsem musel sundat ten tunel mezi chladicem a vrtulou... nahore to drzi dve ty zacvakavajici ptakoviny s tycinkou a vysunes to nahoru a mas tam hned krasnej pristup i k vypusteni vody takze nemusis ani pod auto ;-) jinak se me tam vlezlo 4,2l vody a termostat me prisel na 610kc od Behr BMW
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

uplne stejne problem jsem ted resil na stejnem motoru... a zhorsilo se me to ze me to pak neslo ani do pulky s vyplim topenim... je to termostatem... dnes jsem ho vymenil a funguje to jak ma a auto se me aji hned zahreje. termostat drzi na trech sroubkach... nemel jsem kratke prodlouzeni na racnu takze jsem musel sundat ten tunel mezi chladicem a vrtulou... nahore to drzi dve ty zacvakavajici ptakoviny s tycinkou a vysunes to nahoru a mas tam hned krasnej pristup i k vypusteni vody takze nemusis ani pod auto ;-) jinak se me tam vlezlo 4,2l vody a termostat me prisel na 610kc od Behr BMW[/quote]

to je pekny teda,hold az budu mit mensi frmol v praci, tak se do toho pustim ;) ten kryt vim,už sem ho sundaval, kdyz sem menil remen nedavno :wink: Jinak ti dekuju za pekny shrnuti sefe :) 8)
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dacud »

ja to mel se vsim sudy za 45minut hotove vcetne cigarka... jsou to jen tri sroubky, nalit vodu a odvzdusnit
FiliposII
Klubové ID: 1332
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od FiliposII »

fizzer píše:hm, to se mi stává taky :? a když už se tu o tom mluví, jak dlouho se vám v tomhle počasí ohřívá M50 (litinovej blok)?
me se ohriva M50B25 cca :
6 km pri 20 stupnich celsia (topeni zcela vypnuto)
11 km pri 5 stupnich celsia (topeni na 1/2 a ventilator bud vypnuty nebo na 1.stupni)
15-20 km pri -10 stupnich celsia (topeni naplno a ventilator cca 2 stupen)

Udaje pro okresky, otacky nejdou pres 2200 ot/min (90km/hod)

Take by me zajimalo zda je to normalni a nebo ne.
(A takove veci jako pokles teploty po zapnuti topeni jsem nikdy nezaznamenal.)

A take by me zajimalo, jak rychle se ohrivaji nove motory v e90 325i, 330i, 320d a 330d.
ironpipi

#9 Příspěvek od ironpipi »

Klasika termostat....
mequi

#10 Příspěvek od mequi »

M50B20 Na volnoběh se za 4km z kopce ohřeje do čtvrtiny budíků. Jinak při jízdě max90km/h zastudena se ohřeje do půlky taky za cca 4km. To vše při vypnutém topení a větrák na 1. Vypozorováno teď v léte- ne ve vedrech. V zimě se to ohřívá pochopitelně déle.
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

motor se neohřívá zas tak dlouho (neměřil sem). K jednomu místu ve městě je to tak cca 6 km a motor už je ohřatej, jakmile topim vic jak pres pul tak zacne klesat ale no. Ted v tydnu by to snad šlo s časem, tak se na to vrhnu 8)
fizzer

#12 Příspěvek od fizzer »

FiliposII píše:
fizzer píše:hm, to se mi stává taky :? a když už se tu o tom mluví, jak dlouho se vám v tomhle počasí ohřívá M50 (litinovej blok)?
me se ohriva M50B25 cca :
6 km pri 20 stupnich celsia (topeni zcela vypnuto)
11 km pri 5 stupnich celsia (topeni na 1/2 a ventilator bud vypnuty nebo na 1.stupni)
15-20 km pri -10 stupnich celsia (topeni naplno a ventilator cca 2 stupen)

Udaje pro okresky, otacky nejdou pres 2200 ot/min (90km/hod)

Take by me zajimalo zda je to normalni a nebo ne.
(A takove veci jako pokles teploty po zapnuti topeni jsem nikdy nezaznamenal.)

A take by me zajimalo, jak rychle se ohrivaji nove motory v e90 325i, 330i, 320d a 330d.
jo, tak to mám zhruba stejný :)
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Dacud »

MatelliE36 píše:motor se neohřívá zas tak dlouho (neměřil sem). K jednomu místu ve městě je to tak cca 6 km a motor už je ohřatej, jakmile topim vic jak pres pul tak zacne klesat ale no. Ted v tydnu by to snad šlo s časem, tak se na to vrhnu 8)
dnes rano jsem jel. topeni na plno, ventilator na dvojku a po 1km to zaclo topit a po 3km jsem to mel zahraty... jinak jsem jel ve meste 50km/h a lechtal to na ctverku... takze po vymene termostatu jsem spokojen. teploty byla -3stupne
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

Dacud píše:
MatelliE36 píše:motor se neohřívá zas tak dlouho (neměřil sem). K jednomu místu ve městě je to tak cca 6 km a motor už je ohřatej, jakmile topim vic jak pres pul tak zacne klesat ale no. Ted v tydnu by to snad šlo s časem, tak se na to vrhnu 8)
dnes rano jsem jel. topeni na plno, ventilator na dvojku a po 1km to zaclo topit a po 3km jsem to mel zahraty... jinak jsem jel ve meste 50km/h a lechtal to na ctverku... takze po vymene termostatu jsem spokojen. teploty byla -3stupne

tak to je pěkný, budu dělat i ramena přední tak se na to vrhnu s tim :twisted:
Odpovědět