Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

"kovové rány" z předního pravého kola

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Danny13

#1 Příspěvek od Danny13 »

Procházel jsem tady forum a nenašel můj problém.....když se dostanu na rychlost cca 50-60km/h, tak slyším od předního kola takové kovové rány.......sundal jsem kolo, jestli to není plechový kryt brzd, ale má stejnou "vůli" jako na druhém kole........
Ten den, kdy jsem zpozoroval ty rány jsem byl na opravě výfuku (celý ho sundavali a vraceli) a potom jsem sjížděl z vyvýšený plochy a slyšel jsem jak mi spodek auto "drhnul" o obrubník. Nevím, jestli by to s tím mohlo mít spojitost.
Ještě jsem zjistil, že pokud jen lehce sešlápnu brzdový pedál, rány přestanou.

Nemohli by být uvolněné brzdové destičky???.....nebo jste se s tím už někdo setkal???
díky za odpovědi, chci na to ještě dneska odpoledne znovu kouknout

jedná se o E36 318is coupe 3/1993
fizzer

#2 Příspěvek od fizzer »

neztratil jsi tu plechovou sponku z brzdovýho třmenu? co čepy a slintbloky?

ale jinak pokud to začalo dělat až po manipulaci s výfukem, tak bych se asi zaměřil nejdřív tam.
Danny13

#3 Příspěvek od Danny13 »

fizzer píše:neztratil jsi tu plechovou sponku z brzdovýho třmenu? co čepy a slintbloky?

ale jinak pokud to začalo dělat až po manipulaci s výfukem, tak bych se asi zaměřil nejdřív tam.
sponka tam je, na tu jsem koukal.....
čepy a silentbloky byli před týdnem kontrolovány a jsou O.K.
asi nakonec budu muset zase pod auto a kouknout na ten výfuk, ale to se mi moc nezdá......hlavně důležitá věc podle mě je, že když sešlápnu brzdový pedál, přestane to a jakmile ho pustím, začne to znovu......
nemůžou být třeba už moc opotřebený brzdový destičky???
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Leveler »

Bude ti chybět na vnitřní destičce takovej ten plíšek co drží v pístku.Dělá to hlavně když jedeš přez nerovnost a při brždění je klid že?
Obrázek
Danny13

#5 Příspěvek od Danny13 »

Leveler píše:Bude ti chybět na vnitřní destičce takovej ten plíšek co drží v pístku.Dělá to hlavně když jedeš přez nerovnost a při brždění je klid že?
Obrázek
přesně tak.....mohl by jsi mi třeba napsat číslo ETK, abych to lépe našel???....brzdy jsem ještě neměl rozebraný :D
mequi

#6 Příspěvek od mequi »

Ten plíšek je přidělaný k brzdové destičče, ten na tý destičče vlevo. Podle mne jedině koupit nové desky.
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od icecold »

já mám stejný stejný problém ale naopak, mláti mi to když zabrzdím, přičinou jsou volně "litajicí" desky v brzdiči... :wink:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
espejc
Klubové ID: 2746

#8 Příspěvek od espejc »

mě jednou mlátilo něco jakoby uprostřed a dalo se jet max padesát. pak sem se nasral, šáhnul dozadu pro klič a zjistil, že mi nějaká kurva povolila šrouby! drželo to jen na jednom a to mam auto přímo pod oknama. já někoho chytit tak mu pazoury přelámu :evil:
Danny13

#9 Příspěvek od Danny13 »

espejc píše:mě jednou mlátilo něco jakoby uprostřed a dalo se jet max padesát. pak sem se nasral, šáhnul dozadu pro klič a zjistil, že mi nějaká kurva povolila šrouby! drželo to jen na jednom a to mam auto přímo pod oknama. já někoho chytit tak mu pazoury přelámu :evil:
......moc pěkný :-(, máš kliku, že jsi na to přišel včas ;-), asi nějaký závistivý blbeček :evil:
Odpovědět