Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

klapky v sani opravy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
milius

#1 Příspěvek od milius »

zdravim urcite uz kazdy z vas slysel problem s klapkamy v sani u vznetovych motoru, jedna se o to ze klapka najednou spadne do motoru a motor v haji, projevi se to vetsinou tak, ze motor na volnobeh nejde na vsechny valce, klepe se, atd atd, spadlou klapku sem videl u motoru ktery mel najeto jen 160tis km! nabizim demontaz klapek ze sani kdyby byl zajem tak napiste sz

--------------------------------------------------------------------------------

caste dotazy- motory-318d 320d 330d nejake motory klapky nemaji! cim zaslepuji- takze demontuji sani vyndam klapky ty vylamu a misto hridelky dam sroubek a z druhe strany maticku, presah sroubku rozklepu proti povoleni+ podmazu tmelem pro utesneni vetsinou prolina olej kolem hridelek. doba trvani 2 az 3 hodiny podle toho jak to jde, zaroven kontrola filtru,plochych remenu atd.. mohu zkontrolovat i filtr+ membranu pro odvetrani motoru- casto byva ucpany filtrik pak ma motor vetsi kourivost a muze zrat olej. atd.. cena 800kč

nekdo psal ze uz se nabizeji i origo zaslepky kdyz je nekdo sezene klidne namontuji
justinbiker

#2 Příspěvek od justinbiker »

mno já sem ty klapky měl oddělaný na chvilku pač se mi vylámaly a žralo to jak tank pak sem koupil na vrakecu jiný a pohoda takže newim jestli je dobrej nápad ty klapky oddělávat, myslím že kdyby tam neměly bejt tak tam nebudou toť můj názor tobě se spotřeba nezvětšila??
milius

#3 Příspěvek od milius »

justinbiker píše:mno já sem ty klapky měl oddělaný na chvilku pač se mi vylámaly a žralo to jak tank pak sem koupil na vrakecu jiný a pohoda takže newim jestli je dobrej nápad ty klapky oddělávat, myslím že kdyby tam neměly bejt tak tam nebudou toť můj názor tobě se spotřeba nezvětšila??
klapky tam mas z duvodu emisi na volnobeh jinak jsou furt otevreny, nektere motory je nemaji nektere jo spotreba se nezmeni.
justinbiker

#4 Příspěvek od justinbiker »

mno já právě myslel že je to variabilní sání který mění délku sání a korigujeto motor ve větších otáčkách pač se otevírají až když zabírá turbo
milius

#5 Příspěvek od milius »

justinbiker píše:mno já právě myslel že je to variabilní sání který mění délku sání a korigujeto motor ve větších otáčkách pač se otevírají až když zabírá turbo
tak ja mam zase jine informace, urcite se hadat nebudu ze to tak neni netusim, ale vyndavani klapek delam tak 1x tydne v servise a nikdo se zatim nevratil ze by byla zvysena spotreba atd
justinbiker

#6 Příspěvek od justinbiker »

však já se nehádám jen se ptám pač bych nerad aby se mi to uklepalo znovu a ptám se jen na názory
daneke38

#7 Příspěvek od daneke38 »

ma to kazky diesel???mam 320d 100kw. nebo to ma 110kw??
Odpovědět